hirdetés
hirdetés
hirdetés

GfK, Szonda Ipsos - autóvásárlásról kutatott

Érdemes lenne az autógyártóknak célzottan a 30 év alattiakat megcélozni hirdetésekkel, ugyanis közülük kerül ki a következő egy-két év autóvásárlóinak legnagyobb része.
hirdetés

A GfK Hungária és a Szonda Ipsos PMX nevű felmérése szerint a 18-29 évesek közül sokan terveznek autóvásárlást. Jelenleg a magyar háztartások mintegy 44 százaléka rendelkezik személygépkocsival, ez az adat alig tér el az öt éve mértnél, akkor 43 százalékot számoltak. Míg 2000-ben a megkérdezett háztartások 15 százaléka tervezte, hogy autót vásárol, addig ez az arány 11 százalékra csökkent idén.

Legnagyobb arányban a 18-29 éves fiatalok nyilatkoztak úgy, hogy új autót szeretnének vásárolni. A korosztály mintegy ötöde tervezi, hogy beruház egy új személygépkocsira.

A kutatás szerint Budapesten alacsonyabb az autótulajdonosok aránya, mint vidéken. A fővárosi lakosság 38 százaléka rendelkezik autóval, míg vidéken az ellátottság minden településtípus tekintetében meghaladja a 45 százalékot.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Bővül az eddig is a 24 aloldalaként működő Sokszínű Vidék szerkesztősége.

A kilencvenes évek soha nem érhetnek véget.

A Karc FM-re is bírságot szabott ki az NMHH.

A multifunkciós dobozt az E3 játékkiállításon mutatták be.

Dobrosi Eszter utódja házon belülről érkezik.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés