Ezzel az otthoni okospörkölővel bárki lehet kávéguru

A gondosan kiválasztott, frissen darált kávébabból készült kávénál csak egy dolog menőbb, a saját pörkölésű kávé. Ma már nem kell ehhez szakértőnek lenni, elég egy megfelelő eszköz és egy alkalmazás, ami az alapbeállítások mellett segít a kísérletek nyomon követésében is. A BeanBon otthoni okospörkölő rendszere mindezt elérhetővé teszi, bónuszként pedig egy kávéguru receptjét is használhatjuk.

Saját pörkölésű kávéval kezdeni a napot, vagy elkápráztatni vele egy ügyfelet - jó ötletnek tűnik, „fapados” körülmények között azonban nem olyan egyszerű kivitelezni a dolgot. A pörkölés során a hő hatására megváltozik a kávébab szerkezete, színe, az illata és az íze is. A folyamat sikere a hőmérséklet és az idő ellenőrzésén és szabályozásán múlik, ami elég nehézkes, ha csak a kávébab szabad szemmel látható változásaira és az illatra kell hagyatkoznunk. Ebben segít a BeanBon okospörkölője, a kezdőknek előre beállított pörkölési profilokkal, a haladóknak applikációval megtámogatott finomhangolási lehetőséggel. 

A BeanBont fejlesztő tajvani Avigo nem tolta túl az eszköz dizájnját, a minimalista, alumíniumból készült pörkölő minden konyhapulton jól néz ki. Egyszerre 120 gramm babot képes feldolgozni, ez kb. 7 adag kávéra elég. A folyamathoz 10 perce van szüksége, ehhez jön a 3 perces hűtési idő.

A gép használata nagyon egyszerű, az is saját pörkölésű kávéval kezdheti a napot, aki még soha nem látott közelről nyers kávébabot. A kezdők a 8 előre programozott pörkölési szint közül választhatnak, a legvilágosabbtól a legsötétebbig haladva - a fejlesztők biztosra mentek és egy profira, Jason Hua kétszeres tajvani barista bajnokra bízták a beállítások kalibrálását. Csak be kell önteni a babot a gép átlátszó kamrájába, ki kell választani a szintet, és már indulhat is a pörkölés. Időmérő jelzi, hol tart a folyamat, a pörkölési ciklus lefutása után pedig a hűtés követezik, majd egy kar megnyomásával a kávébabok egy gyűjtőtartályba kerülnek.

A haladók az ún. Creator módban tudnak kísérletezni a saját beállításaikkal, itt jön a képbe az iOS és Android alkalmazás, amely lehetővé teszi az pörkölés paramétereinek (idő, hőmérséklet, gáztalanítási idő, stb.) egyedi beállításait, a fogyasztók egyéni ízlése alapján. Az app képes tárolni a pörkölési profilokat, így többször is megismételhető egy-egy jól-sikerült pörkölés. (Azt természetesen érdemes figyelembe venni, hogy a kapott kávé minőségét a nyers kávé minősége és a lefőzés módja is befolyásolja.) A „Guru” módban pedig a már említett szakértő beállításait vehetjük át a nyers bab csomagolásán található QRkód használatával.

A Techcrunch szerzője letesztelte a forgalomba még nem került gépet, és alapvetően meg volt vele elégedve. Azt leszámítva, hogy a pörkölés közben felszabaduló, szabad szemmel nem látható füst beindította a füstjelzőket a lakásában, ezért a későbbiekben csak nyitott ablaknál és ventillátorral használta az eszközt.

A BeanBon 960 dolláros (281 ezer forintos) áron kerül majd kiskereskedelmi forgalomba, a Kickstarter-kampány early bird támogatói viszont már 699 dollárért (205 ezer forintért) megrendelhetik az októberre várható gépet. Az otthoni pörkölés nem feltétlenül a gazdaságosságról szól, a lényeg a játék: a kávéfanok (a fejlesztők szerint) éves szinten több mint 200 dollárt (mintegy 60 ezer forintot) spórolhatnak meg az otthoni pörköléssel, a specialty kávézókba járás feladásával pedig ennél sokkal többet – hogy aztán drága nyers kávébabokra költsék a megtakarított összeget.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!