Cultural Bites: így változtatta meg a karácsonyi reklámokat a koronavírus

Az idei évben minden korábbi szabályt át kellett rajzolnia az ügynökségeknek, nem csak büdzsé, de üzenetek szempontjából is.  Vajon jól tette-e a Coca-Cola, hogy hazahozatta a Mikulással az apukát a kislányának? Lapítani kell-e ilyenkor, vagy beszélni? Hogyan és mit lehet mondani krízishelyzetben egy márkának úgy, hogy közelednek az ünnepek? Mikor fárad el egy üzenet?

Vendégek: Kovács András Péter a Magyar Telekom szegmenskommunikációs vezetője, és Jedlicska Márton, a Wavemaker kreatívigazgatója. Műsorvezető: Szerényi Szabolcs, szakújságíró.

 A beszélgetésből kiderül, hogy milyen tendenciák mentén dolgoznak most a reklámfilmes szakemberek, hogyan reciklálnak régi anyagokat úgy, hogy az fogyasztható legyen, mindez példákkal alátámasztva.  Tartsatok velünk a Cultural Bites ünnepi adásában! 

 A videocast alatt kivesézett reklámok teljes terjedelemben: 

Ikea

(forrás: Kreatív Online)

 

 

 

 

 

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Szegény Bondnak tényleg nincs ideje meghalni, annyit késik a bemutató

Hat kategóriában díjazzák a legjobb megoldásokat.

A verseny történelme során először billent a nők javára a nemek aránya a zsűrielnökök között. 

A Time magazin bemutatta a februári lapszámának címlapját, amin Joe Biden, az Egyesült Államok frissen beiktatott elnöke látható az Ovális Irodában, melyet elődje finoman szólva is lelakott állapotban hagyott ott. 

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!