hirdetés
hirdetés
hirdetés

A 3D a dokumentumfilm jövője

Wim Wenders német filmrendező a háromdimenziós technikát tartja a dokumentumfilm jövőjének.

hirdetés

„A 3D-vel egészen máshogyan lehet bevonni a nézőt más emberek életébe vagy munkájába. Úgy vélem, a nem is olyan távoli jövőben a háromdimenziós technika elsősorban a dokumentumfilmek körében válhat új normává" – fejtette ki Wim Wenders német filmrendező (A dolgok állása, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club) a dpa-nak.

A rendező vasárnap mutatja be a Berlini Filmfesztiválon első 3D-ben forgatott, Pina című filmjét. A dokumentumfilmmel a 2009-ben elhunyt legendás koreográfus, Pina Bausch emlékének adózik.

„Megmutatni akarom Pina Bausch darabjait, nem pedig elmondani, hogy miről szólnak" – mondta el a filmről a rendező, hozzátéve: „Ezt maga Pina is megtagadta még életében, így én sem tehettem meg".

Wenders el tudja képzelni, hogy a jövőben is dolgozzon a térhatású technikával. „Jelen pillanatban el sem tudom képzelni, hogyan tudnék leszokni róla" - viccelődött a filmrendező.

A filmipart átalakító 3D technológiáról szóló cikkünket itt olvashatja.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A lap cikke szerint az Indamedia vezetése az Index és az MTVA közötti konfliktus után dönthetett a visszavásárlásról.

A testület szerint a Klubrádió műsora sem volt gyűlöletkeltő.

Indulhat a könyvespolcok ismerkedése. A Libri kampánybejelentőjét olvashatjátok.

Twitteren őrjöng, kamunak tartja a klímaváltozást, és mindenkit utál, de főleg a postát. Ismerős? 

A kötet szerzője a zwoelf digital tulajdonosa, Serfőző Péter.

hirdetés
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!