Férjhez adtuk a Kiskegyed menyasszonyait

1996-ban hírül adtuk: ősszel nagy esküvő lesz az esztergomi bazilikában: a Kiskegyed tíz menyasszonya fog férjhez menni ország-világ előtt. 963 pár jelentkezett, közülük 201 395 szavazat összesítése után választottuk ki a tíz szerencsést. Közülük az egyik párt felkerestük tizenhat évvel később, és megkérdeztük, mi történt velük azóta. Basa István és felesége, Csalló Anita ma is boldogan élnek együtt.

 

A nászajándék gépek ma is működnek

A 10 pár egyike volt Basáné Csalló Anita (39) és Basa István (39). Diszkóban ismerkedtek meg. Szemeztek, táncoltak egymással, találkozgattak. Hamarosan összeköltöztek.

István: Megtetszett, felkértem táncolni. Egy életre szóló szerelem lett belőle. Amikor befejezte a tanulmányait, édesanyám csepeli lakásába hozzám költözött. Majd édesanyám elköltözött: mienk maradt a lakás. Vállalkozó voltam, vásárokra jártam. Előbb édességet, majd játékokat árultam. Édesanyám a Kiskegyed nagy rajongója. Ő olvasta a felhívást: az olvasók szavazatai alapján tíz pár esküdhet az esztergomi bazilikában a lap költségén. Még nem terveztünk esküvőt, ha kérdezősködtek felőle, mindig azt mondtuk: majd jövőre. Lehet, hogy csak a megfelelő alkalomra vártunk?

Anita: Szüleimnél, egy vacsora keretében megtörtént a lánykérés is. Vigyed, nem bánom! – mondta édesapám. A Kiskegyed biztosította a menyasszonyi ruhát, a csokrot, a rubinköves kísérőgyűrűt, az autót, a szertartást – és rengeteg nászajándékot kaptunk. Én hosszú ujjú, abroncsos ruhát választottam, mivel a szeptemberi időjárás bizonytalan. Bizony, beborult az ég, de szerencsére nem esett. Rokokó csokrom piros gerberából készült. Délelőtt 11-kor volt a megható szertartás, a dédszülők el is sírták magukat. Délután tartottuk a polgári esküvőt, utána az erzsébeti Aranycsillag étteremben a lagzit. Nászutunkat is a lap állta: Sopronban töltöttünk néhány szép napot.

Sok ajándékot kaptunk. A háztartási gépek közül némelyik még ma is üzemel. A férfi-női kozmetikai termékek is sokáig kitartottak.

Az első kislányunk születéséig, 1998-ig – végzettségem szerint – az egészségügyben dolgoztam.

István: Dunaharasztin kezdtünk építkezni. Kellemes település, közel a fővároshoz, mégis csendes, nyugodt, ám fejlődő környék. Itt is akarunk megöregedni. Gyerekneveléshez ideális. Mindkét lányunk, Georgina (14), Bernadett (10) is a kiváló helyi iskolába jár, németül és angolul tanulnak. Nincs is más kérésem, csak hogy jó legyen a bizonyítványuk. Betti az állatok iránt érdeklődik: gondozza kutyáinkat, húsvéti nyuszinkat, teknősünket. Georgina szenvedélye a számítógép, de azért nem annyira, hogy ne lehessen felállítani mellőle. Nemrég síelni volt a család, se tévé, se számítógép – nem is hiányzott egyik se. Anita nagyszerű családanya, megértő és higgadt, szemben az én indulatos természetemmel.

Anita: István mellett nem lehet unatkozni. Kicsit hirtelen haragú, ám a családért mindenre képes. Kettőnk közül én vagyok a szigorúbb, következetesebb, apa a jótékonysági intézmény. Georgina születése után kezdtünk építkezni. Amikor elkészült a házunk, vettünk még egy telket, építettünk rá egy házat. Belejöttünk. Végül egy barátunkkal közösen építési vállalkozásba kezdtünk. Én lettem az ügyvezető. Keményen dolgozunk mindketten, és nem kívánhatunk mást, csak hogy minden így maradjon, ne legyen rosszabb!

Cikkünk megjelenését a Ringier Axel Springer Magyarország támogatta.

A Kiskegyed 25 rovatban korábban megjelent cikkeket itt találja >>>

(X) 

Kiskegyed-torta

A Gerbeaud cukrászda megjelenését tortával köszöntötte a lap megjelenését.

Hozzávalók (16 szelethez)

7 tojás, 17 dkg kristálycukor, 12 dkg liszt, 5 dkg darált mogyoró, 1 zacskó Váncza mogyorós krémpor, 3 dl tejszín, 1 dkg zselatin, néhány szem pörkölt mogyoró

Elkészítés: A lisztből, 12 dkg kristálycukorból, 6 tojásból és a darált mogyoróból piskótakarikát sütünk. Ha kihűlt, három egyenlő részre vágjuk. A mogyorós krémport felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszín keményre vert habját. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk és a krémbe keverjük. Betöltjük a tortalapokat, körbekenjük, és a tetejét is megkenjük  a krémmel. A darabos pörkölt mogyoróval beszórjuk az oldalát és a tetejét. Egy tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot készítünk, és minden szelet tetejére kis halmot nyomunk.

 

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Digital Pharma: gyógyszerkommunikációs konferencia március 1-jén.

Digital Branding Reggeli a Google-lel március 6-án!

Toborzásaink kiegészítése LinkedIn kampányokkal. Mire jó, hogyan használható, kinek érdemes, kinek nem? Március 6., 08:30

Gyakorlati Facebook útmutató: Recrutiment branding a gyakorlatban, eszközök és lépések több és releváns jelentkezőért. Március 6., 13:00

Amit egy hr-esnek a GDPR-ról tudnia kell. Konzultációval egybekötött workshop a Deloitte szakértőivel március 8-án.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől külföldi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Nevezési határidő: 03.09.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 09.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Március 21., 09:00

Ismét saleskonferencia április 12-én az Üzlet&Pszichológia és a Kreatív szervezésében.

Kétnapos konferencia az FMCG és a kereskedelmi szakma legégetőbb problémáiról és kérdéseiről április 26-27-én.