hirdetés
hirdetés
hirdetés

Árbevétel-alapú támogatást sürget a MaReSz és több zeneipari szervezet

Közös javaslatcsomaggal állt elő Music Hungary,a  Fesztiválszövetség és a MaReSz a rendezvényipar minél gyorsabb talpraállítása érdekében.

hirdetés

Két fontos pillére van a Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége által megfogalmazott csomagnak, amelynek célja a magyar turizmusban és vendéglátásban működő ágazatok megsegítése.

Forrás:123rf.com
Forrás:123rf.com

Az egyik javaslat szerint minden olyan piaci szereplő, amelynek a 2020. március 1. – 2021. március 1. időszakra eső nettó árbevétele legalább 50 százalékkal alacsonyabb volt, mint a megelőző év azonos időszakában, valamint nem áll csődeljárás vagy végelszámolás alatt, jogosulttá válik egy olyan támogatásra, amelynek számítási alapja az elvesztett árbevétel 20 százaléka.

A jogosultak a vonatkozó időszak lezárt könyvelése (ennek hiányában eredmény-kimutatásaik) alapján az értékesítés nettó árbevételének összehasonlításával igényelhetnek egyszeri, vissza nem térítendő támogatást. Amennyiben az így kalkulált támogatás összege meghaladná az 50 millió forintot, akkor az e feletti támogatási összeg nem lehet nagyobb, mint a szervezet 2020-as évre eredménykimutatás alapján igazolt vesztesége.

A másik fontos pontja a csomagnak a kulturális áfa-csökkentés. Ennek alapja a Music Hungary és a PWC által bemutatott hatástanulmány lenne. 

A teljes javaslatcsomagot itt lehet olvasni.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként nyitott ingyenes közösségi irodateret a Westend.

Az ügyészség szerint az énekes véralkoholszintje a határérték alatt volt a letartóztatáskor.

Július 1-től minden kiadó egyéni problémája, hogyan jut el az újság az előfizetőhöz.

Március 9-ig lehet jelentkezni nonprofit szervezeteknek a hallgatói kezdeményezésként létrejött MOME Movement arculati pályázatára. 

Június 1-ig várják a munkákat kommunikációs ügynökségektől, film producerektől, vállalatoktól, TV-csatornáktól és diákoktól.

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés