hirdetés
hirdetés
hirdetés

8 magyar a régió innovátorai között

Vitézy Dávid, Hapák Samu és Bodó Balázs is a listán. 

hirdetés

Idén nyolc magyar újító szerepel a közép- és kelet-európai régió innovátorait felvonultató New Europe 100-as listán. A régió fejlődésében vezető szerepet betöltő száz személyiséget bemutató listát a Res Publica együttműködésben a Visegrádi Alappal, a Google-lel, a Financial Times-szal, valamint számos jelentős régióbeli intézménnyel állított össze.

A New Europe 100 lista célja, hogy elismerje és szélesebb körben is bemutassa a kreatív, innovatív ötleteket melyek pozitív hatással vannak a gazdaságra, a tudományra a kultúrára, valamint a helyi közösségekre. A listán szereplő ötletek gazdái olyan kezdeményezések mozgatórugói, melyek globális szinten is képesek hatást gyakorolni és inspirálni másokat.

Kerekesszékben ülve is vezethető jármű; gyorsabb, olcsóbb vizsgálatok az ebola szűrésére; mentőexpedíciókon bevethető drónok – sok más haladó kezdeményezés mellett ezen innovatív találmányok életre hívói kaptak elismerést a Közép- és Kelet-Európa legkiválóbb innovátorait összegyűjtő New Europe 100 lista második kiadásában. A listán szereplő innovátorok átlagéletkora 36 év.

Magyarország nyolc fővel került fel a listára, köztük van Kerülő Balázs, a forradalmi Flike egyszemélyes elektromos drónmotort fejlesztő vállalkozás alapítója; Koleszár Szilvi, a fiatal lányoknak és nőknek használható, gyakorlati technológiai tudást nyújtó Skool nevű független szervezet vezetője; valamint Vitézy Dávid, a Budapest tömegközlekedését irányító BKK Zrt. korábbi vezérigazgatója vagy a menekülteknek fejlesztett mobil app, az InfoAid készítői.

A listán szereplő magyarok:

Bodó Balázs, közgazdász, médiakutató

Falus Dániel, a kerékpárokosító eszközt készítő Shoka vezetője

Hapák Sámuel, a szöveget érdekes videóvá alakító mobil app, a ClipDis alapítója

Kerülő Balázs,a repülő biciklit megálmodó ByeGravity alapítója

Koleszár Szilvi, a technológiai tudást a nők körében is népszerűsítő SKool társalapítója és vezérigazgatója

Kun Szabolcs, a titkosított kommunikációt elősegítő CryptTalk alapítója

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója

Enys Mones, Niva Kov, a menekültek hiteles tájékoztatását segítő InfoAid fejlesztője

A régió országai az alábbiak szerint képviseltették magukat a New Europe 100-as listán:
Lengyelország - 27 fő
Szlovákia - 12 fő
Csehország - 10 fő
Románia - 9 fő
Magyarország - 8 fő
Bulgária - 7 fő
Észtország - 7 fő
Ukrajna - 4 fő
Horvátország - 4 fő
Lettország - 3 fő
Litvánia- 2 fő
Fehéroroszország - 2 fő
Szlovánia - 2 fő
Bosznia-Hercegovina - 2 fő
Szerbia- 1 fő

A régió fejlődésében vezető szerepet betöltő száz személyiség a modern technológiák alkalmazásával nyit új utakat a kultúra, a politika, az üzleti élet, a tudományok vagy a társadalmi tevékenységek területén. A listán szereplő személyiségek többsége vállalkozó (50%), de számos aktivista és politikus (32%) is képviselteti magát. Ez a lista olyan emberekre hívja fel a figyelmet, akik a közeljövő változásainak motorjai lesznek Közép- és Kelet-Európában – emelte ki Wojciech Przybylski, a projektet kezdeményező Res Publica Alapítvány képviseletében.

Az idei győztesek nem csupán elindítói a pozitív változásoknak, hanem aktívan részt is vesznek a társadalmi problémák megoldásában. Ide tartoznak például a művészeket és potenciális pártolóikat összekötő webes platform létrehozói, az interaktív orvosi rehabilitációs robot tervezői, a gyerekeknek informatikai ismereteket tanító szervezetek, vagy az extrém sportokban használható AirDog drón tervezői. Az idén prominens politikai személyiségek is megkapták az elismerést. A díjazottak között találjuk Toomas Hendrik Ilvest, Észtország köztársasági elnökét és az ország jelentős gazdasági fejlődésének meghatározó alakját, akinek vezetése alatt Észtország mára a gazdaság, az oktatás és a politika területén egyaránt az innováció és az e-megoldások úttörőjévé vált, valamint Andrej Kiska, szlovák köztársasági elnököt.

A díjazott innovátorokat a szervezők a nyilvános jelölések és a jelölő partnerek ajánlásai nyomán választották ki a következő kategóriákban: üzleti élet, tudomány, média és kultúra, társadalom és politika. És hogy mivel emelkednek ki a tömegből? Az idei New Europe 100 listából kiderül, hogy a régió innovátorai számos kulcsfontosságú területen – köztük az oktatásban, az egészségügyben, a közlekedésben vagy a mezőgazdaságban – a legújabb technológiai vívmányokat alkalmazva oldanak meg bizonyos társadalmi és üzleti problémákat – fejtette ki Agata Wacławik-Wejman, a Google kelet-közép-európai közpolitikai igazgatója. A lista változatossága arra is rámutat, hogy Közép- és Kelet-Európában számottevő növekedési potenciál van a gazdasági és társadalmi innovációban, amely magába foglalja a stabil üzleti vállalkozások alapítását, a munkahelyteremtést és a gazdasági növekedést.

 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Nemrég még úgy tűnt, hogy a koronavírus nagy győztese a Corona lehet, azután, hogy a kezdeti pofonból felálltak.

Április 1-től az ügynökség látja el az energetikai vállalat külső és belső kommunikációját.

A koronavírus-járvány a tinimagazint is elérte.

A fesztivál szervezői már nem keresgélnek új dátumot, az eseményt jövőre rendezik meg legközelebb.

Műalkotásokat kell újraalkotni a lakásban található tárgyakból vagy családtagokból.

hirdetés
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!