hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kismamák, Spielmann és Román a Lenorról

A Kreatív kritikusa szerint erőtlen lett a Lenor integrált kampánya. Szabadon kószáló kismamáknak tetszik az ötlet, de nem hallottak a kampányról. Az alkotók elmondják saját szempontjaikat.

hirdetés
Lenor-reklám

Márka: Lenor
Hirdető: Procter & Gamble
Marketingigazgató: Csörgő Zsuzsa
Brandmenedzser: Ana Kordic
Reklámügynökség: Grey
Kreatívigazgató: Spielmann Gábor
Art director: Murár Róbert
Ügyfélkapcsolati igazgató: Iván Anita
Projektvezető: Mihaela Tom
Szövegíró: Tóth Barnabás
Produkciós cég: KMH
Médiaügynökség: Mediacom
Online ügynökség: Hypermedia
Közösségimédia-ügynökség: Ebola
Pr-ügynökség: Merlin Communications
Btl-ügynökség: G2

Erős tévéfogyasztásos hónapon vagyok túl. Rendszerint főműsoridő, két kereskedelmi csatorna, szigorúan végignézett reklámblokkok. A Lenor kampánya a Tv2-n jött szembe, és egy pillanatra kiszedett a passzív befogadói tompaságból. Egészen valódinak tűnő gyerekek beszéltek benne az anyukájukról, aztán jött a megfejtés: a Lenor és az Örömtelipillanatok.hu webcím. Semmi köze nem volt az öblítéshez, mosáshoz, ruhához, semmihez, de megköszöntem.

Az egyértelműen anyák napi üzenetre hasonlító dolog aztán kibontakozott szakmailag is: hírt kaptunk egy gyerekflashmobról, az Alma zenekar új daláról, Facebook-oldalról. Kiderült, hogy itt most egy öblítő szeretné nagyon megölelni a fiatal anyukákat.

Mindezt úgy, hogy írattak egy öltözködésről szóló dalt az Alma együttessel, szerveztek egy nyilvános gyerektáncot a Westendben, ezt rögzítették, részben ebből lettek a reklámok. Az agilis anyukák beküldhetik öltözködő/táncoló gyerekükről készült videóikat, sőt lesznek események is: például a „Lenor Selymes Ruhaság Nap” a Millenárison. Ez egy szép kerek koncepciónak tűnik, sok okos gondolattal. Az Alma kiválasztása is evidens. Egyszer láttam Alma-koncertet, megdöbbentő volt: hipnotizált gyerekek rángatták a fanyalgó arcú szüleiket egészen közel a színpadhoz, ömlő esőben egy veszprémi utcabálon.

Elsőre úgy tűnik, ebben a kampányban az aktuális nemzetközi reklámkészítői kézikönyv minden fő szabályát betartották: tömegmédia, közösségi média, esemény, a fogyasztó bevonása stb. Szép prezentációt lehet majd belőle csinálni, de azt azért nehezen tudom elképzelni, hogy ez a nagyon drága kampány lesz a Lenor életében a fordulópont.

Először is kusza az egész. Az anyus reklámot meg kellett volna tartani anyák napjára, akkor van értelme, a kampány többi eleméhez viszont nem kapcsolódik. A felhasználói videók beküldését nyomató tévészpot egy teljesen jellegtelen öblítőreklám, nincs köze az Alma-dalhoz. Ami a Westendben volt, az – hiába nevezték úgy – nem flashmob, nem spontán tánc, hanem egy tánccsoport előre megszervezett fellépése. Ez nem bűn, csak nem kell az ellenkezőjét állítani.

Aztán a szövegek. Lehet, hogy az anyuka-kisgyerek kombónak tetszik, de én kaparok a „puhaság-ruhaság” rímtől. A közösségi média nagy divat persze, de elég szomorkásan néz ki egy olyan Facebook-oldal, amelyiken elhangzik egy ilyen kérdés: „Előfordult már veletek, hogy gyermeketek tudását egy másik, hasonló korú gyerekhez hasonlítottátok?” Amire nincs semmi reakció. Eleve: a gyereket csak törvények nevezik gyermeknek.

Az 1500 rajongó közül mindössze 18-an nyomtak meg egy ikont arra a kérésre, hogy „Nyomjon egy lájkot, aki ismeri/szereti az Alma Együttes Ma van a szülinapom! című dalát! :)”, miközben ezt a videót a Youtube-on három és fél millióan látták.

Ugyan amikor ezt írom, még csak két hete fut a kampány, egyelőre a videóklipes szerepléssel kecsegetető verseny sem indította be az anyukat. Pedig csak le kellene videózni, ahogy az utód a „Mennyi selymes puhaság” című dalra felöltözik/táncol. Lapzártánkig ketten neveztek.

Sok jó ötletalapanyagból egy közepes főzet készült. Az egész kampánynak nincs hegye, ezért könnyen lepattanhat a célközönségről. A közösségi médiás rész átgondolatlan, eddig nem mozgatta meg a népet. Az eladási számokat csak a gyerekek szerepeltetése hozhatja.

Értékelés: 3

Update:

Az Örömteli pillanatok Youtube csatornáját eddig 5705 ember látogatta meg. Az anyukák által otthon elkészített és feltöltött videók száma 7, a Millenárison felvett és feltöltött videók száma 21. A kampány Facebook oldalát eddig 1748-an lájkolták.

A Kreatív videója a kampányról

A kampány első reklámfilmje

A "flashmob" videó

A videófeltöltésre buzdító kampányfilm

(forrás: Kreatív)
hirdetés
Hozzászólások (2 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Mi köze van a szeretetnek meg az anyaságnak egy öblítőhöz? Kérem szépen, nem az a baj, hogy a szeretetreklámokra már immúnisak vagyunk? A Coca-Cola nevű
vízkőoldószert is a szeretettel meg tüchtig anyukával tolják az arcunkba. Elnézést kérek, hova hányhatok?
#
Hahh! Kérem szépen vegyük már észre, hogy 5-6 éves nemzetközi klisékből összeollózott, ötlettelen és borzasztóan mű semmiről beszélünk. Öncélú pénzszórás
ez, amire egyszerűen bepalizták a Proctert. Kedves Balázs, szerintem megköszönhetik a lágy szívű kritikádat.
(A gyerekek édesek, az Alma profi, csak szegények nem tudták mibe keverik őket)
hirdetés
hirdetés

Egy digitális eseménysorozattal kötik össze a debreceni és budapesti dolgozókat. 

A Vertical Cinema címet kapó film egy dublőrről szól, aki krimiben, kalandfilmben és musicalben is megállja a helyét.

Hosszú távon minden második ember fogyasztási szokásait átalakítja az egészségügyi vészhelyzet világszerte – derül ki az EY több mint 14 ezer fős nemzetközi kutatásából.

A Médiaunió minden évben kiválaszt egy kiemelkedő társadalmi ügyet, amely kapcsán egy kommunikációs kampány segítségével aktivizálja az embereket, oly módon, hogy mérhető különbséget érjen el a magyar társadalomban. 

A zeneiparhoz hasonló mentőcsomagért is lobbiznak a rendezvényesek. 

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Ünnepélyes online eredményhirdetésünket videóba ágyazva sugározzuk az evgyara.hu oldalon. Írja fel a naptárjába és drukkolja végig velünk az online közvetítést!

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés