Ezzel az okoseszközzel csak akkor süt a hasadra a nap, ha te is akarod!

A wifin keresztül mozgatható redőnyök és a telefonos alkalmazásban egy koppintásra besötétedő ablakfóliák után nagyon úgy néz ki, hogy még mindig lehet újat lerakni az ébredésbarát technológia asztalára. A hangvezérelhető függönyhúzogató tili-toli például bármilyen, karnison lógó textilt képes felokosítani.

Egész pontosan a SwitchBot Curtain nevet adták annak a motorizált eszköznek, amely távvezérlésre húzogatja szobánkban a függönyt be és ki, még pedig olyan sebességgel, és abban az időben, amikor mi akarjuk. A függöny egyik ráncában elférő, alig 20 dekás műanyag doboz egyetlen pillanat alatt rögzíthető bármilyen típusú karnisra, majd telepítés akár hangparanccsal is működtethető – az eszköz ugyanis kompatibilis a Google Home, az Amazon Alexa, és az Apple Sirijével illetve HomePodjával is.

Persze, ha valaki semmilyen virtuális okosasszisztenciával nem él együtt, akkor is használhatja ezt a kis kütyüt egy alkalmazáson keresztül vagy egy apró távirányító segítségével. Az előbbiben a felhasználók például pontosan beidőzíthetik, hogy mikor nyíljanak és záródjanak függönyeik; így ha az a vágyuk, hogy napfelkeltével és napnyugtával tegyék azt az ablak drapériái, akkor annak megfelő utasítást adhatnak neki az alkalmazásban. A bluetooth-szos tili-toliba ugyanis a gyorsulásmérő szenzor mellé fényérzékelőt is építettek, vagyis ahogy kinn szürkülni kezd, úgy kezdi automatikusan besötétíti a szobát.

Ha pedig valakinek csak a melóhelyén jut eszébe, hogy reggel elfelejtette behúzni a sötétítőt - amivel a nagy kánikulában klimatizál - , akkor pl. a telefonján keresztül távolról is megteheti azt. De pl. a betörők elriasztására is beidőzíthetnek ilyen szövetmozgásokat azokon a napokon, amikor senki nincs a lakásban, és persze egy kivételes szerda délutáni szunyókálásnál is bárki magára húzhatja függönyeit a távirányító egyetlen gombnyomására. A karbantartással sem kell sokat vesződni, az eszköz akkumulátora használattól függően 8-12 hónapot bír ki egyetlen feltöltéssel.

Az ember természetes alvási ciklusát is követni tudó szerkezetet most a Kickstarteren futtatta meg az elektronikai mérnőkökből és tervezőkből álló hongkongi csapat 69 dollárért (19 500 forintért), akik egyébként a klasszikus villanykapcsolót, a szobai hőmérőt és az összes, infravörös fénnyel működő háztartási beredendezést felokosító találmányukat is egy-egy ilyen kampány után tudták piacra vezetni.

A sorozatot a Telenor támogatja.

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

15 küldőpiac 15 percben. A Pont Itt és a Turizmus Online szakmai rendezvénye Dátum: január 31.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Gyógyszerkommunikációs konferencia március 12-én!

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók