hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újra lesz magyar nyelven Deutsche Welle

A német közszolgálati adó magyar vonatkozású terveiben első körben videós anyagok szerepelnek.

hirdetés

Peter Limbourg, a Deutsche Welle főigazgatója az RBB podcastjában beszélt a terveiről – írja a Szabad Pécs. A DW sok nyelven készíti hírműsorait, itthon korábban a ‘60-as évektől a ‘90-es évekig sugároztak magyarul rádióműsort.

Limbourg azt mondta, önálló, szakmai döntésüket indokolja, hogy a média helyzete itthon nem javul (az adásban szóba került a Klubrádió ügye is, erről Váradi Júlia beszélt). „Egy európai országról van szó, ahol veszélyben van a média sokszínűsége, és a független, kritikus sajtó nyomás alatt van, ezért úgy gondoltuk, hogy itt – akárcsak Lengyelországban – van dolga a Deutsche Wellének is” – idézte a lap a főigazgatót. A cél tehát a média sokszínűségének javítása, témaként pedig említette az emberi és kisebbségi jogokat vagy az LMBTQ emberekhez kapcsolódó területeket.

A DW először videós anyagokal tervez, március végén érkezhet a magyar nyelvű Youtube-csatorna is. Lehetséges az is, hogy a DW együtt dolgozik majd a helyi független médiával (a Telexen és a 24.hu-n jelentek már meg DW-tartalmak). Limbourg azt is elmondta, hogy anyagaikkal nem az ellenzék hangjai kívánnak lenni, és tisztában vannak vele, hogy nem mindenki fog örülni a megjelenésüknek.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként nyitott ingyenes közösségi irodateret a Westend.

Az ügyészség szerint az énekes véralkoholszintje a határérték alatt volt a letartóztatáskor.

Július 1-től minden kiadó egyéni problémája, hogyan jut el az újság az előfizetőhöz.

Március 9-ig lehet jelentkezni nonprofit szervezeteknek a hallgatói kezdeményezésként létrejött MOME Movement arculati pályázatára. 

Június 1-ig várják a munkákat kommunikációs ügynökségektől, film producerektől, vállalatoktól, TV-csatornáktól és diákoktól.

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés