hirdetés
hirdetés
hirdetés

Friss szabályokat közöltek rendezvényekkel és konferenciákkal kapcsolatban is

A Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán jelent meg hétfőn az új eljárásrend, ami nagyrészt az eddig ismert biztonsági előírásokat ismétli. 

hirdetés

Ugyan az esetszámok az elmúlt hetekben erősen megugrottak, komolyabb korlátozó intézkedésekről nincs szó a NNK oldalán hétfőn megjelent közleményekben. A rendezvényekkel és a konferenciákkal külön foglalkozó eljárásrendek kiemelik az eddig ismert, szezonális influenza vírusok és a Covid-19 közös megjelenésének veszélyeit (nehéz megkülönböztetni őket, óriási teher lesz az egészségügyön), de szinte semmi szigorításról nem írnak. Mindkét közlemény kiemeli, hogy „a rendezvény lebonyolítása során a megelőző intézkedések betartása elsősorban a szervezők felelőssége”, illetve hogy a későbbiekben érkezhetnek még korlátozások.

Nem támogatott, de nem is tiltott

A rendezvényekkel kapcsolatban az eddig is ismert 500 fős korlátot ismétli a közlemény. Az NNK annyit ír, hogy a „nagy létszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e jogszabály szerint – járványügyi szempontból nem támogatjuk”. Hogy „nagy létszám” alatt mit ért a közlemény, nem pontosítja. A továbbiakban felsorolja az eddig ismert szabályokat, például:

  • csak egészséges, tüneteket nem mutató ember menjen rendezvényre
  • fontos a gyakori kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés 
  • köhögni csak zsebkendőbe vagy könyékhajlatba ajánlott
  • ne legyen puszi, kézfogás
  • a résztvevők kerüljék el az arcuk érintését
  • minimum 1,5 méteres távolságtartás
  • orrot és szájat is eltakaró maszkviselés
  • szellőztetés

Csak a közfeladat

A konferenciákkal kapcsolatban nagyon hasonló eljárásrend jelent meg, újítás, hogy „az egészségügyi, szociális és köznevelési területen kizárólag a közfeladat ellátáshoz közvetlenül kapcsolódó konferenciák kerülhetnek megtartásra” (itt szintén a szervezők felelőssége betartani a szabályokat, ezeket a konferenciákat be kell jelenteni és szúrópróba szerű ellenőrzés is várható).

A többi helyszín és esemény szabályairól az NNK oldalán lehet olvasni.

Nyitókép: részlet Isabelle Biquet Big black crowd című képéből, Saatchiart.com

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Cannes újra a nappalikba jön: október 19-23. között ingyen lehet meghallgatni, hogyan dolgoztak a korábban Grand Prix-ket és arany oroszlánokat begyűjtő ügynökségek.

Október első hetében a Hegyvidéki Sirály sétányra, a MOMkult elé kerül a vásár.

Idén hibrid formában érkezik a rendezvény.

Wéber Kata a Pieces of a Woman bemutatója után került fel a rangos listára.

Maszkot le! helyett most Maszkot fel! a jelszó.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés
hirdetés