Az okos strandoló a hűtőládát, hátizsákját mobilra köti

Egy napelemes strandtáska a mobil töltéséhez, egy riasztós okostojás a cuccunk védelmére, UV-sugárzást mérő tapasz az okos barnuláshoz, és egy nyomkövető hűtőláda, hogy a hideg sör mindig kéznél legyen - mutatjuk a vízparti okosfelszereléseket, amelyek egyike, másika talán már ott lapul a strandon valamelyik plédszomszédunk törölközője alatt.

Egy hátizsák a mobil töltésére

Az AquaVault kísérletezett már vízparti nyaraláshoz tervezett vízálló mobiltartóval és különböző dizájntárgy formájában újragondolt széfekkel is, most azonban egy hátizsákban kombinálta össze a praktikum és a biztonság fogalmát. Utóbbit nemcsak számzáras formában igyekszik garantálni, de a táskába szerelt mozgásérzékelővel és riasztóval is. Ez kezd azonnal éles hangon szirénázni, ha valaki leemeli a zsákot a napágy háttámlájáról vagy a plédünk sarkában gondosan felépített törölköző-bunkerünk alól.

FlexSafe
FlexSafe

A negyven dollárért kapható FlexSafe masszív, ötrétegű, vágás-biztos anyagból készült, hogy ne csak a vizet állja, de az egyik különleges anyagrétegének köszönhetően még egy bajonettel se lehessen elbánni vele. És, hogy a vízparton a mobil töltésére se legyen gondunk, még egy napelemes akkumulátort is beszereltek az alig 25 dekás zsák belsejébe.

Egy okostapasz a barnuláshoz

Még tavaly lehetett olvasni arról, hogy nyárra a L’Oréal az ingyenes, My UV Patch nevű digitális UV-szenzorával szeretne becsatlakozni a hordható technológia világába. És most itt a hír, hogy mindez már nemcsak terv, hanem elérhető valóság. A francia cég az egyébként is érzékenybőrű célcsoportra fókuszáló La Roche-Posay kozmetikai márkája neve alatt dobta piacra az UV-sugárzást mérő tapaszát. A hajszálnál is vékonyabb, nyújtható és a bőrrel együtt gyűrődő – ezért aztán szinte észrevétlen – matricát egy fényérzékeny réteggel vonták be, amely gyűjti a bőrt érő sugárzás mértékét, és a kék, fehér négyzetek elszíneződésével jelzi, ha azok elérték a káros mennyiséget.

My UV Patch
My UV Patch

Egy alkalmazást is fejlesztettek mellé, amellyel elég csak beszkennelni a tapaszt, hogy elemezze az adatokat, majd az alapján ad tanácsot arra, hogy mennyi ideig süttethetjük még magunkat, vagy, hogy milyen faktorszámú fényvédőt használjunk. (Napozás közben a tapasz is kenhető!) A szív alakú tapaszt három napig hordhatjuk a bőrünkön, és annyiszor szkennelhetjük be, ahányszor csak akarjuk. De ha szeretnénk, erre még egy emlékeztetőt is beállíthatunk az alkalmazáson keresztül, ami a napon elalvástól is remekül megvéd minket. Az okostapaszt gyógyszertárakban lehet beszerezni, igaz, egyelőre csak termékhez csomagolva.

Egy hűtőláda a hideg sörért

A Hacker House masinája minden elvárásunkat felülírja, amit egy hűtőládával szemben valaha támasztottunk, és a hozz már egy sört is egészen új értelmet kap általa. Mert ez nemcsak behűti a folyékony nedűket, de egyenesen a nyomunkban jár, hogy kínálgassa a tartalmát. A bluetooth-szal mobilra kötött műanyag ládika ugyanis GPS-rendszer alapján képes követni minket, vagyis tulajdonképpen bárkit, akinek megadjuk a műholdas koordinátáit. Tervezői a láda alá mindössze egy háromkerekes kiskocsit szereltek, a fedelét pedig egy Blynkes alkalmazással vezérelve tették motorikusan nyithatóvá.

A mobil okoshűtő lelke azonban mégiscsak az az Arduino-chip, amit egyébként bárki könnyen és olcsón beszerezhet a netről, ráadásul egyszerű programozni és más eszközökhöz csatlakoztatni. Olyannyira egyszerű, hogy a hűtőládát felokosító csapat fel is tette a pontokba szedett összeszerelési útmutatót a lájfhekkeket gyűjtő weboldalra, hogy ők például pontosan hogyan és milyen alkatrészekből rakták össze az okosládát, és milyen alkalmazást írtak át a vezérléséhez.

És egy okostojás-széf

A Beachegg páncélozott tojása viszont már ahhoz a Virgo Systemshez köthető, amely korábban az iWiW-et is lefejlesztette. Az eredeti ötlet Halmi Gergőé, aki egy fizetős temetői, sírkereső alkalmazással és egy kerekes páncélszekrény ötletével sétált be a Virgo irodájába. Előbbi ötletét néhány óra alatt elengedték, utóbbi köré azonban komplett fejlesztői csapat és egy mini inkubátor műhely épült. Ezt követően a csapat a gatyamadzagra erősített slusszkulcs és a vízparton hagyott értékeink törölközőtől várt védelme helyett egy formatervezett miniszéfet és ötpontos biztonsági rendszert épített, hogy megmutassák a megoldást a klasszikus strandos lopások elkerülésére egy net-alapú design tárgy formájában. Az UWB (Ultrawideband) technológia mellett így került rá rozsdamentes acélzár, GPS-nyomkövető, gyorsulásérzékelő és riasztó rendszer.

Beachegg
Beachegg

A hatliteres űrtartalmú alumíniummal kombinált műanyag széfbe egy négyfős társaság pénztárcája, mobilja és kulcsai férnek bele, amely egy vízálló karkötő segítségével, egyetlen érintéssel nyitható és zárható. Ha azonban a tojást karperec nélkül mozdítják meg, az egyből csipogni, a tojással bluetoothon keresztül kommunikáló karkötő pedig rezegni kezd. Ha a tojást felkapják a pokrócunkról, akkor folyamatos vészjelzéssel riaszt, a kupakjába épített SIM kártya segítségével pedig jelzést küld a mellé fejlesztett alkalmazásnak. Mindeközben a GPS vevő beazonosítja a tojásszéf koordinátáit, amelynek nyoma a Beachegg applikáción keresztül bármely telefonon vagy a tojás bérlése esetén a hotel/strand biztonsági személyzetének okoseszközén is lekövethető. Idén nyáron a Lupa-tónál egyébként már bárki tesztelheti az okostojást.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(A cikkben utólag pontosítottuk, hogy a Beachegg ötletgazdája, és a köré épült cég alapítója, befektetője Halmi Gergő, a design és fejlesztés a Virgo Systemshez köthető.)

 

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.