hirdetés
hirdetés
hirdetés

A K&H nyerte az év végi „kölcsönreklámversenyt”

A Gemius részletesen elemezte a bankok év végi digitális kommunikációját új termékével, az AdReal elemzőeszköz segítségével. Mely bankok mikor voltak a „leghangosabbak”, milyen módon jutnak el a felhasználókhoz a különböző intézetek üzenetei, milyen ajánlatok vannak a piacon és milyen „hangerővel” mondják azokat az egyes hirdetők?

hirdetés

Az iparági listán a szektor, ún. Viewable Impressions alapján rangsorolva harmadik helyen áll a bankokat is magába foglaló Finance, insuarance, brokerage iparág, 8,30 százalékos részesedéssel a vizsgált időszakban, 2019. november 1. és december 31. között, 25-59 éves korosztályban.

Maga a szektor volumene a vizsgált időszakban a 25-59 évesek célcsoportjában megközelítőleg 210 millió Estimated Viewable Impressions volt. A különböző alkategóriák közül a bankok üzenetei az iparág közel felét tették ki. A bankok üzeneteivel megközelítőleg átlagosan 63 alkalommal, naponta átlagosan 5 alkalommal találkozhattak volna a userek a vizsgált időszakban, ha minden impression képernyőn lett volna.

A médiakonverziós arányok – az összes elért impression szám mekkora hányadát sikerült látható kontaktussá konvertálni – kiegyenlítettek voltak, a bankok 58,68 százalékos teljesítménye a harmadik helyen áll iparágon belül.

Ha egy pillantást vetünk az idővonalra, láthatjuk, hogy a vizsgált időszakban voltak erősebb, kiemelkedő napok – pl. a Black Friday előtti csütörtök, november 26. Ez a nap volt egyben az Unicredit Bank legerősebb napja a vizsgált két hónap alatt, a bank személyi kölcsön ajánlatát kommunikálta a userekkel aznap. December 11-én teljesített a legerősebben a K&H Bank személyi kölcsön ajánlattal, míg az OTP Bank december 31-én érte el a csúcspontot megtakarítási ajánlatával.

Kirajzolódik, hogy a különböző bankok más-más időszakra helyezték a médiasúlyokat, és míg az Unicredit Bank a legerősebb napján sem volt egyedül a porondon, addig a K&H kifejezetten egy elcsendesülőnek látszó időszakban lépett el a többiektől december első felében, hasonlóan az OTP-hez, aki az év végével hajrázott messze maga mögött hagyva a többi banki szereplőt.

Közelebbről vizsgálva a különböző bankok ajánlatait, megállapítható, hogy a számlavezetési ranglistát, a bankok kommunikációja alapján a K&H Bank vezeti, amit az OTP Bank és az Unicredit Bank követ, ők hárman a piac több mint 60 százalékát teszik ki.

A hitelek piaca is hasonló felépítésű, 25-59 korcsoportban a K&H Bank vezet Viewable Impressions részesedés alapján rangsorolva, 28,78 százalékkal, azt követi az Unicredit bank 15,56 százalékkal, harmadik helyen pedig az MKB Bank áll 11,86 százalékkal.

A bank iparágon belül a Standard és Social reklámok aránya Viewable Impressions alapján 76-24 százalék volt a vizsgált időszakban, 25-59 korcsoportban. Ha különválasztjuk a Standard és Social kategóriákat, akkor előbbinél a Video kreatívok aránya csupán 2,88 százalék, míg utóbbinál közel tízszeres: 23,12 százalék.

Video formátumban a Magyar Fejlesztési Bank Rt. hirdetései töltötték a legtöbb időt a userek képernyőjén: átlagosan 44,78 másodpercet vizsgált időszakban. A leghosszabb ideig látható hirdetés képernyőideje átlagosan 63,13 másodperc volt. Display formátumban az MKB Bank Nyrt. lett a győztes átlagosan 17,62 másodperccel, e tekintetben a legkiemelkedőbb kreatívjuk átlagosan 21,23 másodpercet töltött képernyőn.

Háttér: Az AdReal a Gemius közlése szerint IAB Europe Kutatási Díjas termékük. A digitális hirdetések piacát mérő és reklámkommunikációs elemző eszköz egyedülálló módon a teljes PC-s internetes reklámzajt vizsgálja, elemezhetővé és összehasonlíthatóvá teszi a kommunikációs aktivitások minőségét, a sales-house-ok és kiadók eredményeit, a hirdetési stratégiákat és a használt kreatívokat. AdReal szeptember elsejétől Magyarországon is elérhető.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A hó eleji 40 ezerről március végére 30 ezerre csökkent a napi összes reklámszpot száma az NMHH jelentése szerint.

Baranyi Bálint senior account lesz az ügynökségnél

Az influencer marketinggel foglalkozó, már Európa több országában jelen lévő vállalkozás nemrég került az amerikai piackutató látószögébe.

Az Önszabályozó Reklám Testület történelminek nevezte a megállapodást.

Csizmadi Péter feladata lesz a nemzetközi kapcsolatok erősítése.

Tippek, amivel a HR időt, pénzt spórol és/vagy lojalitást nyer! Olyan szolgáltatókat kértünk fel előadónak, akik elevator pitchszerűen, max. 10 percben válaszolnak az alábbi kérdésre: „Te most miben tudnád segíteni egy HR-es munkáját?”

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés