Ezzel a multifunkciós tokkal minden mobil profi kamerának tűnik

Mobillal fotózni vagy videózni nem valami kényelmes, főleg, ha hosszú ideig kell mozdulatlanul tartani az eszközt, természetellenes csuklómozdulatokkal. Erre talált megoldást a ShiftCam az ergonomikus, DSLR modelleket idéző okostelefon-markolattal, ami egyben akkumulátor is.

A mobiltelefonok kamerái egyre fejlettebbé válnak, de készülhet bármilyen profi kép, ha a maga a fotózás a elfáradt kezek miatt kényelmetlen, és összességében nem jó élmény. E probléma megoldását tűzte ki célul a lencséket és különféle kiegészítőket gyártó, 2017 elején alapított ShiftCam, számolt be a petapixel.com. A fotósok, tervezők, mérnökök közreműködésével működő cég  küldetése, hogy ne csak a profi fotósok tudjanak vállalható képeket készíteni, és hogy átmenetet biztosítsanak az okostelefonok és a profi fotózás világa között.

A cég fejlesztőinek is elege volt az instabil mobilos fotózásból és videózásból, és abból, hogy a mobillal történő fényképezés nem biztosítja a hagyományos DSLR gépek biztonságát és egyensúlyát, különösen, ha hosszú időn keresztül kell dolgozni a mobillal. Három ével ezelőtt termékfejlesztésbe kezdtek, és egy olyan eszközzel akartak előállni, ami a kényelemre összpontosít, sok funkciót kiszolgál, és javítja a mobil fényképezés és a videózás élményét.

Ahogy a sajtóközleményükben fogalmaztak, „visszatértek a gyökerekhez”, és így született meg a ProGrip ergonomikus, DSLR modelleket idéző, okostelefon-markolata, ami egyben akkumulátorként is használható. A dizájnos tok Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz, így újra értelmet nyer a markolatba épített exponáló gomb, amivel úgy lehet kattintgatni, mint egy hagyományos fényképezőgép lenne a kézben. A tok telefont hordozó része elfordítható, gyorsan lehet váltani a tájkép és a portré helyzet között, anélkül, hogy a kéz helyzetét megváltoztatnánk az eszközön.

A ProGrip vezeték nélküli akkumulátorként is működik, minden egyes felvétel készítésekor tölti a mobiltelefont. A fejlesztők ráadásul nem csak egy modellhez tervezték a markolatot, passzol a legújabb Apple, Samsung, Google, LG, Huawei és Xiaomi csúcsmodellekhez, és állítólag az iPhone 12 sorozattal is kompatibilis lesz majd. A tok kapott állványmenetet és vakusarut, csatlakoztatható a különféle tartozékokhoz, bónusz funkcióként pedig kihangosító dokkolóként használható, legyen szó sorozatnézésről vagy videóhívásról.

A ShiftCam ProGrip bolti ára 150 dollár (46 ezer forint) lesz, de a fejlesztők megpörgetik az eszközt a Kickstarteren is. A kampány támogatói 99 dollárért (közel 31 ezer forintért) szerezhetik meg a három színben kapható terméket, ami novemberben érkezik, ha minden a tervek szerint halad. A 99 dollár az alapcsomag ára, de többféle szett közül lehet választani, a 399 dolláros (123 ezer forintos) Pro készlet megrendelői például az összes elérhető kiegészítőt megkapják hét lencsével együtt. Ez egyébként a ShiftCam 6. közösségi finanszírozási kampánya, és ettől várják a legnagyobb sikert.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

A szokatlan év ellenére idén is megüljük a legjobb tartalomalapú marketingmegoldások és a legjobb influenszer kampányok ünnepét. 2020. október 22. 20:00

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!