hirdetés
hirdetés
hirdetés

A 3D a dokumentumfilm jövője

Wim Wenders német filmrendező a háromdimenziós technikát tartja a dokumentumfilm jövőjének.

hirdetés

„A 3D-vel egészen máshogyan lehet bevonni a nézőt más emberek életébe vagy munkájába. Úgy vélem, a nem is olyan távoli jövőben a háromdimenziós technika elsősorban a dokumentumfilmek körében válhat új normává" – fejtette ki Wim Wenders német filmrendező (A dolgok állása, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club) a dpa-nak.

A rendező vasárnap mutatja be a Berlini Filmfesztiválon első 3D-ben forgatott, Pina című filmjét. A dokumentumfilmmel a 2009-ben elhunyt legendás koreográfus, Pina Bausch emlékének adózik.

„Megmutatni akarom Pina Bausch darabjait, nem pedig elmondani, hogy miről szólnak" – mondta el a filmről a rendező, hozzátéve: „Ezt maga Pina is megtagadta még életében, így én sem tehettem meg".

Wenders el tudja képzelni, hogy a jövőben is dolgozzon a térhatású technikával. „Jelen pillanatban el sem tudom képzelni, hogyan tudnék leszokni róla" - viccelődött a filmrendező.

A filmipart átalakító 3D technológiáról szóló cikkünket itt olvashatja.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A HP-nak rendezett videó a képernyőfüggőség helyett az ünnep megélésére buzdít.

What a time to be alive! – mondaná a művelt angol.

Legalábbis a Sainsbury’s karácsonyi reklámja szerint.

A „Klub élmény” második felvonását november 23-án, szombaton rendezik. Közben épülget szépen az Instagramjuk is.

Folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi kampánysorozata.

hirdetés
hirdetés

Díjátadó: 19.11.26. (19:30) Akvárium Vedd meg jegyed a bétéelesek bulijára!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Nap című konferenciát. A nap, amikor az employer branding szakma találkozik.

Workshop az online véleményvezérek megítéléséről és az influencer marketing várható hazai trendjeiről egy exkluzív kutatás tükrében. Dátum: december 04.

Megújult kategóriarendszerrel tér vissza a Kreatív korábban DMBP néven futó, digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye. Nevezési határidő: 2019.11.29.

Egész napos konferencia a pénzügyi termékek és szolgáltatások, az ezeket értékesítő pénzintézetek marketingjéről és kommunikációjáról. Dátum: 2019.12.04.

A Prizma Kreatív PR Díj idei dajátadója - gyere, ünnepelj velünk!