A jövő babáját már okosbölcső ringatja

Sőt, már a jelen babáihoz sem kell éjszakánként felkelni a szülőknek, ha nem sajnálják egy használt autó árát egy láthatatlan kézzel ringató bölcsőért kifizetni. Egy mobillal vezérelhető intelligens kiságy a Kreatív Telenorral közös Next rovatában.

A fárasztó altatások megoldásáról szóló bestsellerével azonos, Happiest Baby néven alapított céget egy kaliforniai gyerekorvos a feleségével, akik napjaink legkeresettebb ipari tervezőjével álltak össze, hogy megteremtsék a világ első, digitális technológiát is használó altató felszerelését. Yves Béhar svájci dizájner tervezte ugyanis azt az intelligens kiságyat, amely ringatásával egy percen belül képes visszaaltatni az éjszaka közepén felsíró babát, anélkül, hogy szülei felkelnének hozzá. Ha ez mégsem sikerülne, akkor beveti a fehérzaj trükköt – írja a Wareable.com.

A kaliforniai gyerekorvos Dr. Harvey Karp szerint az anyaméh meleg, puha, ringató érzése és az anyatest szervezetének monoton hangjai után a csendes szoba és a stabil gyerekágy okozza a nyűgös, sírós közérzetet az újszülöttek többségénél. Ezért a Snoo névre keresztelt ágy koncepcióját az anyaméhben töltött kilenc hónap ringatózására és hangjaira alapozta, amely az okostechnológia segítségével igyekszik meghosszabbítani ezt az idilli állapotot. Harvey szerint mindez a baba első fél éves koráig lehet hasznos, amíg meg nem tanulja az önnyugtatást, vagy legalábbis hozzá nem szokik a nappalok, éjjelek váltakozásához, és egyáltalán a külvilág ingereihez.

A fehér textilhálós oldalfallal megálmodott ágyat szenzorokkal és mikrofonnal szerelték fel, amelyek érzékelik a baba mozgását és sírását. Ilyenkor az ágy finoman ringatni kezdi a babát, de minél hangosabban sír, annál intenzívebben mozog. A mozgás sebessége állítható, és az ágy oldalán egy gombnyomással is vezérelhető. Dr. Harvey szerint a ritmikus mozgás hatására a csecsemők többsége egy percen belül visszaalszik. Az ágyhoz egy speciális pamutpólya is tartozik. Ez képes biztonságosan megtartani a babát anélkül, hogy a ringatás hatására ide-oda csúszkálna, és hogy a hátáról a hasára fordulna.

Ám ha ez még mindig nem elég, akkor a hangszóróból áradó fehérzajjal érdemes kísérletezni. A különleges csendért felelős, de gyakorlatilag az összes hangfrekvenciát azonos erősséggel tartalmazó fehérzajt wifin keresztül lehet működtetni egy okoseszközre letöltött applikáció segítségével, amellyel a hangmagasság és a hangerő is a baba igényeinek megfelelően változtatható. A szülők a bébiőrként is működő alkalmazással a szomszéd szobából is ellenőrizhetik, hogy mi történik a kiságyban, de távirányítással a ringató funkciót is bekapcsolhatják az esti lefekvés előtt. A fejlesztők szerint az elektroszmog miatt sem kell aggódni, ugyanis egy árnyékoló wifi-pajzsot is beépítettek a baba és a hangszóró közé.

„A családokba először érkező baba, a mamák szülés utáni depressziója és a több hónapon át tartó kimerültség a részegséghez hasonló tartós mentális állapotot okoz. Hatására megnő a munkahelyeken a hiányzások száma, csökken a produktivitás, emelkedik a balesetek száma, és mindez az egészségügyre is komoly terhet ró” – utalt a Digital Trends cikkében Dr. Harvey Karp arra, hogy az újszülöttek altatása körüli probléma megoldása végső soron mindenkinek hasznára válik, és a jövőben a technológia beszivárgása az ember pihenési körülményeinek megteremtésére teljesen természetes lesz. A család digitális nyugalmát azonban jócskán meg kell fizetni: a fehérzajjal ringatva altató, intelligens kiságyat 1160 dollárért árusítják.

 

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.