hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó helyett videómegosztókat nézünk

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalak és a videómegosztók, míg a felnőtt tartalmak és online játékok felhasználóinak száma stagnál - állítja az Ipsos/Gemius kutatása.
hirdetés

A Gemius/Ipsos Audience online felmérése alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata és a fogyasztott tartalom jellege is. A kutatás szerint folyamatosan nő az interneteléréssel rendelkezők száma (főleg az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké), a demográfiai megoszlásuk viszont alig változik: egyedül a szakmunkás végzettségűek aránya növekedett kis mértékben. Jelentős átalakuláson ment keresztül azonban a tartalomfogyasztás intenzitása az online eltöltött idő szerint. A 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve az általában intenzív, havonta legalább 21 napot internetezők tartalomfogyasztásában ugyanis markáns növekedés figyelhető meg.
 
A növekedés magyarázata a részletekben rejlik: az elmúlt év legnagyobb nyertesei a klasszikus közösségi oldalak és videómegosztók, míg a vesztesek a felnőtt tartalmat és az online játékokat kínáló weboldalak. Az utóbbi két kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben, mivel a friss belépők vélhetően elkerülték ezeket a tartalmakat. Jelentősen csökkent az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén, az 50-59 éves korosztály kivételével. Érdekesség azonban, hogy a női felhasználók aránya a felnőtt tartalmakat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és nincs eltérés az átlagosan eltöltött idő tekintetében sem a két nem között.
 
Ezzel szemben csaknem minden célcsoport esetén növekedés figyelhető meg a közösségi és videómegosztó oldalakon, mind a közönség számában, mind pedig a használat intenzitásában. A használat intenzitása a 18 év alatti korosztályban nőtt jelentősen, de komoly növekedést tapasztalhatunk a kicsit idősebb korosztályokban is. A 30-39 éves korosztály most kezdi felfedezni a videómegosztók világát. A 40-49 évesek körében a hírportálok híreinek olvasásával és a klasszikus közösségi oldalakon töltött idő is kisebb válságot mutat, ez a kisebb elfordulás leginkább a fórumoknak, blogoknak és a videómegosztóknak kedvezett.
 
Komoly tartalompiaci mozgásokat mutat tehát az elmúlt év, melyek feltehetően a jövőben tovább fognak erősödni: a klasszikus tömegtartalmak helyébe a közösségi oldalak, kiemelten a videós site-ok kerülnek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A színész ismét egy Lincoln ülésén elmélkedik a teljesítményről.

A Budapest Park akciójából befolyó összeg a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségéhez vándorol.

Vegán ételeket főz és beszélget a vendégeivel és a párjával.

A MyTime-mal akár egyik hónapról a másikra lehet váltani a csomagok között.

hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

A MOST Fórum szeptember 26-i eseményén a híres testvérpárral, DTK-val, D. Tóth Andrással, valamint ismert szakértőkkel járunk utána, hogyan szolgálják a családi együttműködést a digitális eszközök és lehetőségek. Időpont: szeptember 26., 18.00 Helyszín: Magyar Telekom székház, Puskás konferenciate

Mentes hype: rend a trendben! Időpont: október 3., 09.30 - 16.00

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 4.

Az eladásösztönző marketing titkai: élmény, adat, taktika. Hogyan ötvözzük az adatokat az élményekkel? Influencerek és eladásösztönzés tartalommarketinggel – jó és rossz példákon keresztül. Tudatos fogyasztó vs. Promo érzékenység – minden kiderül a proMO2019 workshopon! (x)

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Zöld marketing és kommunikáció Itt a zöldár! A tudatos fogyasztók már átlátnak a greenwashingon, de mi jön ezután? Save the date: 2019.10.10.

A legjobb márkaélményeket és aktivációkat keresi a 2019-es Lollipop! Nevezési határidő: 2019. október 11.

Gondolatok és példák a gyógyszermarketingről az ipar kommunikációs szakembereitől. 2019.10.29.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A december 13-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzás/kiválasztás konferencia DEMO-túrával egybekötve november 5-én. Az előadások hosszabb szünetében a kiállítók a gyakorlatban is bemutatják megoldásaikat.

hirdetés
hirdetés