Egy gyűrű, amely az egész világot hangszerré változtatja

Graffitizett fal, piaci standra halmozott gyümölcsök vagy egy könyv mintás borítóval – bármelyik is kerül kezünk ügyébe, ha több színből áll, egyetlen érintéssel muzsikálásra fogható. A zenegyűrűt felhúzva varázspálcaszerűen tudjuk a színeket zenévé transzformálni, amit aztán a telefonon hallgathatunk vissza.

Tavaly népszerű volt a testen hordható találmányok között, így itt a Kreatívon is lehetett olvasni a bokszer formájú, ujjra húzható billentyűzetről, amely a beépített mozgásérzékelői segítségével követi le, és alakítja betűkké ujjaink mozgását, gyakorlatilag bármilyen felületen. Ehhez pedig nagyon hasonlóan működnek a Sphero csapatának zenegyűrűi, amelyeket néhány napja az innovatív kütyük Las Vegas-i vásárán, a CES kiállítói között mutattak be – írja a Geeky Gadgets.

Fotó: Sphero.com
Fotó: Sphero.com

A Specdrums a legelső termékük, és tulajdonképpen tényleg csak azért hozták létre, hogy egy kicsit szórakoztatóbbá tehessük magunk körül a világot. Ha másként nem, hát azzal, hogy ujjaink érintésével minden színből valami dallamot csalogatunk elő. 

Az ujjaink végére erősíthető, a telefonnal Bluetooth-szal kommunikáló, műanyag gyűrűkben gyorsulás- és fényérzékelőket rejtettek el, a különböző színeket ezek segítségével ismerik fel, és a mellé fejlesztett applikáción keresztül szólaltatják meg.

Fotó: Sphero.com
Fotó: Sphero.com

"Csak érintsd meg a színeket, és zenélj! Mindegy, hogy az a ruhád, egy rajz, vagy az általunk tervezett színes játékszőnyeg, bármilyen leütött ritmushoz lehet harmóniát komponálni. Ez a zenegyűrű bárhol, bármikor az egész világot hangszerré változtatja" – olvasható a cég weboldalán, ahonnan egyébként már rendelni is lehet a gyűrűkből: 65 dollárért egyet, százért pedig kettőt, amelyekhez persze, a színes, összetekerhető billentyűzetszerű szövet is jár.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Merre tart az orvostudomány a digitalizált világban? Hogyan segíthet a technológia az egészség megőrzésében? Megtudhatod az első MOST Fórumon február 21-én (x)

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva február 19-én. BETELT!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Hasznos ötleteket, tapasztalatokat és gyakorlati megoldásokat mutatni a munkaerő-megtartással és -hiánnyal küzdő belső kommunikációs csapatoknak. Időpont: március 20., 09.00

Idei kétnapos konferenciánk fókuszában a fogyasztó lesz. Dátum: 2019.04.25-16. Helyszín: Avalon Resort&SPA, Miskolc