Egy gyűrű, amely az egész világot hangszerré változtatja

Graffitizett fal, piaci standra halmozott gyümölcsök vagy egy könyv mintás borítóval – bármelyik is kerül kezünk ügyébe, ha több színből áll, egyetlen érintéssel muzsikálásra fogható. A zenegyűrűt felhúzva varázspálcaszerűen tudjuk a színeket zenévé transzformálni, amit aztán a telefonon hallgathatunk vissza.

Tavaly népszerű volt a testen hordható találmányok között, így itt a Kreatívon is lehetett olvasni a bokszer formájú, ujjra húzható billentyűzetről, amely a beépített mozgásérzékelői segítségével követi le, és alakítja betűkké ujjaink mozgását, gyakorlatilag bármilyen felületen. Ehhez pedig nagyon hasonlóan működnek a Sphero csapatának zenegyűrűi, amelyeket néhány napja az innovatív kütyük Las Vegas-i vásárán, a CES kiállítói között mutattak be – írja a Geeky Gadgets.

Fotó: Sphero.com
Fotó: Sphero.com

A Specdrums a legelső termékük, és tulajdonképpen tényleg csak azért hozták létre, hogy egy kicsit szórakoztatóbbá tehessük magunk körül a világot. Ha másként nem, hát azzal, hogy ujjaink érintésével minden színből valami dallamot csalogatunk elő. 

Az ujjaink végére erősíthető, a telefonnal Bluetooth-szal kommunikáló, műanyag gyűrűkben gyorsulás- és fényérzékelőket rejtettek el, a különböző színeket ezek segítségével ismerik fel, és a mellé fejlesztett applikáción keresztül szólaltatják meg.

Fotó: Sphero.com
Fotó: Sphero.com

"Csak érintsd meg a színeket, és zenélj! Mindegy, hogy az a ruhád, egy rajz, vagy az általunk tervezett színes játékszőnyeg, bármilyen leütött ritmushoz lehet harmóniát komponálni. Ez a zenegyűrű bárhol, bármikor az egész világot hangszerré változtatja" – olvasható a cég weboldalán, ahonnan egyébként már rendelni is lehet a gyűrűkből: 65 dollárért egyet, százért pedig kettőt, amelyekhez persze, a színes, összetekerhető billentyűzetszerű szövet is jár.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Vedd kezedbe (akár magán, akár szervezeti) céljaidat és dolgozz velük! Vágyakból célok! Változásmenedzsment workshop Limpár Imrével május 14-én

Az MPRSZ tavaly negyedik alkalommal hirdette az Employer Branding Awardot. Május 14-én ezeket a díjnyertes megoldásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Mostantól még sűrűbben találkozunk! Ha részt veszel a konferencián, előrébb leszel, mint a konkurenciád. 2018.05.16.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Díjátadó: május 16.

Ne róluk, hanem velük beszélgessünk! Kékgallérosoktól , IT-soktól, Y-os tehetségektől, kismamáktól lehet kérdezni egy nyitott kerekasztal-beszélgetés keretében május 22-én.

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.