hirdetés
hirdetés

Mutatjuk az Apex designlistáját!

Olyan kategóriákat kerestünk elismert itthoni és nemzetközi reklám- és designversenyeken, amik minél szorosabban kapcsolódnak a márkakommunikációhoz.

hirdetés

Hogyan alakítottuk ki a Kreatív első designlistáját?

Az Apex designlistát a nemzetközi designversenyeket is jól ismerő hazai szakértők – köztük saját versenyünk, az RGB zsűritagjai – bevonásával állítottuk össze és súlyoztuk (1-15 között).

A designnal foglalkozó versenyek különböző szempontok alapján kategorizálnak, akár a fotózás területétől a service designhoz köthető projektekig. Az Apex-lista összeállításakor mi a design tág területén minden kategóriát figyelembe vettünk, ami a vizuális kommunikáció és a marketing területéhez tartozik. Így kiesett például az építészet vagy az ipari formatervezés területe, míg hangsúlyos a kiadványokat vagy arculatokat elismerő kategória, és bekerültek a legfontosabb reklámversenyek design kategóriái is. (Utóbbiakat a kreatív és a design listán is számoljuk, az adott listán feltüntetett súllyal, és amikor az összesített megbízói listát számítjuk a Brand listához, a mindkét ügynökségi listán szereplő kategóriákat csak ott vesszük figyelembe, ahol több pontot hoznak.)

Az RGB-hez hasonlóan a listán szereplő versenyeken – éves kiírástól függően – nem csak designstúdiók, ügynökségek, de szabadúszók, diákok, külsős és belsős csapatokban dolgozók is jelentkezhetnek.

Magyar versenyek: Az Apex designlistáján négy magyar verseny szerepel: a tervezőgrafika területén jól ismert Aranyrajzszög, a nívós Magyar Formatervezési Díj a Vizuális kommunikáció kategóriával, illetve az RGB és az Arthungry Grafika & Design díjának releváns kategóriái.

Ezüst, arany, Grand Prix súlyok: Az Apexen a shortlist 1-szeres, a bronz 2,5-szeres, az ezüst 5-szörös, az arany 8-szoros, egy Grand Prix pedig 12-szeres pontot ér.

Apró betűs rész
  • Ha egy alkotás aranyat és Grand Prix-t (fődíjat) is nyert egy versenyen, akkor az arany díjat nem számoljuk. Ha több arany díjat és fődíjat is nyert egy versenyen belül, akkor eggyel kevesebb arannyal számolunk.
  • Társpályázó esetén a lista pontjai megoszlanak a társpályázó ügynökségek között a pályázatkor leadott aránynak megfelelően.
  • Különdíjakért nem jár pont.
(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!