hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kardot rántott a Facebook, nem mutat híreket Ausztráliában

Elkezdődtek az összecsapások a tech-szektor legizmosabb szereplői és az ausztrál kormányzat között, eddig a felhasználók állnak vesztésre. 

hirdetés

Csalódottan ébredtek azok az ausztrálok, akik a híreket szeretik a Facebook feedjükből megtudni, ugyanis a vállalat úgy döntött, hogy megszünteti a hírek megjelenítését a kontinens lakói számára.

A hónapok óta fokozódó feszültség az ausztrál kormány és a tech-nagyágyúk, a Google és a Facebook között azért indult, mert az ausztrál kormány rendeletben akarja kötelezni a nagy tech-cégeket, köztük a Google-t és a Facebookot, hogy az fizessen a kiadóknál minden cikkért, melyet megjelenít az olvasóknak. Eddig a Google és a Facebook közösen lobbizott, hogy ezt elkerüljék, ám most úgy tűnik, hogy külön folytatják - míg a Google a napokban több megállapodást is tető alá hozott ausztrál kiadókkal, addig a Facebook egyszerűen lekapcsolta a híreket a hírfolyamból.

Arról korábban már mi is írtunk, hogy mit jelenthet egy ország gazdaságára nézve, ha ennyire monopolhelyzetben lévő vállalat szolgáltatása szűnik meg, érdemes elolvasni. 

A lépés közvetett módon globálisan érinti a felhasználókat, mert jelenleg senki sem fér hozzá az ausztrál híroldalak Facebook posztjaihoz. A Facebook azzal érvel, hogy a hírfolyamban nagyjából 4 százalék a hírek aránya a többi tartalomhoz képest, és a Google találataival ellentétben a kiadók Facebookos tevékenysége kizárólagosan az olvasottság növelésére és ezzel a bevételszerzésre játszik. 

 

 

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A Public.com a GameStop-botrány kapcsán szúrt oda finoman a Robinhoodnak.

Az Etikus kommunikáció a világjárvány után című panelbeszélgetésre hívták meg.

Bob Ross egy boldog kis üdítős palackot is fest a tájképére.

A műsor gyártócége, a Paprika Studios a február 27-i döntőre időzítette az akciót. 

A képviselő szerint nincs tökéletes állapot a sajtószabadság érvényesülése szempontjából, és közszájon forgó legendának tartja, amit a magyar sajtószabadságról állítanak a nyugati sajtóban.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.

hirdetés
hirdetés