A világ legkönnyebb túralámpáját egy menő fejpántba szerelték

Mivel egyelőre nyakunkon maradt az óraátállítás, a sportosabbaknak lassan érdemes előre gondolkodnia, hogy átteszik-e futásukat reggelre vagy beszereznek maguknak valami fényforrást a sötétbe hajló futásukhoz. A BioLite mini fejlámpája egészen praktikusnak tűnik: súlya akkora, mint egy tojásé, a rugalmas fejpántja észrevétlenül simul a homlokra, és beállítástól függően szórja a fényt szerteszét az éjszakában. 

A szabadidős felszereléseiről és kempingcuccairól ismerhető BioLite ezúttal egy speciális fejlámpával köszöntötte az őszi túraszezont. Az új kislámpával elsősorban a bringásokat, túrázókat és az esti órákban futni szeretőket célozta meg, miközben leginkább arra a két jó tulajdonságára épít, amely egyébként is neuralgikus pontja a fejlámpáknak: a stabilitás és a viselhetőség.

A tervezők ugyanis bevetették a 3D slim fit fantázianévre keresztelt eljárást, amely nagyjából annyit jelent, hogy az elektronikai alkatrészeket megdöbbentően kis helyre passzírozták be. Magát a mini lámpatestet pl. egy szilikonos házba ágyazták be, és egy csuklóval látták el – így különböző dőlésszögekben lehet állítani annak megfelelően, hogy az utat világítsa be vagy inkább mutasson előre a távolba. De ez a kis süllyesztett tartóka biztosítja azt is, hogy a legintenzívebb mozgás közben se kókadjon le a ledes lámpa, hanem szinte észrevétlenül, együtt mozogjon a viselőjével.

Az alig háromcentiméter széles pántot rugalmas, légáteresztő anyagból varrták hozzá, ez egyrészt felfogja, elvezeti az izzadtságot, másrészt - mivel organikus textilből készült - szinte észrevétlen viseletet garantál. De ami még ennél is jobb tulajdonsága, az a súlya: ez a kis lámpa mindössze 69 grammot nyom; a piacon kapható eddigi legkönnyebb lámpák súlya nagyjából 100 grammnál megáll.

Az apró mérete ellenére azonban fényereje a 330 lument is eléri, amely egy hagyományos 40 wattos izzó erősségének felel meg. Ezt a fényerősséget pedig négy különböző fokozatban lehet beállítani a 16 méteres hatótávolságtól akár a 75 méteresig. Beépítettek hozzá egy USB-ről tölthető, 900 milliamperórás akkumulátort, amely 40 órán át világít a leggyengébb, három és fél órán át a legerősebb fokozatra állítva. A BioLite-osok éppen ma indítottak pehelysúlyú, gravitációbarát-kialakítású lámpájukra egy Kickstarter-kampányt, amelyhez most 49 dollárért (13 500 forintért) lehet hozzájutni.

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Vedd kezedbe (akár magán, akár szervezeti) céljaidat és dolgozz velük! Vágyakból célok! Változásmenedzsment workshop Limpár Imrével május 14-én

Az MPRSZ tavaly negyedik alkalommal hirdette az Employer Branding Awardot. Május 14-én ezeket a díjnyertes megoldásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Mostantól még sűrűbben találkozunk! Ha részt veszel a konferencián, előrébb leszel, mint a konkurenciád. 2018.05.16.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Díjátadó: május 16.

Ne róluk, hanem velük beszélgessünk! Kékgallérosoktól , IT-soktól, Y-os tehetségektől, kismamáktól lehet kérdezni egy nyitott kerekasztal-beszélgetés keretében május 22-én.

A Magyar Instagram Körkép 4.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Az aktuális globális és hazai trendek és érdekességek (fun fact-ek) bemutatása, mindezt az adatvezérelt marketing gondolkodás, az adatvizualizáció eszköztárának demonstrálása mellett.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.