Tenyeres egyenes és a dobozba zárt szeretet

A Recharge-ban ma Varga Sára, a Socially alapítója meséli el, hogy lángolt fel benne a régi tűz egy új hobbi formájában a koronavírus alatt - és hogy tanult meg értékelni sok apró más dolgot. 

Három meghatározó mozgatórugóm van a gasztronómia, a sport és az emberek. Utóbbi alatt életem inspiráló személyeit és beszélgetéseket értem. Három éves koromtól versenyszerűen sportoltam, amikor abbahagytam hatalmas űr keletkezett az életemben, amit egy jó ideig leginkább a munka töltött ki. A sport inkább egy kötelességgé vált.

Az utóbbi években minden percem szinte a gasztronómia körül forgott a munkát a magánéletet és a kikapcsolódást illetően is. Minden ami feltöltődést hozott - ha rajtam múlt - kulináris élmények köré szerveződött. Ha nem belföldön, akkor külföldön. Hálás vagyok, hogy az elmúlt években rengeteg kultúrát szó szerint végigkóstolhattam, sőt, egy ideig külföldön is élhettem. Ha egy éve arról kérdezel mi tölt fel, egyértelműen azt felelem, hogy az utazások. Új helyek, ízek felfedezése, a tenger illata, kiszakadás. 

Azonban 2020 hozta meg azt az egyensúlyt, amire régóta vágytam. Karantén alatt hosszú idő után rátaláltam arra a sportra, amiben nem csak a bennem lakozó versenyszellemet élhetem ki, de új célokat is adott. Most fél éve, heti rendszerességgel és elég nagy intenzitással teniszezem, a tenyeres egyenesem már egész veszélyes, nem titkolt tervem, hogy részt vegyek a közeljövőben amatőr bajnokságon. Nem csak egy jó ritmust és lendületet adott az utóbbi időszak kihívásaihoz, de az edzéseken tényleg csak a labda az ütő és én vagyok és minden más gondolat, megoldandó feladat egy órára megszűnik létezni. 

 

 

Természetesen a gasztronómia iránt érzett csillapíthatatlan szenvedélyem is megmaradt. Karanténpékké válásom még várat magára, de azért az igazán feltöltő élményekről így sem tudok lemondani, még akkor sem, ha nagyrészt dobozban érkeznek, mert ha valamikor most biztos, hogy dupla szeretetet is küldenek mellé. Összeszedtem párat, amik így vagy úgy, de garantált feltöltődést hoznak a napjaimba.

 

1. Az otthon melege

A vasárnapi ebédek elmaradásával a családban már amúgy is bejáratott szeretetnyelv - nagy szerencsémre - minden eddigi fokozatát felülmúlja így nagyi sütijei, mami lasagne-ja az, ami hétről hétre az otthon melegét dobozba csomagolva biztosítja. 

 

2. Élet apró örömei

Egy jó kenyér és a vaj találkozása. Nem is kell ennél több. Meglepő lehet, de több emlékeztes gasztroélményem kötődik ehhez kombinációjához. A három tarka macska vörösáfonyás baltik veknije, vaj, maldon só nekem pont elég is a napi boldogsághoz. 

 

3. Egészség!

A nyerspezsgőket és a gintonicot felváltották a vörösborok. Mindennapi karantén borom Kiss Gábor tételei közül kerülnek ki. Megnyugtat, lelassít, feltölt. Grand Vin de Barnag Smutzigjához egyel nehezebb hozzájutni, de annál izgalmasabb. 

 

3. F@ck 2020 

Erről nem is írok részletesen. Dupla hús, dupla sajt, dupla bacon meg szavak nélkül is masszív válasz mindenre, amit ez az év feldobott nekem. Van az a nap, amikor már csak a ZING adhat energiát. 

 

4. Vitamiiiin

A látszat ellenére a nagyon sűrű napokon is törekszem egészségesen étkezni. A Vapianoénál továbbra sem tudok jobb salátát, a Hummusbar falafel golyói és shakshukája pedig tuti recept egy hideg napra. 

 

+1 Tökéletes péntek esti karantén program

Nagy kedvencem az egyszerű, nagyszerű és még sikerélményt is adó Blitz pizza DIY szett, amivel kb 20 perc alatt mennyei pizzákat készíthetünk otthon. 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Ajit Pait még Donald Trump nevezte ki, az elnökkel együtt távozik januárban.

A Zipernowsky Stúdió kirakatában karácsonyig minden nap új szociális design projekt mutatkozik be.

2020 novemberétől árulják a blogplatform hirdetési felületeit.

A  #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozat és a „Hiányzol Anyu!” projekt is shortlistre jutott a nemzetközi fesztiválon.

A bevezetéshez új kampány is készült.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!