hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sorra nyeri a díjakat a környezetszennyezést művészien bemutató magyar kisfilm

Radisics Milán fotográfus tavaly februárban debütált első rövidfilmjével, az Art of Pollution című alkotással, amit 2020-ban már 12 nemzetközi fesztiválon díjaztak. A film légi felvételeken keresztül, egyedi perspektívából, absztrakt módon mutat be különböző szennyezett területeket Európa szerte. 

hirdetés

 A mindössze 3 perc 40 másodperces filmben egyedi szemszögből kerülnek bemutatásra zagytározók, bányák és hulladéklerakók, amelyek a megnövekedett igények és az ipari túltermelés eredményei. A fejlődéshez szükségünk van villanyáramra, rézre, alumíniumra, acélra, műtrágyára, vagy éppen tisztító- és mosószerekre, azonban ezeknek a termelése rengeteg melléktermékkel és hatalmas hulladékkal jár, amelyek elképesztő mértékben szennyezik a bolygónkat - írják közleményükben.

 

Art of Pollution from Milan Radisics on Vimeo.

Ezeknek a szennyezett területeknek az új perspektívából való bemutatásával arra akart rávilágítani az alkotó, hogy mennyire nem figyelünk oda a környezetünk megóvására, és hogy mennyi olyan hely van a földön, amiket a legtöbben nem látunk, így nem is tudjuk, hogy milyen barbár módon pusztítjuk az élőhelyünket.

A film zenéje Kalmus Felician magyar csellóművész Agung című darabja. 

A kisflim több nemzetközi fesztiválon is díjat nyert, többek között:

-Barcelona Film Festival

- Indie Short Awards, Seoul

- Berlin Flash Film Festival

- Best Shorts Competition La Jolla, CA

- Nature Without borders, Nassau, Delaware

- Indie Short Fest, Los Angeles, CA

- Independent Short Awards, LosAngeles, CA

Emellett vetítési programba választották az alábbi eseményeken:

- Italia Green Festival

- McMinnville Short Film Festival, Oregon

- The Impact DOCS Awards, LaJolla, CA

- Venice Shorts, Venice, CA

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés
hirdetés