Így készültek az 1992-es barcelonai olimpiára a magyar sportolólányok

Sportról, esélyekről alig esett szó. A Kiskegyed körkérdésében Egerszegi Krisztináék sminkről, frizuráról, palacsintáról és persze fiúkról beszéltek.

Hajrá, magyar lányok!

Néhány nap, és kezdődik a huszonötödik. Természetesen a XXV., a barcelonai nyári olimpiáról van szó. Az utazókeret tagjaival beszélgettünk palacsintákról, divatról, sminkről, frizuráról, fiúkról – ahogy lányok között illik. Egy szót sem az esélyekről, a sportról. Vagy csak nagyon keveset.

Stefanek Gertrúd vívó: A kevés is lehet elég

Mindig ügyelek arra, hogy üde és friss legyek. Ezért rendszeresen használok dezodort, és elég gyakran parfümöt. Parfümben kedvencem az édeskés vagy egy kicsit kesernyés illatkombináció. Hogy mikor melyik kerül rám, az a programtól függ. Edzésen a szolidabb dezodor a „nyerő”, mert megesett, hogy futás közben majdnem rosszul lettem a szomszédom máskor igen kellemes, de akkor felettébb ingerlő illatfelhőjétől. 

Temesvári Andrea teniszező: Hát ha még rutinja is lenne!

Szerintem egy nőnek elsősorban belsőleg kell jól éreznie magát. Ha dühös vagyok vagy beteg, akkor az arcomon, a testemen is tükröződik; ilyenkor törtebb vagyok. Ha viszont belül minden rendben van, akkor az a külsőmre is kisugárzik. Nincs különösebben rutinom abban, hogy mit kell tenni a szépségért. Úgy gondolom azonban, a sport sokat segíthet a nőknek, hogy egészségesebbek, vonzóbbak legyenek, hogy megőrizhessék alakjukat és frissességüket.

Bátorfi Csilla asztaliteniszező: A szerelemhez idő kell

Romantikus, érzelgős lélek vagyok, még akkor is, ha ez a versenyeken nem látszik rajtam. Megtanultam ugyanis, és megszoktam, hogy a sportban az érzelmeket nem szabad kimutatni. Az élsportolónak nehéz ideális partnerkapcsolatot kialakítani a magánéletben, hiszen ahhoz sok szabadidőre van szükség. Jelenleg egy osztrák fiú a barátom, ám sajnos, vele is csak ritkán lehetünk együtt még hétvégén is. 

Ónodi Henrietta tornász: Elengedhetetlen a smink

A mi sportágunkhoz szorosan hozzátartozik a sminkelés. A reflektorok ugyanis sápadttá tesznek, ezért van szükség a színekre. Arról nem beszélve, hogy a sminkkel az izgalom okozta pirosságunkat is palástolhatjuk. A szívem szerint azért én kevesebb kenceficét tennék az arcomra. Otthon nem is nagyon szoktam magam kifesteni, legfeljebb egy-egy fogadás előtt. Kedvencem: a szürke és a lila meg a „bőrszín”.

Egerszegi Krisztina úszó: Vállalja a veszélyt

A gyengém a palacsinta, minden formában és mennyiségben. Már többször túlzásba estem, s annyit ettem belőle, hogy azt hittem, többé már rá sem bírok nézni. De szerencsére mégsem. Igaz, a versenysúlyomnak nem igazán használ a tészta, azzal idővel akár az alakomat is veszélyeztethetem. Pedig nagyon szeretek divatosan öltözködni. Ezért aztán nagy gondban vagyok, hogy a versenysport befejezése után a vendéglátó-ipari főiskolát vagy pedig a manökenkedést válasszam.   

Kőbán Rita kajakozó: Jól és gyorsan 

Nagyon szeretek főzni, de csak ritkán jut időm rá. Ilyenkor általában mákos tésztát, szilvás derelyét, gombát vagy más zöldségételt készítek. Mivel a főzésre esetenként általában csak egy órám van, olyan étkeket szoktam választani, amelyeket gyorsan összeüthetek. Egyébként vegetáriánus vagyok, sok gyümölcsöt, zöldfélét és tésztát fogyasztok. Kevés tejtermék és nagy ritkán tojás egészíti ki az étrendemet.

Nagy Zsuzsa cselgáncsozó: Rákoshegy szurkol 

Kíváncsian várom az olimpiát. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem figyelek magamra és a sportra. Különösen most, hogy a magánéletemben is minden rendben van. Rákoshegy, ahol lakom, olyan, mint egy kis falu; mindenki ismer mindenkit. Amikor kiderült, hogy mehetek Barcelonába, a hír futótűzként terjedt el a szomszédok között. Már akkor szinte mindegyikük megígérte, hogy ott fog szurkolni nekem a képernyő előtt.

Szabó Tünde úszó: No, szép kis alak… 

Követem a divatot; elsősorban a testhezálló ruhákat kedvelem, amelyek kiadják az alakomat. Így nyáridőben rövid sztreccsnadrágot meg színes pólókat hordok. Diszkóba készülve csillogó, fekete felsőrészt és csillogó miniszoknyát veszek fel. Természetesen akkor is testhez tapadót. Egy fogadásra piros blézert öltenék fekete vagy fehér nadrággal, és magas sarkú cipőt húznék.

Ináncsi Rita atléta: A szerencse forgandó 

Ez lesz az első olimpiám, érthető talán, hogy izgalommal várom. Habár lelkiismeretesen készültem rá, az érmes helyezés még csak álom számomra. Igaz, az álmok valóra is válhatnak, hiszen a hétpróbában minden megtörténhet. Az annyira óhajtott sikert azonban csak a következő olimpiára remélem. És habár az atlétikai versenyek a világon szinte mindenhol egyformák, az idősebb atléták szerint az olimpiák hangulata utolérhetetlen.

Fórián Éva sportlövő: Zavaró ékszerek

Ebben a sportban előírás, hogy a versenyen és az edzésen bőrkabátot kell viselni. Ezért aztán hiába tennék fel ékszereket, nem nagyon érvényesülnének. Sőt a gyűrűt és az órát le is kell venni, mert zavarhatnak lövés közben. Az utcán egyébként szívesen viselek ékszereket vagy bizsut. Leginkább az aranyat viselem feketével, de szeretem a lilát is. 

Bátori Noémi atléta: Búcsút intett a húsnak 

Most derült ki, hogy az egyik csigolyám meszes, ráadásul egy idegbecsípődésre is szert tettem. Hogy mielőbb rendbe jöjjek, változtattam az étrendemen is. Mellőzöm a húst, jobbára vegetáriánus ételeket fogyasztok. Az elején furcsa volt, de most már tetszik a dolog. A vőlegényemmel, aki egyben a menedzserem is, kedvenc kikapcsolódásunk az olvasás és a táncolás. Utóbbiakra azonban mostanában nem jutott nagyon időnk.

Jánosi Zsuzsa vívó: Visszatért magához 

A vívónőknek sok gondjuk van a hajukkal. Nem elég, hogy az edzésen vagy a versenyen megizzadnak, még a maszk is megkeseríti az életüket. Olyan frizura kell tehát, amit könnyen lehet mosni, szárítani. Ezért hosszú a hajam. Próbálkoztam a röviddel, többféle színnel is, aztán visszatértem hat-hét évvel ezelőtti „fazonomhoz”; most melírozott szőke vagyok. Ha a időm engedi, szívesen járok fodrászhoz, de gyakran nyúlok magam is a csavarókhoz.

Dónusz Éva kajakozó: Puhítják magukat

Jóformán állandóan a szabadban edzünk. A nap, a szél, a víz kiszárítja a bőrünket, ezért különös gondot kell fordítanunk annak ápolására. A kozmetikus szerint sokkal jobban igénybe van véve a bőrünk, mint más nőknek. Ezért olyan nappali krémet használunk, amelyben fényvédő és hidratáló adalék van. És mivel a tenyerünket állandóan feltöri az evező, arra bőrpuhítót kenünk.

(X)

Ez a cikk a Ringier Axel Springer Magyarország megjelenése. A Kiskegyed 25 rovatban korábban megjelent cikkeket itt találod.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Díjátadó: január 30., kapunyitás: 19.00 Vedd meg jegyed a bulira!

A leghasznosabb, leginspirálóbb people management tartalmak február 13-án, hogy a 2019-es éved még sikeresebb legyen!

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 22.

Február 28-án a gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést a Facebookon és az Instagramon.