hirdetés
hirdetés
hirdetés

A legjobb európai dokufilm rendezője nem kér a román kormány díjából

Alexander Nanau, aki a Collective című filmjével az Oscar-díjig menetelhet, a román kultúra tényleges támogatását hiányolja a kormánytól.

hirdetés

Mark Ruffalótól kezdve Barack Obamán vagy az Európai Filmakadémián keresztül a Rotten Tomatoes felhasználókig sokan méltatták már a román Collective című dokumentumfilmet (itthon az HBO Go-n elérhető), amely a Colectiv klubban 27 halottat követelő tűzeset utózöngéi mellett a román egészségügy és nagypolitika piszkos ügyeit feltáró újságírókat követ.

A film a legjobb dokumentumfilmnek Oscar-díj egyik nagy esélyese, így nem csoda, hogy a film rendezőjét, Alexander Nanaut kulturális érdemeiért tüntetné ki január 15-én Klaus Johannis, Románia elnöke.

Alexander Nanau (Fotó: Alex Galmenau / Magnolia Pictures)
Alexander Nanau (Fotó: Alex Galmenau / Magnolia Pictures)

Nanau azonban Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy visszautasítja a díj átvételét. A Filmtett fordítása szerint Nanau nyilvánosan közzétett levelében így indokolta döntését: "A román állam a kultúra napját nem szimbolikus ünneplésre és kitüntetésekre kellene használja, hanem annak a bejelentésére, hogyan mentené meg konkrétan a kulturális szektort, ami évek óta Románia legerősebb nagykövetének számít, de a Covid-19-krízisig kiemelkedően fontos gazdasági szereplő is volt. Mindezidáig a román kultúripar megmentésére tett javaslatok csak szónoklatok formájában születtek meg, én pedig nem járulhatok hozzá ahhoz, hogy egy ennyire esszenciális dolgot csak szimbolikusan támogassanak.”

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés
hirdetés