hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megállapodott a Facebook és az ausztrál kormány, újra tudnak posztolni az ausztrál híroldalak

A Facebook továbbra is fenntartja a jogot, hogy lelője a híroldalakat, ha úgy alakul a helyzet.

hirdetés

Újabb fordulóponthoz érkezett Ausztrália és a tech-szektor párharca. Miután az ausztrál kormányzat törrvénytervezete szerint a nagy digitális platformoknak fizetniük kellene minden olyan, ausztrál kiadóktól származó tartalom után, mely megjelenik a felületükön (Google keresőoldalon, Facebook hírfolyamban), a két tech-óriás különböző módon reagált - a Google azonnal különutas megállapodásokat kezdett kötni nagy ausztrál kiadókkal.

A Facebook viszont inkább az erőfitogtatást választotta, és a múlt héten egyszerűen minden ausztrál híroldal számára blokkolta a tartalmak közzétételének lehetőségét a hírfolyamban - a lépés azért volt durva, mert a híroldal kategóriába soroltak olyan oldalakat is, mint az egészségügyi szervezetek, vagy éppen a meteorológiai intézetek.

A legfrisebb fejlemény, hogy sikerült megállapodni a kormányzatnak a Facebookkal. Ennek értelmében a következő három hónapban a tech-óriások tárgyalni fognak a kiadókkal arról, hogyan kompenzálják őket a megjelentetett tartalmak után. 

"Elégedetten vesszük tudomásul, hogy az ausztrál kormány hajlandó több olyan ponton módosítani a tervezetet, amelyek nekünk fontosak. Továbbra is mi dönthetjük majd el, hogy hír-e, ami felkerül a Facebookra, így nem köteleznek bennünket automatikusan arra, hogy magyarázkodjunk” - nyilatkozta a Facebook egyik képviselője az MTI tudósítása szerint, aki  azt is hozzátette, hogy a napokban fokozatosan újra megjelennek majd a hírfolyamban az ausztrál híroldalak tartalmai. 

 

 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között.

Egy virális videó elég volt ahhoz, hogy szárnyra kapjon a márkaismertség.  

A Variety mutatta be a Berlinben bemutatkozó film trailerét és plakátját.

A megbízás egy évre szól, az ügynökség új termékek bevezetésén is dolgozik a jövőben a céggel.

Buzás Aliz készített többek között a Majorkáról vagy a Keletről posztert.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés