hirdetés
hirdetés
hirdetés

Indul a kontaktusszám-kutatás

Új paraméterrel bővült a Nemzeti Olvasottsági Kutatás. A kontaktusszám magasabb a sztármagazinoknál, mint a napilapoknál.

hirdetés

A jövőben a Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) részeként azt is vizsgálni fogják, hogy egy-egy sajtótermék mekkora kontaktusszámot ér el – számol be róla az Mmonline. A negyedévente végzett NOK ugyanis ezentúl tartalmaz egy plusz kérdést erre vonatkozóan. Az olvasottságmérés során eddig is feltett „Ön legutoljára mikor olvasta az alábbi lap bármelyik számát?” kérdés mostantól kiegészül azzal, hogy „Ezt az utoljára olvasott lapszámot hányszor vette kézbe?” – írja a szakportál.

A kutatásban részt  vevő újságoknál így megállapítható lesz a kontaktusszám, amit CPI-nek (Contact Per Issue) neveztek el. Az első negyedéves olvasottsági kutatást, amelyben már szerepel a kontaktusszám és a CPI-érték, májusban publikálják.

Eszerint, ha például egy százezres olvasottságú magazin esetén 3,8 a CPI-mutató, akkor az adott újság 380 ezer kontaktust produkált (a 3,8-as érték az eddigi próbamérések alapján a havilapok átlagát jelenti).

Az Mmonline néhány, a tavalyi utolsó negyedéves olvasottságmérés alapján kalkulált adat alapján arról is beszámolt, hogy egy átlagos újságolvasó legalább kétszer kézbe vesz egy lapot, de inkább három körül alakul az átlagos printlapos kontaktusszám, a napilapok átlagban kettes CPI-értékeket mutatnak, a sztármagazinok 2,8-as, a női hetilapok 3,3-as, a havilapok pedig 3,8-es értéket érnek el.

(forrás: mmonline.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Fördős Zé és cimborái karácsonyig térnek vissza.

A magány kap központi szerepet a cég új, Redditre készített amerikai projektjében.

Egy pénzkötegalakú rodeóbikával igyekeznek vonzóbbá tenni a befektetési lehetőségeket a fiatal felnőttek számára.

Halpert Zsuzsa felel a jövőben a vállalat külső és belső kommunikációjáért Magyarországon és további öt országban a dél-kelet-európai régióban.

Hajú vana dududu rilivonna duda densz?

hirdetés
hirdetés

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről, az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

A GyártásTrend ősszel folytatja országjáró Roadshow-ját, amelynek keretében a gyártó cégek használható tudást kapnak a digitalizációs ipar 4.0 megoldásokról.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok – átállási workshop

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.