hirdetés
hirdetés
hirdetés

Pornó helyett videómegosztókat nézünk

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalak és a videómegosztók, míg a felnőtt tartalmak és online játékok felhasználóinak száma stagnál - állítja az Ipsos/Gemius kutatása.
hirdetés

A Gemius/Ipsos Audience online felmérése alapján az elmúlt évben jelentősen átalakult az egyes célcsoportok internethasználata és a fogyasztott tartalom jellege is. A kutatás szerint folyamatosan nő az interneteléréssel rendelkezők száma (főleg az otthoni hozzáféréssel rendelkezőké), a demográfiai megoszlásuk viszont alig változik: egyedül a szakmunkás végzettségűek aránya növekedett kis mértékben. Jelentős átalakuláson ment keresztül azonban a tartalomfogyasztás intenzitása az online eltöltött idő szerint. A 18-29 évesek, a szakmunkás végzettségűek, illetve az általában intenzív, havonta legalább 21 napot internetezők tartalomfogyasztásában ugyanis markáns növekedés figyelhető meg.
 
A növekedés magyarázata a részletekben rejlik: az elmúlt év legnagyobb nyertesei a klasszikus közösségi oldalak és videómegosztók, míg a vesztesek a felnőtt tartalmat és az online játékokat kínáló weboldalak. Az utóbbi két kategória felhasználóinak száma gyakorlatilag stagnált az elmúlt évben, mivel a friss belépők vélhetően elkerülték ezeket a tartalmakat. Jelentősen csökkent az ilyen jellegű oldalakon eltöltött idő csaknem minden célcsoport esetén, az 50-59 éves korosztály kivételével. Érdekesség azonban, hogy a női felhasználók aránya a felnőtt tartalmakat kínáló oldalakon néhány százalékpontos növekedést mutat és nincs eltérés az átlagosan eltöltött idő tekintetében sem a két nem között.
 
Ezzel szemben csaknem minden célcsoport esetén növekedés figyelhető meg a közösségi és videómegosztó oldalakon, mind a közönség számában, mind pedig a használat intenzitásában. A használat intenzitása a 18 év alatti korosztályban nőtt jelentősen, de komoly növekedést tapasztalhatunk a kicsit idősebb korosztályokban is. A 30-39 éves korosztály most kezdi felfedezni a videómegosztók világát. A 40-49 évesek körében a hírportálok híreinek olvasásával és a klasszikus közösségi oldalakon töltött idő is kisebb válságot mutat, ez a kisebb elfordulás leginkább a fórumoknak, blogoknak és a videómegosztóknak kedvezett.
 
Komoly tartalompiaci mozgásokat mutat tehát az elmúlt év, melyek feltehetően a jövőben tovább fognak erősödni: a klasszikus tömegtartalmak helyébe a közösségi oldalak, kiemelten a videós site-ok kerülnek. 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

MIAU! címmel nyílik ingyenes kiállítás, amin kilenc kortárs magyar alkotó macskás fényképeit és személyes történeteit lehet majd megnézni. Megnyit: Fekete Ádám.

Egyesületi formában próbálnak pozitív válaszokat találni. Csatlakozott például a Központ, a Dobrumba, a Rácskert és a Hivatal is.

Tíz külföldi kiadó is megvásárolta a jogokat, itthon a Librinél jelenik meg ősz legelején az A mi kockánk.

A White Rabbit 6 érmet hozott el a fesztiválról, köztük két aranyat. 

Leitner Attila a két éve kinevezett Csatári Patrikot váltja – értesült a Media1.

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés