Lopásbiztos, napelemes okoslakat a bringák új kiegészítője

A hagyományos kerékpárzárak ma már egyáltalán nem jelentenek garanciát arra, hogy egy bicikli órák múlva is ott lesz, ahová lezárták, arról nem is beszélve, hogy tulajdonosaik néha elhagyják a kulcsot, elfelejtik a zárkombinációt, és nem szívesen cipelnek magukkal több kilós láncokat. A Weeylock okoszár intelligens funkciókkal, rongálásbiztos tokkal és lopásjelzővel könnyíti meg a bringások életét, és mivel napenergiával működik, a folyamatos töltésre sem kell külön figyelni.

Egyre többen váltanak tömegközlekedésről biciklire a vírushelyzetben, és ezzel párhuzamosan a hatékony lakatok iránt is nő a kereslet. Jól időzített tehát az egyesült államokbeli Weeyland nevű cég, amikor közösségi finanszírozási kampányt indított egy okosbringazár gyártásához szükséges összeg összekalapozására. 

Azt állítják, hogy a Weeylocknak köszönhetően tényleg biztonságban tudhatjuk a kerékpárunkat. A zárat egy apró keyfob vagy egy app segítségével lehet  feloldani, ezenkívül a zár és a telefon Bluetooth párosításakor négyjegyű jelszóra is szükség van. Nincs több kulcskeresés, nincs több vacakolás a zár kinyitásával. Az alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy a bicikli tulajdonosa távolról hozzáférést biztosítson a kerékpár használatához családtagjainak, barátainak, külön kódok nélkül. 

A Weeylock esetében attól sem kell tartani, hogy azért nem tudjuk feloldani a zárat, mert éppen kifogy az okoskütyüből a szufla. Napelemmel működik, a lítium akkumulátor kültéri és beltéri fényben is tölti magát, és a fejlesztők szerint akár 3 hónapig is használható egy teljes feltöltéssel. Ha az akkumulátor élettartama alacsony, az alkalmazás figyelmeztetést küld.

Az okoslakat érzékeny mozgásérzékelővel rendelkezik, és a fejlesztők szerint felismeri az „illetéktelen mozgásokat”. Ha valaki megpróbálja meglovasítani a kerékpárt, a Weeylock 100 dB-es, sikító hanggal riaszt. Maga a zár erősített üvegszálból és alumíniumötvözetből épített masszív, ütésálló tokot kapott, a virtuális támadásokat pedig AES 128 titkosítással védett Bluetooth-kapcsolat akadályozza meg. A zár egyébként esőben, fagyban, erős napsütésben is helytáll, a műszaki jellemzők szerint mínusz 30 fokig bírja a gyűrődést. Az extrákhoz tartozik még az is, hogy az alkalmazás egyben egy kerékpáros asszisztens is, ami jelzi a valós idejű adatokat, a sebességet, és megjegyzi az útvonalakat. 

Az U-lakat vagy hurokkábel verzióban is beszerezhető okoszár persze nem csak bringákhoz használható, robogók, ajtók, bőröndök lelakatolására is alkalmas. Az early bird támogatók kb. 80 dollárért, vagyis 24 ezer forintért csaphatnak most le rá, ami jelentős, körülbelül 50 százalékos kedvezményt kínál az ajánlott kiskereskedelmi árból. A fejlesztők már a becélzott összeg hatszorosát összegyűjtötték, így a gyártás, amely kínai üzemükben történik, 2021 márciusában startolhat, a szállítást pedig egy hónappal későbbre ígérik.

 

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.