hirdetés
hirdetés
hirdetés

Veszélyben a multik marketingesei

A P&G ezer marketingest rúgott ki egy éve. Az Unilever múlt héten jelentette be, hogy elküld 800-at. Mi jöhet még?

hirdetés

A világ második legnagyobb hirdetőjének számító Unilever múlt héten jelentette be, hogy világszinten csökkenti a marketingosztályok létszámát és 800 marketingest kirúgnak a cégtől. Ez talán nem is meglepő azután, hogy a cég harmadik negyedéves jelentése nem volt túl fényes. Mivel a bejelentés egy évvel azután érkezett, hogy a nagy rivális P&G is bejelentett egy nagy létszámú elbocsátást – végül 5000 főt küldtek el, amelyből 1000-en marketingesen voltak –, így az Adage egy cikkben máris elkezdte firtatni, hogy mely cégeknél várhatók hasonló lépések.

Illetve nem csak várhatóak, hanem történtek is, ugyanis a cikk tovább sorolja a fontos hirdetőket, akik a közelmúltban alakították át vagy építették le a marketingosztályukat. Ezek között van a Colgate-Palmolive, az Energizer és a Johnson & Johnson is.

Az Egyesült Államokban tapasztalható forgalmi mutatók azonban arra utalnak az Adage által megkérdezett szakértők szerint, hogy további nagy hirdetők, így a Coca-Cola és a Pepsi is kénytelenek lesznek marketingesektől megválni, akárcsak az Avon. Az érintettek mindenesetre nem reagáltak az Adage kérdéseire. 

(forrás: Advertising Age)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Meghívásos tenderen végül a Next9-t választották.

A nemrég önálló sales house-zá alakuló cég a Toprum Barba hívta partnereit. Képgalériával mutatjuk meg, hogy sikerült az este.

A márka új termékeit fiatal művészek értelmezték újra. A nonfiguratív snackdarabkák értelmezésére pedig nyereményjátékot is indított a Cheetos.

A márka kompakt autóval bővíti a portfólióját, amihez a Café és a White Rabbit készítettek bevezető kampányt. A koncepció az „elsőség” volt.

Azzal, hogy a brazil kozmetikai cég egyesül az Avonnal, a világ negyedik legnagyobb teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalatcsoportját hozza létre.

hirdetés

A MOST Fórum május 30-i eseményén a magyar sportélet szereplőivel tekintjük át, hogyan változott a szabadidő- és élsport a technológia fejlődésével. (X)

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. május 31., 08.30 - 14.00

Egyre több az aktív, fizetőképes ötvenes és hatvanas fogyasztó - a te célcsoportodban is. Elmondjuk, hogyan kommunikálj velük, nekik!

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

Leendő ügyfeled már nálad van – csak észre kell venned! Az adatvezérelt marketing lehetőségei és kihívásai. Hogyan szerezz új ügyfeleket digitális marketinggel, hogyan tartsd meg a régieket? Weboldal-monitoring, tartalommarketing, email-marketing június 12-én.

Egy laza szakmai délután szuper előadásokkal, influencer best practice-ekkel és borkóstolással! Ráadásul igazi influencereket is kérdezhettek majd!

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés