hirdetés
hirdetés
hirdetés

Énidő

Erdei Zsófi, a VMLY&R creative group leadje valós briefekből született valós insightok mögé ír mininovellákat. Lássuk a medvét! (Ő látja.)

hirdetés

 

INSIGHT – „Jó lenne, ha lenne egy kis időm magamra, amikor igazán kikapcsolhatok.”

Nyúlok felfelé. Két bárszék lábtartóján egyensúlyozom, de így sem érem fel a pultot. Pedig látom a szélét a kismackó szeletnek, kakaós bevonómasszából készült ostyaszelet, nekem a világ közepe. Feladom, hagyom magam leesni a földre. Nem fáj, mert az egész padlót vastag vörös szőnyeg borítja. Minden más fából van és olyan az illat, mintha az egész terem megfürdött volna a Balatonban. A kismackót nekem szánták, de elfelejtették odaadni, mert most van itt az ideje az örmény konyaknak, ami mert nyaralás van, belefér. Csak ilyenkor hirtelen nem én vagyok a középpontban.
A földön ülve észreveszek egy gombát magam mellett, megmarkolom. Tudom, hogy egy másik asztalról való, ami szintén puha, de nem lehet megenni a zöldjét, mint kint a kertben. Színes labdák vannak rajta, nem férnek a számba, már próbáltam. A gombát megkóstolom, kemény, a kismackó ízét meg sem közelíti, de azért nem dobom el. Eszembe jut, hogy a kikötőben a fehér ház falán kapkod a levegőért egy hal csíkos úszódresszben, talán ő szereti. Egyik nap is éppen egy újabb kenyérgolyót dobtam a szájába, amikor olyasmi történt, amire még mindig libabőr a válaszom. Még hallom a fülemben azt a robajt, ami miatt a levendula bokor mögött kerestem rejtekhelyet. Egy óriás guruló mackósajtot vettem észre, ami átgázolva a jegypénztáros bódé mellett, egyenesen a part felé vette az irányt a tömött strandon, ledöntött egy hintát, majd néhány billegő mozdulatot követően földet ért egy magányos, napszítta törölközőre. A kidőlt hinta mellett játszó gyerek fel sem nézett a homokból. Az egyik cikkely megremegett, ettől rajtam is új erőt vett a rémület. Valami próbálta áttörni a papírt, és láttam is, ahogy végül elengedett az anyag. Ezzel együtt nagy csomó barna szőr bukott ki a résen, és végül egy egész medvealak egyenesedett fel belőle csapzott sötétbarna szőrrel. Fém tálcát szorongatott a mancsában, amit, mint frizbit flegmán elhajított a víz felé. Azzal a lendülettel lehúztam a fejem az ágak közé. Fogta az óriás sajtcikkelyét, lábával élére állította, és elkezdte zabálni a nagy fehér háromszöget. A hófehér sajtdarabkák permetként spricceltek a levegőben. Meg is hintett egy lángost vele, amit éppen egy néni harapott beleborzongva a térdére cseppenő meleg zsírba. A medve közbenfalt, mintha prédája még élne. Az egész pofája sajtos volt. Nehezen zilált, ahogy végül rám emelte a tekintetét és kéjesen megnyalta a száját. Ekkor futottam el, majd felhúzott térdekkel hintázva vártam, hogy megtaláljanak a faházunk előtt. — Most arra gondolok, hogy mindig is tetszettek a kis fehér tornyok, az én hegycsúcsaim, amiket már a reggelinél megmászhatok.  Érzem, hogy kezem görcsösen szorítja a gombát, másikat pedig megfogják és húznak magukkal.

Harangoznak, kész az ebéd. Kell néhány másodperc, hogy újra jelen legyek. A szokásos asztalhoz ülünk, ahonnan pont ki tudok dugni néhány falatot a macskának. A gombás tokányt hallom visszhangozni még mindig tompán, és máris egy falatot irányítanak a számba. Kitátom, de csak mert meglátom a medvét, aki ott ül velem szemben és rám mered. Tömött bundája vizes, mellszőrére mégis rászáradt a sajt. Határozottan veszi a levegőt, és ahogy tágul a mellkasa, a sajt, mint sok apró fehér szem mered felém. Két oldalán egy idős házaspár ül. A bácsi rá sem hederítve hevesen rázza a sószórót, ide hallom, hogy zörögnek benne a rizsszemek. A néni nem tudja melyik szemüvegével vizsgálja a mártást, csóválja a fejét. Közben megint megpróbálnak egy falatot a számba tenni, az egész a pólómon landol. A kancsóból vizezik be a szalvétát, hogy azzal dörgöljék ki belőle a szószt. A medve megnyalja a száját. Arra gondolok, hogy amióta itt vagyunk már nagyon sok reggel eltelt és ez annyiszor egy mackósajt. Mindegyik bennem van. Közben kizökkenek, mert egy falat végre célba ér. Amint visszaemelem a tekintetem, a medve már sehol. 

— Ah, szóval egy medve, itt is. Értem, folytassa csak, ne nyissa ki a szemét! — mondja a doktor, és feljebb tolja a szemüvegét, mielőtt folytatja a jegyzetelést.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A HAB Advert reklámügynökség többek közt a Covid19 világjárvány okozta elszigetelődést is látva úgy gondolta, hogy levelezésbe kezd a szakma résztvevőivel.

A fókusz a pénzügyek kényelmes intézésére irányul. 

Erre jutott a Budapest Design Week, mely idén a körforgásos gazdaság témáját járta körül.

Online eredményhirdetés: október 28., 10:00, a storeinsider.hu oldalunkon!

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Hipnózis sem maradt érintetlenül a napról napra egyre inkább feje tetejére álló 2020-ban, egy dologból azonban nem engedünk - a díjakat idén is átadjuk Magyarország legrégebbi reklámversenyén.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés
hirdetés