A világ legvékonyabb, hordozható monitora akkora, mint egy rajztábla

Mindössze öt milliméter vékony, tetszőleges szögben dönthető, a mobilról vagy tabletről egy mozdulattal leválasztható, és mivel pillesúlyú, a táskában kényelmesen hordozható. A világ leglaposabb kijelzőjét azoknak tervezték, akik állandóan mozgásban vannak, és szeretik nagyképernyőn követni mindazt, amin épp dolgoznak.

Az alig 70 dekás monitort három ausztrál fejlesztő álmodta meg Espresso néven, és leginkább abból a célból, mint amelyre a Microsoft egyik korábbi tanulmánya is hivatkozik: miszerint egy második képernyő akár 50 százalékkal is képes megnövelni a számítógépen dolgozók teljesítményét. A srácok ezt annyiban gondolták tovább, hogy ezt a produktivitást ma már ne csak az irodában ülve lehessen növelni, hanem gyakorlatilg bárhol, ahol épp megszállja az embert az ihlet.

Márpedig ez az Espresso egy kábellel bárhol, bármikor, másodpercek alatt csatlakoztatható a laptophoz, tablethez vagy mobiltelefonhoz, és gyakorlatilag azok nagyított klónkijelzőjeként működik. A táblaszerű monitort ráadásul nemcsak szupervékonyra tervezték, de érintésvezérelhetővé is alakították. Így aztán a speciális alumíniumtestbe épített üvegelőlapot szuperérzékeny, tízpontos, többujjas érintési funkcióval látták el, de persze tartozik hozzá egy érintőceruza is.

A FULL HD és LED kijelzős monitor prototípusai két méretben, 38 és 40 centiméteres képátmérővel készültek, és mindkettőt USB-C és HDMI-portokkal szerelték fel, hogy otthon a kanapén ülve vagy akár utazás közben is bármikor előkapható legyen a táskából. Tartozik hozzá egy műanyag védőtok is, amelyben egyrészt karcmentesen szállítható, másrészt az elővágott barázdáinál fogva tartóállványként is használható, és különböző szögben dönthető. Ha azonban valaki szívesebben nézné a képernyőt szemmagasságban, annak a Mount Pro nevű álványt ajánlják kiegészítőként, amely egy klasszikus VESA falikonzol, és amelyre a monitor egy mágnestárcsával egyszerűen rácuppantható.   

A másfél évvel ezelőtt született ötlet gazdái egy közösségi gyűjtőkampányban akarták tesztelni, hogy van-e egyáltalán igény a találmányukra, amelyre egészen gyorsan választ kaptak. Alig hét óra alatt gyűlt össze az első darabok gyártásához szükséges 14 ezer ausztrál dollár, egy hónap alatt pedig annak harmincszorosát is meghaladta a felajánlások összege. És ha tényleg minden a kis cég tervei szerint halad, akkor a világ legvékonyabb, hordozható monitorát jövő tavasztól már weboldalukról közvetlen lehet megrendelni, a kisebb méretűt 473 dollárért (91 ezer forintért), a nagyobb méretűt pedig 518 ausztrál dollárért (99 ezer forintért).

A sorozatot a Telenor támogatja.

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók