hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kismamák, Spielmann és Román a Lenorról

A Kreatív kritikusa szerint erőtlen lett a Lenor integrált kampánya. Szabadon kószáló kismamáknak tetszik az ötlet, de nem hallottak a kampányról. Az alkotók elmondják saját szempontjaikat.

hirdetés
Lenor-reklám

Márka: Lenor
Hirdető: Procter & Gamble
Marketingigazgató: Csörgő Zsuzsa
Brandmenedzser: Ana Kordic
Reklámügynökség: Grey
Kreatívigazgató: Spielmann Gábor
Art director: Murár Róbert
Ügyfélkapcsolati igazgató: Iván Anita
Projektvezető: Mihaela Tom
Szövegíró: Tóth Barnabás
Produkciós cég: KMH
Médiaügynökség: Mediacom
Online ügynökség: Hypermedia
Közösségimédia-ügynökség: Ebola
Pr-ügynökség: Merlin Communications
Btl-ügynökség: G2

Erős tévéfogyasztásos hónapon vagyok túl. Rendszerint főműsoridő, két kereskedelmi csatorna, szigorúan végignézett reklámblokkok. A Lenor kampánya a Tv2-n jött szembe, és egy pillanatra kiszedett a passzív befogadói tompaságból. Egészen valódinak tűnő gyerekek beszéltek benne az anyukájukról, aztán jött a megfejtés: a Lenor és az Örömtelipillanatok.hu webcím. Semmi köze nem volt az öblítéshez, mosáshoz, ruhához, semmihez, de megköszöntem.

Az egyértelműen anyák napi üzenetre hasonlító dolog aztán kibontakozott szakmailag is: hírt kaptunk egy gyerekflashmobról, az Alma zenekar új daláról, Facebook-oldalról. Kiderült, hogy itt most egy öblítő szeretné nagyon megölelni a fiatal anyukákat.

Mindezt úgy, hogy írattak egy öltözködésről szóló dalt az Alma együttessel, szerveztek egy nyilvános gyerektáncot a Westendben, ezt rögzítették, részben ebből lettek a reklámok. Az agilis anyukák beküldhetik öltözködő/táncoló gyerekükről készült videóikat, sőt lesznek események is: például a „Lenor Selymes Ruhaság Nap” a Millenárison. Ez egy szép kerek koncepciónak tűnik, sok okos gondolattal. Az Alma kiválasztása is evidens. Egyszer láttam Alma-koncertet, megdöbbentő volt: hipnotizált gyerekek rángatták a fanyalgó arcú szüleiket egészen közel a színpadhoz, ömlő esőben egy veszprémi utcabálon.

Elsőre úgy tűnik, ebben a kampányban az aktuális nemzetközi reklámkészítői kézikönyv minden fő szabályát betartották: tömegmédia, közösségi média, esemény, a fogyasztó bevonása stb. Szép prezentációt lehet majd belőle csinálni, de azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy ez a nagyon drága kampány lesz a Lenor életében a fordulópont.

Először is kusza az egész. Az anyus reklámot meg kellett volna tartani anyák napjára, akkor van értelme, a kampány többi eleméhez viszont nem kapcsolódik. A felhasználói videók beküldését nyomató tévészpot egy teljesen jellegtelen öblítőreklám, nincs köze az Alma-dalhoz. Ami a Westendben volt, az – hiába nevezték úgy – nem flashmob, nem spontán tánc, hanem egy tánccsoport előre megszervezett fellépése. Ez nem bűn, csak nem kell az ellenkezőjét állítani.

Aztán a szövegek. Lehet, hogy az anyuka-kisgyerek kombónak tetszik, de én kaparok a „puhaság-ruhaság” rímtől. A közösségi média nagy divat persze, de elég szomorkásan néz ki egy olyan Facebook-oldal, amelyiken elhangzik egy ilyen kérdés: „Előfordult már veletek, hogy gyermeketek tudását egy másik, hasonló korú gyerekhez hasonlítottátok?” Amire nincs semmi reakció. Eleve: a gyereket csak törvények nevezik gyermeknek.

Az 1500 rajongó közül mindössze 18-an nyomtak meg egy ikont arra a kérésre, hogy „Nyomjon egy lájkot, aki ismeri/szereti az Alma Együttes Ma van a szülinapom! című dalát! :)”, miközben ezt a videót a Youtube-on három és fél millióan látták.

Ugyan amikor ezt írom, még csak két hete fut a kampány, egyelőre a videóklipes szerepléssel kecsegetető verseny sem indította be az anyukat. Pedig csak le kellene videózni, ahogy az utód a „Mennyi selymes puhaság” című dalra felöltözik/táncol. Lapzártánkig ketten neveztek.

Sok jó ötletalapanyagból egy közepes főzet készült. Az egész kampánynak nincs hegye, ezért könnyen lepattanhat a célközönségről. A közösségi médiás rész átgondolatlan, eddig nem mozgatta meg a népet. Az eladási számokat csak a gyerekek szerepeltetése hozhatja.

Értékelés: 3

Update:

Az Örömteli pillanatok Youtube csatornáját eddig 5705 ember látogatta meg. Az anyukák által otthon elkészített és feltöltött videók száma 7, a Millenárison felvett és feltöltött videók száma 21. A kampány Facebook oldalát eddig 1748-an lájkolták.

A Kreatív videója a kampányról

A kampány első reklámfilmje

A "flashmob" videó

A videófeltöltésre buzdító kampányfilm

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Mi köze van a szeretetnek meg az anyaságnak egy öblítőhöz? Kérem szépen, nem az a baj, hogy a szeretetreklámokra már immúnisak vagyunk? A Coca-Cola nevű
vízkőoldószert is a szeretettel meg tüchtig anyukával tolják az arcunkba. Elnézést kérek, hova hányhatok?
#
Hahh! Kérem szépen vegyük már észre, hogy 5-6 éves nemzetközi klisékből összeollózott, ötlettelen és borzasztóan mű semmiről beszélünk. Öncélú pénzszórás
ez, amire egyszerűen bepalizták a Proctert. Kedves Balázs, szerintem megköszönhetik a lágy szívű kritikádat.
(A gyerekek édesek, az Alma profi, csak szegények nem tudták mibe keverik őket)
hirdetés

Ez most nem a kart karba öltve sörözések időszaka – üzeni a Soproni új kreatívja.

A Nissan reklámjában most nem az autóeladáson van a hangsúly, hanem azon, hogy mindenki maradjon otthon.

Monika Grüttner kulturális miniszter szeretné, ha már jövő héttől élesedne a segélyprogram.

A Telekom, a Telenor és a Vodafone fizettek ennyit, 15 évre kaptak jogosultságot

A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) képviselői közleményben írnak szakmájuk szerepéről a koronavírus idején.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Milyen tapasztalatok vannak az egészségügyben a GDPR életbe lépése óta? Mit kellene tenni annak érdekében, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) használata megfeleljen az európai uniós szabályoknak? Hogyan lehetne ad

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! Digitális automatizáció a marketingben: Mire való a chatbot és mikor érdemes használni? Milyen lehetőségek vannak vele a márkaépítésben? Mi a szerepe az ügyfélkapcsolatban? Mi a jó chatbot stratégia?

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! A Kreatív szaklap először szervezi meg a Best of Best.net & Lollipop workshopot, amelyen az ügynökségek bemutatják a két versenyen legeredményesebben szereplő kampányaikat.

A verseny célja, hogy egy olyan díjat indítson el az FMCG, és az ezzel a szegmenssel szorosan összefüggő Horeca-piac számára, amely felhívja a figyelmet az elmúlt év sikeres innovációira a fogyasztók, a kereskedelem, a vendéglátás és a szállodaipar területén. Nevezési határidő: június 3.

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre!

Elhalasztva! A rendezvény új időpontban kerül megrendezésre! ÚJ IDŐPONT HAMAROSAN!

hirdetés
hirdetés