hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Visszatérés Epipóba is jelölt az idei Highlights of Hungary-n

A díj célja, hogy a kiválóság, a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré- írják közleményükben.

hirdetés

Az összesen 55 jelölt listája a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állt össze, a jelöltek névsorát a Highlights of Hungary nagykövetei állították össze.

A verseny a hagyományokhoz híven kategóriák nélkül zajlik, a nagykövetek szabadon jelölhettek számukra kiemelkedőnek értékelt történeteket 2020-ból. 

Ezekről majd közönségszavazással döntik el, hogy ki kap díjat, a szavazás február negyedikén kezdődik. 

Az idei válogatásba került többek között a Tajgetosz Show, a Concerto Budapest MEZZO, a Visszatérés Epipóba, és Horváth Eszter fotográfus is. 

“Rendkívül fontos, a gyermekek jogairól, a gyermekek szülei részéről az oktatási intézményekbe vetett bizalomról, manipulációról, gyermekkori traumák feldolgozásáról szóló dokumentumfilm kapott széles nyilvánosságot az HBO Hungary révén. Oláh Judit immár gyakorló anyaként, gyermeke első önálló táborozásának apropóján készítette el filmjét a nyolcvanas évek egyik legendás gyermek közösségéről, nyári táboráról, aminek a korszak egyik tévés ikonja, civilben középiskolai tanár volt a fő szervezője. Kívülről, a gyerekek szülei szemszögéből Epipó maga a földi gyermekparadicsom, aminek saját belső rituáléi, jelnyelve, játékai a szabadság és autonómia szigete a nyolcvanas évek rideg és korlátolt szocialista társadalmában. A nyári táborok gyermek résztvevői immár felnőtt fejjel, a tábor vezetőjének szexuális visszaéléseit leleplező cikk megjelenése után egy csoportterápia keretében keresnek válaszokat arra a kettősségre, ami a szeretet és szabadság felszíne alatt lappangó bántalmazásból állt össze. A dokumentumfilm korabeli felvételekből, illetve személyes interjúkból, valamint a csoport terápia alatt felvett anyagokból készít általános érvényű látleletet a történtekről, miközben a folyamatosan önvizsgálatra szólítja fel a nézőt a saját felnőtt-gyerek kapcsolatainak megélésével kapcsolatban” -írja méltatásában a Visszatérés Epipipóba című filmről Martinkó József. 

“A Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg szakán végzett Fekete Ádám szerteágazó tehetségét számtalan módon megismerhettük már. Szép Ernő-díjas drámaíró, Petri György-díjas költő, játszott a Tiszta szívvel című filmben, számos színházi produkció közreműködője. Idén YouTube csatornát indított, ahol többek között mozgássérültsége okán őt érintő témákat boncolgat szellemes, sziporkázó és utánozhatatlan stílusában. A Tajgetosz Show társadalmilag hasznos és nagyon vicces YouTube-csatorna” - írja méltatásában a Tajgetosz Show-ról Törőcsik Franciska. 

 

"A klasszikus zene elvarázsol és a dallamok szárnyán tovarepít. Egészen új világokat fedezhet fel az, aki nyitott erre a “rejtett” kincsre. Ez a koncertfilm rendkivűl ügyesen húzza el a függönyt, és hozza közelebb egy nagyobb közönség számára is ezt a rendkívüli élményt!"- áll Trellay Levente méltatásában a Concerto Budapest MEZZO-ról.

A teljes jelöltlistát ide kattintva lehet elérni

Az idei nagykövetek:

-Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje
-A Pet kupa csapata, az első olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen
-Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Pilvaker alapítója
-Törőcsik Franciska, Bujtor István-díjas színművész.
- Háfra Noémi, magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa
-Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja
-Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész.
-Mádai Vivien, televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető. 
-Martinkó József, újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője.
-MIKI357, az egyik legjelentősebb magyar kliprendező, a Magyar Klipszemle megalapítója, elismert reklámfilmes.
-A Highlights of Hungary csapata.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés
hirdetés