A világ legkönnyebb túralámpáját egy menő fejpántba szerelték

Mivel egyelőre nyakunkon maradt az óraátállítás, a sportosabbaknak lassan érdemes előre gondolkodnia, hogy átteszik-e futásukat reggelre vagy beszereznek maguknak valami fényforrást a sötétbe hajló futásukhoz. A BioLite mini fejlámpája egészen praktikusnak tűnik: súlya akkora, mint egy tojásé, a rugalmas fejpántja észrevétlenül simul a homlokra, és beállítástól függően szórja a fényt szerteszét az éjszakában. 

A szabadidős felszereléseiről és kempingcuccairól ismerhető BioLite ezúttal egy speciális fejlámpával köszöntötte az őszi túraszezont. Az új kislámpával elsősorban a bringásokat, túrázókat és az esti órákban futni szeretőket célozta meg, miközben leginkább arra a két jó tulajdonságára épít, amely egyébként is neuralgikus pontja a fejlámpáknak: a stabilitás és a viselhetőség.

A tervezők ugyanis bevetették a 3D slim fit fantázianévre keresztelt eljárást, amely nagyjából annyit jelent, hogy az elektronikai alkatrészeket megdöbbentően kis helyre passzírozták be. Magát a mini lámpatestet pl. egy szilikonos házba ágyazták be, és egy csuklóval látták el – így különböző dőlésszögekben lehet állítani annak megfelelően, hogy az utat világítsa be vagy inkább mutasson előre a távolba. De ez a kis süllyesztett tartóka biztosítja azt is, hogy a legintenzívebb mozgás közben se kókadjon le a ledes lámpa, hanem szinte észrevétlenül, együtt mozogjon a viselőjével.

Az alig háromcentiméter széles pántot rugalmas, légáteresztő anyagból varrták hozzá, ez egyrészt felfogja, elvezeti az izzadtságot, másrészt - mivel organikus textilből készült - szinte észrevétlen viseletet garantál. De ami még ennél is jobb tulajdonsága, az a súlya: ez a kis lámpa mindössze 69 grammot nyom; a piacon kapható eddigi legkönnyebb lámpák súlya nagyjából 100 grammnál megáll.

Az apró mérete ellenére azonban fényereje a 330 lument is eléri, amely egy hagyományos 40 wattos izzó erősségének felel meg. Ezt a fényerősséget pedig négy különböző fokozatban lehet beállítani a 16 méteres hatótávolságtól akár a 75 méteresig. Beépítettek hozzá egy USB-ről tölthető, 900 milliamperórás akkumulátort, amely 40 órán át világít a leggyengébb, három és fél órán át a legerősebb fokozatra állítva. A BioLite-osok éppen ma indítottak pehelysúlyú, gravitációbarát-kialakítású lámpájukra egy Kickstarter-kampányt, amelyhez most 49 dollárért (13 500 forintért) lehet hozzájutni.

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Hasznos ötleteket, tapasztalatokat és gyakorlati megoldásokat mutatni a munkaerő-megtartással és -hiánnyal küzdő belső kommunikációs csapatoknak. Időpont: március 20., 09.00

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Idei kétnapos konferenciánk fókuszában a fogyasztó lesz. Dátum: 2019.04.25-16. Helyszín: Avalon Resort&SPA, Miskolc