hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó helyett videómegosztókat nézünk

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalak és a videómegosztók, míg a felnőtt tartalmak és online játékok felhasználóinak száma stagnál - állítja az Ipsos/Gemius kutatása.
hirdetés

A Gemius/Ipsos Audience online felmérése alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata és a fogyasztott tartalom jellege is. A kutatás szerint folyamatosan nő az interneteléréssel rendelkezők száma (főleg az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké), a demográfiai megoszlásuk viszont alig változik: egyedül a szakmunkás végzettségűek aránya növekedett kis mértékben. Jelentős átalakuláson ment keresztül azonban a tartalomfogyasztás intenzitása az online eltöltött idő szerint. A 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve az általában intenzív, havonta legalább 21 napot internetezők tartalomfogyasztásában ugyanis markáns növekedés figyelhető meg.
 
A növekedés magyarázata a részletekben rejlik: az elmúlt év legnagyobb nyertesei a klasszikus közösségi oldalak és videómegosztók, míg a vesztesek a felnőtt tartalmat és az online játékokat kínáló weboldalak. Az utóbbi két kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben, mivel a friss belépők vélhetően elkerülték ezeket a tartalmakat. Jelentősen csökkent az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén, az 50-59 éves korosztály kivételével. Érdekesség azonban, hogy a női felhasználók aránya a felnőtt tartalmakat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és nincs eltérés az átlagosan eltöltött idő tekintetében sem a két nem között.
 
Ezzel szemben csaknem minden célcsoport esetén növekedés figyelhető meg a közösségi és videómegosztó oldalakon, mind a közönség számában, mind pedig a használat intenzitásában. A használat intenzitása a 18 év alatti korosztályban nőtt jelentősen, de komoly növekedést tapasztalhatunk a kicsit idősebb korosztályokban is. A 30-39 éves korosztály most kezdi felfedezni a videómegosztók világát. A 40-49 évesek körében a hírportálok híreinek olvasásával és a klasszikus közösségi oldalakon töltött idő is kisebb válságot mutat, ez a kisebb elfordulás leginkább a fórumoknak, blogoknak és a videómegosztóknak kedvezett.
 
Komoly tartalompiaci mozgásokat mutat tehát az elmúlt év, melyek feltehetően a jövőben tovább fognak erősödni: a klasszikus tömegtartalmak helyébe a közösségi oldalak, kiemelten a videós site-ok kerülnek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) vezetése mellett látja ezt a feladatot.

Alekoszékat nem megfelelő korhatárba sorolta a csatorna.

A Supercharge pályázatát több mint 7000 jelentkezésből választották a legjobbnak.

Az alkalmazással a tévécsatornán nem közvetített meccseket is élőben lehet követni.

Naponta frissül majd az országokra lebontott lista.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Meghosszabbított nevezési határidő: március 13.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Jöjjön el március 12-én a tavaszi Gyógyszerkommunikációs konferenciára! Inspirálódás, tanulás és tudásmegosztás nem csak gyógyszeripari szakembereknek az EGIS exkluzív, interaktív helyszínén!

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 2020. március 13.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne adatvédelmi szempontból is jól (fel)használni a hazai adatvagyon

Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: április 3.

A nagy sikerrel zajló Év Gyára verseny ötéves jubileuma alkalmából egy egész napos konferenciával egészítjük ki díjátadó gálánkat, ezzel teremtve meg az év egyik kiemelkedő ipari eseményét. Ismerje meg a nemzetközi és a hazai év gyára verseny győzteseinek legjobb gyakorlatait!

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

Nagy Kreatív Nap május 7-én! További részletek hamarosan...

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés