Itt az eszköz, ami hologramot varázsol a telefonos portréfotókból

A HoloPlay Studio fejlesztésének köszönhetően már „házilag” is lehetséges a hologramok készítése. Csak egy portré módban való fotózásra is alkalmas telefon, a Looking Glass Portrait nevű holografikus kijelző és szoftver, és egy kis fantázia kell ehhez, de a megfelelő hardverekkel 3D-s videókat is rögzíthetünk.

„Fanatikus hologram hackerek” – csak így nevezi csapatát bemutatkozásában a brooklyni HoloPlay Studio, amelynek fejlesztői 18 hónapig dolgoztak azon, hogy a sci-fikben már alapnak számító hologramokat bárki képes legyen előállítani és megjeleníteni, megfizethető módon. A Looking Glass Portrait egy Raspberry Pi 4 és egy 7,9 hüvelykes, 1538 x 2048 képpontos felbontású holografikus kijelző egyben, amely egy alkalmazással képes életre kelteni a telefon portré módban készült fotóit, 3D-s videókkal együtt, adta hírül a Yankodesign.

A fejlesztők szerint a folyamat egyszerű, ha megvan a megfelelő technológia (egy olyan iPhone vagy androidos telefon, amely képes portré módban fotózni.) Az első lépés a portré módban készült fotók importálása a HoloPlay Studio alkalmazásába, amely a fényképek mélységét a hologramkészítéséhez elengedhetetlen perspektívává konvertálja. Ezt követően a hologramot az eszköz eltárolja, és lejátszhatóvá teszi. 

A Looking Glass Portrait a saját fotók mellett 1000 beépített holografikus képet is magában rejt, amelyek a saját fotókkal együtt képkeret módban lejátszhatók, és amelyekből loopolható playlistek készíthetők. Asztali módban az eszköz a számítógép másodlagos kijelzőjeként működik, a holografikus média létrehozása, feltöltése és szerkesztése a HoloPlay Studio szoftver segítségével történik.

További képekért kattints!

Ennél természetesen sokkal több van a projektben: haladók szuperrealisztikus holografikus fényképeket kelthetnek életre, készíthetnek 3D-s szelfiket, interaktív videókat egy Kinect Depth Camera, vagy egy Leap Motion Controller csatlakoztatásával, különféle 3D-s alkalmazásokkal kísérletezhetnek és 3D-s műalkotásokat hozhatnak létre. A Looking Glass Portrait 3D-fájlokat is elfogad, közvetlenül a Blenderből vagy a Mayából is lehet feltölteni rá jeleneteket. Felhasználói számára a holografikus videóüzenetek küldése is a hétköznapi valóság része lesz. 

Aki előrendelést ad le a holografikus kijelzőre, a fentiekhez szükséges szoftvereket is megkapja még néhány napig kedvezményesen, 249 dolláros (72 ezer forintos) áron, de csomagban, Microsoft Azure Kinect Depth kamerával és más kiegészítőkkel, táskával együtt is van lehetőség hozzájutni. Mivel már sikerült összekalapozni az induló tőke többszörösét a Kickstarteren, a cég ígérete szerint áprilistól indul a kiszállítás, a világ minden részére.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!