hirdetés
hirdetés
hirdetés

A Spirit FM ideiglenesen megkapta a Klubrádió frekvenciáját

Az ATV rádiója el is költözött jelenlegi frekvenciájáról. A Klubrádió kormánnyal kötött háttéralkut sejtet – írja a Media1.

hirdetés

Az NMHH kedden adott ki arról közleményt, hogy a Médiatanács döntése nyomán az ATV-hez tartozó Spirit FM rádió tulajdonosa, a Közösségi Rádiózásért Egyesület ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultságot szerzett a Budapest 92,9 MHz frekvenciára, amelyen február közepéig a Klubrádió volt fogható. A Klubrádió a Media1 cikke szerint kedd este közleményt adott ki, amelyben azt írják: „A Klubrádió szerint a Médiatanács eljárása elfogadhatatlan, mivel a kérdéses frekvencia többszörös per tárgya, részben a Klubrádió frekvencia-hosszabbításának megtagadása, részben „a frekvencia-pályázat törvénytelen és tisztességtelen lebonyolítása miatt”.

A Klubrádió felhozta, hogy a Médiatanács korábban a Spirit FM-et alaki hiba miatt kizárták a 92,9 MHz frekvencia pályázatáról, mint ahogy a másik pályázót, a Klubrádiót is. 

A Spirit FM a döntést követően azonnal lemondott a Budapest 87,6 MHz frekvenciáról, a Media1 szerint a rádió már korábban is azt nyilatkozta, hogy a szűk, csak a Belvárost lefedő vételkörzetét tágasabbra cserélné, ami most meg is történt – bár az furcsa, hogy a rádió egy biztos frekvenciát dobott el egy ideiglenesért cserébe. 

A Klubrádió közleménye inszinuálja, hogy „az ATV Csoport valamilyen szolgálatot tehet a kormánynak, és egyfajta jutalmul kapta meg a frekvenciahasználatra vonatkozó jogosultságot” – írja a Media1. A rádió szerint „az ATV-csoport eljárása számos kérdést vet fel, egyebek mellett a csoporthoz tartozó médiumok függetlenségével és elfogulatlanságával kapcsolatban. Ebben a helyzetben az ATV-csoport médiumai már csak nehezen vagy alig lesznek megkülönböztethetők a kormánypárti KESMA-csoport mintegy ötszáz darabos gyűjteményétől”.

A Spirit FM a Media 1 szerint úgy reagált, hogy ők adtak be egyedül a frekvencia ideiglenes használatára kérelmet, illetve hogy megfizetik a „jelentős frekvenciadíjat”, illetve „a Spirit FM azt szeretné, hogy a budapesti hallgatók ne maradjanak olyan rádió nélkül, ahol a többoldalú, kritikus gondolkodás teret kap, ezzel is biztosítva a nyilvánosság sokszínűségét”.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Media1-hez eljuttatott közleményében pedig azt emelte ki, hogy „fontos időszak előtt áll Magyarország, hiszen hamarosan ellenzéki előválasztások majd országgyűlési választások lesznek, márpedig fontos, hogy ilyen helyzetben legyen egy olyan FM-frekvenciás rádió, ahol az ellenzéki vélemények is megjelenhetnek. Ha a Spirit FM nem kért volna ideiglenes frekvenciajogosultságot, akkor erre nem láttam volna más rádiós felületet.”

A rádió emellett bejelentette, hogy csatlakozott a csapathoz Lampé Ágnes, aki pont a Klubrádiótól távozott 2020 végén.

(forrás: Media1)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

A vád szerint Jimmy Lai illegális tiltakozást szervezett még 2019-ben. Kína egyre jobban szorongatja a különleges jogállású területet. 

Dinamikus kizárási listákat lehet vele létrehozni, amivel egyszerűsíthetik a kampányok menedzselését.

Michal Malysa tizenöt piacon vezényli majd a cégcsoport külső és belső kommunikációját.

A bútoráruház nem is költ más offline csatornán, a szpot a saját kreatívcsapat munkája.

534 különböző ruhadarab vonul fel a bevásárlóközpontból a látványos videókban.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés
hirdetés