A Kiskegyed egy férfi olvasó szemével

Hogyan látta a Kiskegyedet olvasóként egy jelenlegi szerkesztője? Miért vette meg minden héten? (X)

A Kiskegyeden megakadt a szemem

A Kiskegyed indulásakor huszonhárom éves voltam. Emlékeim szerint akkoriban a Nógrád Megyei Hírlapnál kajtattam a bűnügyi hírek után, s munkahelyi ártalomként ettem nagykanállal az újságokat, magazinokat. A családba anno járó politikai hetilap, a fekete-fehér Magyarország után felüdülés volt a színes és hangvételében jóval modernebb Reform, hasonló indokból a Magyar Narancs. Az akkoriban egy szem női hetilap nem nagyon akadt a kezembe, hasonlítani nem volt mihez, de a Kiskegyeden így is megakadt a szemem. De olyannyira, hogy később, iskolába és hazafelé vonatozva ez volt az a magazin, amelyiket minden héten megvettem. Mert színes volt, mert érdekes, érezhető volt minden címéből, cikkéből, képeiből, hogy valami újat látok, olyasmit, ami addig még nem volt Magyarországon. Úgy írt hírességekről, színészekről, énekesekről, ahogy addig egyik lap sem, éppen azt a tömörséget, rövid, ám annál érdekesebb tartalmat adta, ami úgy hiányzott, hogy nem is tudtam róla, hogy hiányzik. Meg nem fordult a fejemben, hogy fiatal férfiként tán nem kéne női magazint olvasnom. Pedig az olyan címek, mint a „Papucsfeleség pedig nincs” vagy a „Bemutatom a fiúmat”, nem is beszélve „A Szüzet is el lehet csábítani”-ról, nem az úri közönséget célozták.

Megfogott benne az is, ahogy az olvasókhoz szólt valamennyi lapszám, olykor több oldalon, más és más akcióval, játékkal. Így aztán nem is lepődtem meg nagyon, amikor magam is munkatársa lettem a korábban csak a távolból (nem tudok erre jobb szót) csodált magazinnak, maximum az e helyütt már más által ecsetelt irdatlan levélmennyiségen, mert azt aztán tényleg nem gondoltam volna. Ma, az emailek és kommentek korában már tényleg hihetetlen a kényszerűen fenntartott több postafiók, hogy győzzék a levelek áradatát, a szerkesztőségben külön erre ráálított munkatársak, akik a legérdekesebb, legmegmosolyogtatóbb levelek másolatait nagy irodájuk egyik falán gyűjtötték. Ott sem fértek: négy vagy öt rétegben is gyűltek a kirajzszögezett olvasói üzenetek nagymamáktól, feleségektől, fiatal lányoktól, fiúunokáktól, férjektől, mindenkitől.

Aztán a levelek a technika fejlődésével elmaradoztak, mostanság is érkezik azért jó pár, helyüket átvették az emailek, kommentek, de az olvasókkal való szoros kapcsolat és persze a Kiskegyed maradt.

Hídváry Péter

Ez a cikk a Ringier Axel Springer Magyarország megjelenése. A Kiskegyed 25 rovatban korábban megjelent cikkeket itt találod.

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

FMCG Trafik Workshop, avagy hogyan adj el többet FMCG márkádból a Nemzeti Dohányboltokban? Az Élelmiszer és a Tobacco magazin közös rendezvénye az FMCG szektor számára augusztus 29-én.

Az Élelmiszer az FMCG szektor meghatározó szaklapja új versenyt indít. A verseny célja, hogy megtaláljuk a hazai piac legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeit. Nevezési határidő: augusztus 31.

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

A verseny célja, hogy megtaláljuk és díjazzuk a legszebben tervezett és kivitelezett médiatermékeket Magyarországon. Kiemelt kategória 2018-ban: Televízió Nevezési határidő: szeptember 14.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

Gyógyszerkommunikációs konferencia - Future Pharma október 2-án.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.