hirdetés
hirdetés
hirdetés

Elindult a Filmintézet előfizetéses streamingoldala, 220 magyar alkotással

A Filmio néven induló szolgáltatás havidíja év végéig 890 forint lesz.

hirdetés

Már elérhető a Nemzeti Filmintézet digitális filmtára, a Filmio néven induló szolgáltatás. A Filmio kínálata folyamatosan bővülni fog. A szolgáltatás december 31-ig 890 forintos havidíjjal indul, januártól pedig havi 1190 forintért nézhetnek hazai filmeket korlátlanul a nézők a felületen.

A Filmio bevételéből a Nemzeti Filmintézet a magyar filmek gyártására fordítható támogatási keretét növeli. A Filmio megvalósításán 2020 márciusa óta dolgozik a Nemzeti Filmintézet és a platform műszaki hátterét létrehozó és üzemeltető Antenna Hungária. 

„Régi adósságunkat törlesztettük a Filmio november 19-i debütálásával. Hiányzott már egy olyan platform a közönségnek, ahol egyben elérhető a magyar filmek java, legálisan, kiváló minőségben. A sokszínű magyar film közös kultúrkincsünk, nemzeti identitásunk meghatározója, ezért is örülünk, hogy elindíthatjuk az új, online filmtárunkat. Mindenkinek van legalább egy kedvence köztük, de inkább több, amelyeket most már Magyarországon bármikor, bárhonnan a Filmion keresztül el lehet érni” – mondta el Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Filmio kínálatának nagy részét mozifilmek alkotják, köztük a közelmúlt sikerei, így a Valami Amerika trilógia, a Poligamy, a Megdönteni Hajnal Tímeát, a Swing, a Kincsem, A Viszkis, a Liza, a rókatündér és az Oscar-díjas Saul fia. A digitális felújításnak, restaurálásnak köszönhetően pedig 120 olyan régi kedvenc is tökéletes kép- és hangminőséggel nézhető meg a felületen, mint a Hyppolit, a lakáj, a Mici néni két élete, A tizedes meg a többiek, A veréb is madár, A tanú, a Régi idők focija, A Pogány Madonna, a Megáll az idő, a Szamárköhögés, a Macskafogó, a Roncsfilm, a Sose halunk meg, a Csinibaba vagy a Moszkva tér.

Jelenleg a FILMIO kizárólag Magyarországon érhető el. A tervek szerint a filmek hamarosan magyar akadálymentesített és angol felirattal is nézhetőek lesznek, készül az okostévé applikáció, továbbá a V4 filmintézetei is kapcsolódnak majd saját tartalmakkal a felülethez egy egyedülálló, színes, soknyelvű közép-európai streaming szolgáltatást megteremtve.

A Filmintézet terve az, hogy a hagyományos mozibemutatók után a magyar alkotások erre a felületre kerüljenek fel. Káel Csaba az online sajtótájékoztatón azt is elmondta, minden egyes alkotás producereivel egyedi megállapodást kötnek a digitális forgalmazás részleteiről. A járvány miatt pedig adja magát, hogy bizonyos produkciók ezen a felületen debütáljanak majd a közeljövőben.

Elhangzott a sajtótájékoztatón az is, hogy tárgyalnak arról is, hogy az SZFE-n készült vizsgafilmek is felkerüljenek a Filmio kínálatába.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Ajit Pait még Donald Trump nevezte ki, az elnökkel együtt távozik januárban.

A Zipernowsky Stúdió kirakatában karácsonyig minden nap új szociális design projekt mutatkozik be.

2020 novemberétől árulják a blogplatform hirdetési felületeit.

A  #PowerOfLiveEvents rendezvénysorozat és a „Hiányzol Anyu!” projekt is shortlistre jutott a nemzetközi fesztiválon.

A bevezetéshez új kampány is készült.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

Felfrissített kategóriarendszerrel a Kreatív digitális eszközöket és megoldásokat díjazó versenye 2020-ban! Célunk megtalálni a legsikeresebb digitális kommunikációs kampányokat és online megoldásokat a magyar piacról idén is!

hirdetés
hirdetés