Ilyennek látják olvasóikat a női lapok főszerkesztői

Mi, kreatívosok, amikor arról beszélünk, hogy ki, miért olvassa a lapunkat, mindig magunk elé képzelünk egy arcot. Olykor egy dús szakállú, bicajjal munkába tekerő hipszert, máskor egy elegáns kosztümben ügyfélnek prezentáló médiatervező lányt. A lényeg, hogy elképzeljük őket, mostani lapszámunkban pedig megkértük öt mérvadó női lap vezetőjét, hogy tegyék meg ugyanezt, és meséljék el nekünk, ők milyennek képzelik az olvasóikat.

A cikk elkészítését a She's Mercedes támogatta, eredetileg a Kreatív novemberi lapszámában jelent meg.

Férfiak is jöhetnek

 

Az NLCafé tipikus olvasója 41 éves nő. Munkába rohan, óvodába viszi a gyereket, a tűsarkút kényelmes balerinára cseréli. Főz, olvas, próbál eljutni moziba, de nem jön össze neki. Több kevesebb sikerrel, de helyt áll a munkahelyén.

Az NLCafé tipikus olvasója 32 éves nő, keresi a helyét a világban. Boldog szeretne lenni, egyszerre fontos neki a karrier és a család is, nem akar, és nem is tud választani a kettő között. Egy dolgot viszont biztosan tud: egyenlőnek született a férfiakkal, és szívből elítéli a diszkrimináció minden formáját.

Az NLCafé olvasója 52 éves, nézi a gyerekeit, azt gondolja, hogy jó munkát végzett. Csak néha bizonytalanodik el... Újra van ideje magára, sőt a kultúra is újra az élete része lett.

Az NLCafé tipikus olvasója 25 éves. Álomállást és csodás párt képzel magának, de küszködik a megtalálásukkal. Tükörbe néz: a hét nagy részében szereti magát. Foglalkoztatja a divat, és szeret szórakozni, de már nem csukja be a szemét, ha a világ a rosszabb arcát mutatja. Abban nem biztos, hogy szeretne gyereket, de egyelőre semmit nem zár ki.

Az NLCafé tipikus olvasója nő. Éljen kis faluban vagy nagyvárosban, legyen huszonöt vagy ötvennégy, egyedülálló vagy nagycsaládos, öntudatos vagy épp bizonytalan, a lényeg, hogy nő. De elsősorban érző, gondolkodó ember.

Na jó, férfiak is jöhetnek!

Pácsonyi Daniella, az NLcafé főszerkesztője

 

Anna

 

Még sötét volt, a férje aludt. Anna felkelt, bebújt a nyuszis papucsába és óvatosan, hogy a gyerekei se ébredjenek fel a másik szobában, kisurrant a konyhába. Főzött egy kávét, aztán bekuckózott a kedvenc foteljébe. Végre szombat, végre van fél órája, lássuk, miről ír a Femina. Ekkor felzizegett a mobil és a kijelzőn megjelent: Anyu.

- Boldog 35. szülinapot kincsem! Tudtam, hogy ébren vagy!

- Köszi, anyu!

- Apáddal arra gondoltunk, hogy azt a Ferrero-tortát csinálom meg, ami a Feminán van, és…

- Anyu, azt én küldtem neked!

- Tényleg! És visszük a diplomád is. Nehogy ezért vonják vissza a kinevezésed. Olyan büszkék vagyunk rád! Mit vigyünk még, életem?

- Semmit, tegnap voltam piacon. Tamás délre megy értetek Audrey-val.

- Ki az az Audrey?!

- Hát az új kocsi! Én neveztem el! Annyira szeretjük! Kicsi, de kényelmes, és…

- Ja, az Ibiza. Audrey! Jó hogy nem Marilyn Monroe!

- Anya, leteszem. Nemsokára felébrednek, és még el akarom olvasni a Csuja Imre interjút, de abban a pakolásban, amit neked is átküldtem, hogy estére te is szép legyél a Femina Klubba, és meg kell néznem a…

- Jó, nekem is mennem kell. Apád turmixgéppel állt neki a rántottának. Imádom, hogy nagyban gondolkodik! Olyan, mint Te.

Rácz Brigitta, a Femina.hu főszerkesztője

 

Magára ismer

 

Az Éva előfizetője, vásárlója lát, hall, érez, olvas, gondolkodik, véleményt formál, beszél. Ember. A többi valójában másodlagos, de egy szerkesztőség mégiscsak úgy működhet sikeresen, ha részletes víziója van arról: kinek készíti a lapot. Az általunk elképzelt ideális Éva-olvasót többek között a következők jellemzik:

Nő. Felsőfokú végzettséggel rendelkezik, legalább egy idegen nyelven beszél.

Elmúlt 30 éves, házas, gyermeke van, városban él.

Életvezetési, családi és anyagi kérdésekben a férjével egyenrangúan dönt.

Jó fej anya. Vonzó feleség. Családcentrikus, de lételeme a munkája, amelyről nem tud/akar lemondani. Part-time állásban dolgozik, szellemi/alkotó jellegű tevékenységet végez.

Ambiciózus.

Nyitott a világra. Intelligens, felelősségteljes, független gondolkodású. Környezetére, emberi kapcsolataira, teljesítményére és megjelenésére is igényes, de szellemi igényessége a küllemére vonatkozó igényességet is meghaladja. Folyamatosan foglalkoztatják az ország és a világ nagy kérdései, de emellett az is, ki viszi haza a gyereket, ha ma is túlórázik, hol lehet kényelmes magas sarkút kapni, milyen összetevők vannak a rúzsában, mi legyen a hétvégi családi program, hogyan lehetne még otthonosabb a lakása.

Az Évából pedig magára ismer.

Pócsik Anita, az Éva magazin főszerkesztője

 

Képzeld, azt olvastam, hogy…

 

A Kiskegyed első előfizetője 1992-ben bizonyos Andrea volt, egy pincehelyi fodrászlány – a keresztneve nálunk hosszú időre az olvasó szinonimája maradt, elmentünk az esküvőjére is.

Andrea, maradjunk hát nála, nem öregszik a lappal, ami idén múlt 24 éves. Andrea lehet 18, de akár 50 is, vagy valahol a kettő között, és szereti a magazint. Szereti, mert érdeklik a divattrendek, a kozmetikai újdonságok, szeret játszani, keresztrejtvényt fejteni és főzni (és olykor fogyózni), törődik a saját és családja egészségével, kíváncsi arra, hogyan élnek a sztárok, tudja, melyik csillagjegyben született, és szeretné tudni, az asztrológia szerint mit hoz számára a jövő – amit azonban maga is tudatosan alakít. És a Kiskegyedben mindezt megtalálja.

Amikor megveszi, hazafelé végiglapozza a buszon, metrón, vonaton, este, ha elcsendesedik a ház, leül, és nyugodtan végigolvassa az őt érdeklő cikkeket-összeállításokat. Másnap pedig barátnőivel, kollégáival beszélgetve sokszor kezdi így a mondatait: képzeld, a Kiskegyedben azt olvastam, hogy…

Hídváry Péter, a Kiskegyed főszerkesztő-helyettese

 

Ez egy életforma

 

Cosmo-lánynak lenni húsz éve életforma Magyarországon. Mi voltunk az első magazin itthon, aki nevet adott az olvasóinak és közösséggé formálta őket. Nem csak a trendi ruhák, tökéletes sminkek, vadonatúj edzésmódszerek, hanem elsősorban a pozitív életszemlélet az, ami meghatározza az olvasóinkat.

Ez az optimista hozzáállás az, ami szerint még a legvadabb álmok is valóra válhatnak, hogy „én irányítom az életemet és nemcsak sodródom az eseményekkel. Hogy nincs megírva előre a sorsom, megvannak hozzá a képességeim, hogy bármikor változtathatok rajta, és ha energiát teszek abba, ami számomra fontos, akkor sikeres leszek.”

Ez az önbizalommal teljes stílus az, ami leginkább meghatározza a Cosmopolitan olvasóit, ebben nyújtunk támogatást nekik, és ezért lett magazinunk világszerte a fiatal nők Bibliája.

Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!