Bármilyen laptopot érintőképernyőssé alakít ez a kis szerkezet

Szép, új világot ígér az érintőképernyős laptopokra vágyó, de ezért magasabb árat fizetni nem tervező felhasználók számára egy kaliforniai startup, amely egy kerti slag locsolófejére emlékeztető kis eszközzel varázsolja át a monitorokat érintéssel vezérelhetővé. Az egérfunkciókat kiváltó kézmozdulatokat egy láthatatlan lézerháló érzékeli a képernyő előtt, így aztán a duplakattintástól a lapozásig szinte bármit megtehetünk az ujjainkkal, amit korábban csak egérrel tudtunk.

Bár az okostelefonokat és tableteket ma már elképzelni sem tudnánk érintőképernyő nélkül, a laptopok és számítógépek monitorjain még mindig természetesnek vesszük a billentyűzettel, érintőpaddal vagy egérrel történő navigációt. Mindeközben egyre több olyan új alkalmazás születik, amelyek egyre inkább megkövetelik az érintésvezérelt funkciót a digitális eszközöktől. Ebből a szükségből született meg a Bluever kaliforniai dizájntechnológiai startup ötlete is, amely küldetése szerint hétköznapi használati tárgyakat alakít át csatlakoztathatóvá, vagy szereli fel azokat újabb okosfunkciókkal. Az elmúlt másfél évben például azon dolgozott, hogy a laptopok és számítógépek monitorját egy viszonylag olcsó, kisebb szerkezettel érintőképernyővé alakítsa át – írja cikkében a Gadget.com.

Forrás: thebluever.coom
Forrás: thebluever.coom

A Bluever Hello X2 valójában egy háromágú szerkentyű, amelyet a monitor jobb felső sarkába kell felpattintani, és mivel plug and play kialakítású, az USB-s csatlakoztatását követően egyből használható. A beépített kamerájának köszönhetően és az általa kibocsátott infravörös fény segítségével észleli és leköveti a kéz mozdulatait, majd alakítja át a monitort - ha nem is tényleges érintőképernyős, de legalábbis - gesztusvezérelt kijelzővé.

A fejlesztők szerint az eszköz képes az ujjmozgásokat azonnali és pontos egérhasználati parancsként értelmezni, így aztán lehet rajta rajzolni, kattintani, a lap aljára görgetni vagy a kijelölés funkcióval mappákat áthelyezni pont úgy, ahogyan ezeket az egérrel is szoktuk. És tehetjük mindezt járványbiztos gumikesztyűvel a kezünkön, vagy a finomabb mozdulatokhoz akár érintőképernyőkhöz használt tollal is.

Forrás: thebluever.coom
Forrás: thebluever.coom

A Hello X2 - az ívelt monitorok kivételével - bármilyen méretű és típusú laptop vagy asztali gép képernyőjével kompatibilis, Mac és Windows operációs rendszereken egyaránt, de a betáplált algoritmusa miatt csak a jobb felső sarokba csíptethető fel. Az elhelyezéstől függetlenül a jobb vagy balkezes használatnak nincs jelentősége.

Néhány éve a Sony is próbálkozott hasonló, gesztusvezérelt szerkezettel, aztán inkább kijött a már jóval komolyabb, és persze jóval drágább Xperia Projectorával, amely már nemcsak, hogy monitort, de gyakorlatilag bármilyen felületet képes érintőképernyővé alakítani. Ezt pl. az Ebayről nagyjából 600 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megrendelni. És bár azt nem tudni, hogy a Bluever átalakító szerkezete egyáltalán felkerül-e bármikor egy online piactérre, mindenesetre jelenleg közösségi finanszírozásban gyűjtenek pénzt a tömeggyártásához. Ez egyébként egészen jól alakul, a kért összegnek már a húszszorosa is összegyűlt, és még mindig három hét van a kampányzárásig. Ezt követően azonban, a jelenleg kedvezményes 69 dolláros (~21 ezer forint) ár helyett, várhatóan ősszel 100 dollárért (~30 ezer forintos) fogják árulni a kis háromágú, monitorokosító szerkezetüket.

A sorozatot a Telenor támogatja.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.