Klein Dávid elindult a csúcsra

Magyar idő szerint csütörtök délután 8000 méterről tovább indult a Mount Everest csúcsára, hogy a magyarok közül elsőként oxigénpalack használata nélkül érjen fel a világ legmagasabb pontjára.

hirdetés
Klein Dávid a nap folyamán jól érezte magát, bár az időjárás most sem volt kegyes hozzá, és mivel tapasztalt és megfontolt hegymászó, a Déli-nyeregben tomboló legalább 60 km/órás szél visszatartotta attól, hogy hamarabb elinduljon a csúcs irányába. Török Edina alaptábor-vezető, a tegnap rosszullét miatt visszafordult mászótárs-barát, Suhajda Szilárd, valamint a Magyar Everest Expedíció 2017 menedzsere, Stefano Favaro az alaptáborból tanácsaikkal segítik az expedíciót, ők is egyetértettek a várakozással.
 
„Tudom, hogy az elmúlt két hónapban voltak pillanatok, amikor sok erőt és segítséget tudtam neki adni, ezért nehéz most idelent! Ott lenne a helyem! Furcsa most így, rádión keresztül… Ma délután elérte a négyes tábort. Jó a hangja, ereje teljében van – készen áll! El sem tudom mondani, mennyire büszke vagyok rá! Szinte beleremegek minden szóba, amit az éteren keresztül hallok! Izgatott vagyok, hittel és reménnyel teli: majd’ megfulladok a köhögéstől, de folyamatosan a hegyet kémlelem és minden energiámmal Dávidra gondolok! Edina már berendezkedett az éjszakára, hamarosan én is csatlakozom! Odafent egy másik világ! Majdnem tíz év története. Dávid! Bocsáss meg nekem, hogy nem vagyok ott! De Veled vagyunk így is! Minden órában és minden percben! Tarts ki, érd el a célod, éld meg az álmot és gyere vissza! Ne feledd: van egy másik életed is, ahol hazavárnak és szeretnek Téged! Idelent a másik valóság: maga az élet! Még sok dolgod van! Vigyázz magadra, barátom!” – írta Szilárd.
 
A szél mérséklődött, ezért nepáli idő szerint 20:30-kor szólt bele Dávid boldogan a rádióba az alaptáborban drukkoló csapattársainak: „Indulunk!” Ha az időjárás is engedi, Dávid várhatóan holnap napközben ér fel 8848 méter magasra.
 
Az expedíció kiemelt stratégiai támogatója az RTL Klub, amelynek köszönhetően a Fókusz két stábtagja a helyszínen, a Mount Everest déli oldalának 5344 méter magasan fekvő alaptáborában tartózkodik. Friss hírek az RTL Klub honlapján és az RTL Reggeli című műsorában várhatók.
 
Az expedíció szervezéséről és támogatóiról addig is több cikket is elolvashatsz rovatunkban.
 
(X)
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Biztosítótárs negyedévente, ötezer példányban jelenik meg, a Keszthelyi Média adja ki.

A threading most is megoldható, de a jövőben egy gomb segítségével még egyszerűbb lesz.

41 pályázó 300 képe közül választottak nyerteseket.

A legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és megoldásokat keressük, pontszerzés a Kreatív-MAKSz M+Listán. Hosszabbított nevezési határidő: 12.15.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására január 25-én.

A HRKOMM Award 2017 győztes pályázatainak bemutatása. Időpont: 2018. február 13.