hirdetés
hirdetés
hirdetés

Indul a kontaktusszám-kutatás

Új paraméterrel bővült a Nemzeti Olvasottsági Kutatás. A kontaktusszám magasabb a sztármagazinoknál, mint a napilapoknál.

hirdetés

A jövőben a Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) részeként azt is vizsgálni fogják, hogy egy-egy sajtótermék mekkora kontaktusszámot ér el – számol be róla az Mmonline. A negyedévente végzett NOK ugyanis ezentúl tartalmaz egy plusz kérdést erre vonatkozóan. Az olvasottságmérés során eddig is feltett „Ön legutoljára mikor olvasta az alábbi lap bármelyik számát?” kérdés mostantól kiegészül azzal, hogy „Ezt az utoljára olvasott lapszámot hányszor vette kézbe?” – írja a szakportál.

A kutatásban részt  vevő újságoknál így megállapítható lesz a kontaktusszám, amit CPI-nek (Contact Per Issue) neveztek el. Az első negyedéves olvasottsági kutatást, amelyben már szerepel a kontaktusszám és a CPI-érték, májusban publikálják.

Eszerint, ha például egy százezres olvasottságú magazin esetén 3,8 a CPI-mutató, akkor az adott újság 380 ezer kontaktust produkált (a 3,8-as érték az eddigi próbamérések alapján a havilapok átlagát jelenti).

Az Mmonline néhány, a tavalyi utolsó negyedéves olvasottságmérés alapján kalkulált adat alapján arról is beszámolt, hogy egy átlagos újságolvasó legalább kétszer kézbe vesz egy lapot, de inkább három körül alakul az átlagos printlapos kontaktusszám, a napilapok átlagban kettes CPI-értékeket mutatnak, a sztármagazinok 2,8-as, a női hetilapok 3,3-as, a havilapok pedig 3,8-es értéket érnek el.

(forrás: mmonline.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A felsőoktatásban hallgatók egy ezresért fizethetnek elő a zenék mellett filmeket és sorozatokat is kínáló alkalmazásra.

Ha arra gyanakszol, hogy itt most valami újrahasznosítós dologról lesz szó, akkor jó helyen kapiskálsz.

Egy külön rendezvényszervezési feladatokra kiírt tender további 30 milliárddal dobja meg az éves keretet.

Újabb fejezethez ért a ketchupmárka és az énekes szerelmi története.

Most már az utazni vágyóknak sem kell a Startlapnál messzebb száguldaniuk az információs szupersztrádán.

hirdetés
hirdetés

Mentes-M Díj újra! Megújult és új kategóriákkal idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Keressük Magyarország legszebb, legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásait! Nevezési határidő: 2019.08.30.

Találkozunk szeptemberben! Gyertek el, egyszerre két szakmai konferenciát is adunk a Nagy Kreatív Márkanap két hajóján. Egy egész nap az A38-on együtt! 2019.09.04.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.