hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nem volt ellenzéki nyilatkozó a Class FM-en

Elkészítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az augusztus hónapra vonatkozó gyorsjelentését a politikai szereplők médiában való megjelenéséről. Gazdaságpolitika és új kenyér ünnepe a topon.

hirdetés

A tanulmányból kiderül, hogy a kormány gazdaságpolitikája 278 esetben (az összes eset 4,9 százaléka), az augusztus 20-i megemlékezések 253 esetben (4,4 százalék), míg a természeti katasztrófák 215 alkalommal szerepeltek a hírműsorokban. Az első tízben találhatók még többek között a bűncselekményekről szóló híradások, a családi, háztartási balesetek (157 eset, 2,8 százalék), a kormány oktatásügyi intézkedései és a kormány és az ellenzék viszonya is.

A politikusok aránya az összes hírműsorban 26,3 százalékos volt, legnagyobb arányban a Kossuth Rádió Esti és Déli Krónika műsorában (40,6, illetve 38,4 százalék) és az Echo Tv-ben (38 százalék) voltak láthatók. 

A kormány, a Fidesz és a KDNP együttesen 61,2 százalékos arányban szerepelt a hírműsorokban, legnagyobb arányban az Echo Tv-n (70,7 százalék), ezt nem sokkal lemaradva követi a Class FM, amelynek hírműsoraiban 69,2 százalékban voltak kormánypárti politikusok, valamint a Tv2 Tények című műsora (68,7 százalék). A leginkább ellenzéki médium vitán felül az ATV volt, ahol az esetek kereken felében jelentek meg a kormánypárti politikusok. 

Az összes beszédidőt nézve a kormánypárti politikusok még inkább felülreprezentáltak, az összes beszédidő 65,6 százalékában őket hallhatták a nézők és a hallgatók. A Class FM-en egyáltalán nem szólaltak meg ellenzékiek, ami példátlan, még az Echo Tv-n is 24,7 százalékban ellenzéki politikusok beszéltek.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az elmúlt időszakban jelentősen aktivizálta magát, beszédideje (1367 másodperc) több volt, mint Orbán Viktoré (683 másodperc). A szereplések számát tekintve viszont a miniszterelnök (A Fidesz pártelnöke) az első, aki összesen 120-szor, élőszóban 31-szer szerepelt a hírműsorokban, szemben Mesterházy 102 szereplésével, amiből viszont 61 élőszóbeli megjelenés volt.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Magyar Telekom ismét kiosztotta a Fenntarthatósági Sajtódíjakat.

Arany János korábban a Google-nél, azelőtt az SAP-nál dolgozott.

Az alvás ünnepe alkalmából kéthetes altató livestreamet indított a bútorgyártó.

A Nestlé hozza be őket.

Az Apple új reklámjából kiderül, mi mindent kell kibírnia a telefonjaiknak, különösen a legújabb, 11-es verziónak.

hirdetés
hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.