hirdetés
hirdetés
hirdetés

Magyar támogatással, európai koprodukcióként készül Mundruczó és Wéber következő filmje

Folytatódik a Hofiról szóló filmterv fejlesztése is.

hirdetés

150 millió forintos gyártási támogatással járul hozzá az Nemzeti Filmintézet Mundruczó Kornél következő filmjének gyártásához. Az Evolúció című produkció egy háromgenerációs családtörténet, ami kísérleti narratív formában bomlik ki. Forgatókönyvét a rendező előző három alkotásához (Fehér isten, Jupiter holdja, Pieces of a Woman) hasonlóan ezúttal is Wéber Kata jegyzi.

A hazai és nemzetközi szereplőgárdával készülő filmet Magyarországon és Németországban forgatják. A német többségi koprodukcióban készülő Evolúció teljes költségvetése 1,4 millió euró, gyártója a Match Factory és a Proton Cinema. Producerei a Match Factory részéről Michael Weber, Viola Fügen és Tobias Pausinger, koproducere Petrányi Viktória.

Wéber Kata és Mundruczó Kornél a Velncei Filmfesztiválon (Fotó: Giorgio Zucchiatti)
Wéber Kata és Mundruczó Kornél a Velncei Filmfesztiválon (Fotó: Giorgio Zucchiatti)

Mundruczó Kornél és Wéber Kata előző filmje, a velencei filmfesztiválon bemutatott, majd a Netflix által forgalmazott Pieces of a Woman jelenleg épp az amerikai díjszezon fontos résztvevője. Főleg a film főszereplője,  Vanessa Kirby számít nagy esélyesnek az Oscar-jelölésre.

A Filmintézet legutóbbi döntéseiből kiderült, hogy folytatódhat a Hofi című filmterv fejlesztése is. A humoristáról és kollégájáról, Komlós Jánosról szóló filmet Petrik András és Horváth Áron írják, rendezője a Susotázzsal Oscar-shortlistig jutó Tóth Barnabás.

Szintén nemzetközi koprodukcióban készül a Budapesti napló, ami 6 millió 490 ezer forint gyártás előkészítési támogatásban részesült. A szocializmus korzsakában játszódó történet rendezője és forgatókönyvírója a lengyel Rafael Kapelinski, aki a 2017-es Berlinale fiatal közönségnek szóló Generation szekciójában kapta meg a legjobb nagyjátékfilmnek járó Kristály Medve-díjat Butterfly Kisses című alkotásáért. A Budapesti napló producerei Osváth Gábor, Dominika Mandla és Małgorzata Domin.

(Innen: magyar.film.hu)

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Lassan, de biztosan csökken a különbség a férfi és női sportokból származó bevételek között.

Egy virális videó elég volt ahhoz, hogy szárnyra kapjon a márkaismertség.  

A Variety mutatta be a Berlinben bemutatkozó film trailerét és plakátját.

A megbízás egy évre szól, az ügynökség új termékek bevezetésén is dolgozik a jövőben a céggel.

A Facebook továbbra is fenntartja a jogot, hogy lelője a híroldalakat, ha úgy alakul a helyzet.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés