hirdetés
hirdetés
hirdetés

70 ezer QAnon-hívő fiókját törölte a Twitter

A Capitolium ostroma után kezdett tisztogatásba a Twitter az összeesküvés-elméleteket osztók között.

hirdetés

A Twitter saját közlése szerint körülbelül 70 ezer fiókot törölt a washingtoni Capitolium január 6-ai megtámadása óta. Főleg olyan felhasználók ellen léptek fel, akik QAnon-tartalmakat osztottak meg. A cég korábban felfüggesztette Donald Trump fiókját is.

A QAnon főleg republikánus párti konteóhívők mozgalmának összefoglaló neve, alaptézisük szerint Trump egy globális, sátánista hálózat ellen küzd, de az elméletnek rengeteg vadabb leágazása létezik.

Forrás:123rf.com
Forrás:123rf.com

A Twitter tőzsdei értéke közben bezuhant: a cég piaci értéke 5 milliárd dollárnyit esett, miután mindenki arra készül, hogy a Capitoliumnál történtek utáni szigorítások még sokáig érvényben maradnak a felületen.

A Facebook eközben bejelentette, hogy törli azokat a bejegyzéseket, amelyek a stop the steal jelmondatot propagálják. A választási csalásra utaló mondat Trump híveinek szlogenje lett, amellyel azt hangoztatják, hogy nem ismerik el Biden győzelmét a választásokon. A Facebook azért döntött így, mert a választási csalást kiáltók okozták a Capitolium lerohanását is, így a cég nem akar teret adni az üzenet terjesztésének.

(via: Guardian)

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Arra buzdítják az étterembe járó közösséget, hogy fogjanak össze, és ételrendeléssel támogassák a vendéglátóhelyek fennmaradását.

A díjat a 2018-ban meggyilkolt szlovák újságíró, Jan Kuciak emlékére alapították. A zsűriben ott ül Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke és Lech Wałęsa, Lengyelország volt elnöke és demokráciapárti aktivista is.

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola arculati, kommunikációs stratégiai megújulását, sajtó- és social kommunikációját támogatja az ügynökség.

Nonprofit szervezetek és cégek is jelentkezhetnek, a határidő március 31.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok hatékonyabb kiszűrése érdekében.

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés
hirdetés