hirdetés
hirdetés
hirdetés

Indul a kontaktusszám-kutatás

Új paraméterrel bővült a Nemzeti Olvasottsági Kutatás. A kontaktusszám magasabb a sztármagazinoknál, mint a napilapoknál.

hirdetés

A jövőben a Nemzeti Olvasottság Kutatás (NOK) részeként azt is vizsgálni fogják, hogy egy-egy sajtótermék mekkora kontaktusszámot ér el – számol be róla az Mmonline. A negyedévente végzett NOK ugyanis ezentúl tartalmaz egy plusz kérdést erre vonatkozóan. Az olvasottságmérés során eddig is feltett „Ön legutoljára mikor olvasta az alábbi lap bármelyik számát?” kérdés mostantól kiegészül azzal, hogy „Ezt az utoljára olvasott lapszámot hányszor vette kézbe?” – írja a szakportál.

A kutatásban részt  vevő újságoknál így megállapítható lesz a kontaktusszám, amit CPI-nek (Contact Per Issue) neveztek el. Az első negyedéves olvasottsági kutatást, amelyben már szerepel a kontaktusszám és a CPI-érték, májusban publikálják.

Eszerint, ha például egy százezres olvasottságú magazin esetén 3,8 a CPI-mutató, akkor az adott újság 380 ezer kontaktust produkált (a 3,8-as érték az eddigi próbamérések alapján a havilapok átlagát jelenti).

Az Mmonline néhány, a tavalyi utolsó negyedéves olvasottságmérés alapján kalkulált adat alapján arról is beszámolt, hogy egy átlagos újságolvasó legalább kétszer kézbe vesz egy lapot, de inkább három körül alakul az átlagos printlapos kontaktusszám, a napilapok átlagban kettes CPI-értékeket mutatnak, a sztármagazinok 2,8-as, a női hetilapok 3,3-as, a havilapok pedig 3,8-es értéket érnek el.

(forrás: mmonline.hu)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A márka nevét veszi fel az Aréna és a chill zóna, a Dreher 24 pihenőszigetet kap, az Asahi a VIP-ben jelenik majd meg.

Új évaddal folytatódhat az elmúlt évek egyik legsikeresebb TV2-es műsora, az Exatlon Hungary.

Bár csak 2022-ig jelentették be a felfüggesztését, a kormány tervezete 2023-ban sem számol belőle bevétellel.

Eric Tveter a UPC közép-kelet-európai szárnyának sikeres eladását követően vonul vissza. Az új vezér a Vodafone-tranzakció lezárásáig fogja ezt a posztot betölteni.

Eközben új női online bulvármagazint indítottak, több másik portáljukat pedig átpozicionálják.

hirdetés
hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.