hirdetés
hirdetés
hirdetés

Online videóban csúcsott döntött a királyi esküvő

Nem sikerült a top 5-be kerülnie az internetes híroldalakon a királyi esküvőnek - írja a CNN. Az élő online videóközvetítésben viszont úgy tűnik, rekordot döntött. 

hirdetés

Az internetszolgáltató és internetes forgalmat monitorozó Akamai adatai szerint a Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője iránti érdeklődés az online híroldalakon percenkénti 5,3 milliós oldalmegtekintéssel – magyar idő szerint – péntek délután fél háromkor érte el a csúcsot, ezzel azonban nem sikerült bekerülnie a top5 internetes esemény közé, legalábbis a hírszájtok forgalma alapján –írja a CNN. 

Obama nem, de a focivébé legyőzte Vilmosékat

A hatodik helyen végző királyi esküvőt sportesemények, valamint a tavalyi amerikai választás előzik meg. A legnagyobb forgalmat generáló esemény továbbra is a foci-világbajnokság meccse volt tavaly június 24-én, amely – magyar idő szerint – délután hat órakor percenként majdnem 10,4 millió oldalletöltést eredményezett – bár ehhez nagyban hozzájárult, hogy ezzel egy időben zajlott az eddigi leghosszabb teniszmérkőzés Wimbledonban. Ezt három további sportesemény, majd ötödik helyen a 2010-es félidős amerikai elnökválasztás következik, amely november 2-án, magyar idő szerint este fél 11-kor percenként 5,6 milliós oldalletöltést generált. Obama 2008-as megválasztását viszont jóval megelőzi a brit királyi esküvő – az amerikai elnök két és fél évvel ezelőtti győzelme, kevesebb, mint 4,3 millió percenkénti klikkeléssel csak a 14. helyen áll az Akamai listáján

Az élő videóközvetítéseket tekintve viszont sokkal jobban teljesített a királyi esküvő, mint a híroldalakon. A Mashable az élő videóközvetítéseket szolgáltató Livestream adataira hivatkozva azt írja, hogy ezen a területen rekordot döntött az esemény: a Livestream videóközvetítését délben körülbelül háromszázezren nézték egy időben. A Livestream ügyvezetője, Max Haot péntek esti előzetes becslései szerint az esemény végére kétmillió fölé érhet az eseményt követő egyedi látogatók száma, amellyel az esküvő letaszíthatja a trónról az 1,6 millió nézőjével eddig csúcstartó tavaly júniusi futball-világbajnokságot.

Még Beatrice hercegnő kalapja is ezreket érdekelt

A CNN a Tweetminster adataira hivatkozva azt írja: a Twitter forgalma is óriásit ugrott, a csúcsidőszakban másodpercenként háromszáz olyan bejegyzés született, amely használta a #Royal Wedding hashtaget. Abban a pillanatban, amikor a menyasszony kiszállt az autóból – egy másik, a Twittert monitorozó cég, a Trendistic adatai szerint – a Twitter-bejegyzések közel 9,4 százaléka tartalmazta az esküvő szót világszerte. 

A közösségi médiában legnépszerűbb kép az esküvőről
A közösségi médiában legnépszerűbb kép az esküvőről

A BBC péntek esti összeállítása szerint világszerte körülbelül kétmilliárdan nézhették a tévében Vilmos és Kate egybekelését, a Facebookon mindössze négy órán belül több mint 684 ezer – másodpercenként átlagosan 47 – státuszjelentés említette meg a királyi esküvő kifejezést.  A Facebook Placesen keresztül 2274 felhasználó „csekkolt be” a Westminster apátságba, a Princess Beatrice’s  Ridiculous Royal Wedding Hat (Beatrice hercegnő nevetséges esküvői kalapja) oldalnak pedig pillanatok alatt több mint négyezer rajongója lett – említ néhány ínyencséget a Facebookról a BBC, de továbbiak között is lehet bogarászni a Facebook statisztikái között. 

A brit monarchia is felkészült internetből

A brit monarchia az események követésére számos hivatalos felületet is bevetett: a hivatalos weboldalról a látogatók a hivatalos Flickr-oldalra és a Clarence House név alatt futó Twitter-fiókhoz is eljuthattak. Az eseményt közvetítő hivatalos YouTube-csatorna, a Royal Channel azonban csak a nap 23. leglátogatottabb csatornája volt – írja a BBC, amelynek információ szerint a csatornát a YouTube-on magasan megelőzte a TopGear és az America’s Next Top Model. A brit monarchia hivatalos Facebook-oldala az esküvőnek létrehozott egy Facebook-eseményt is. A hivatalos YouTube-csatorna mellett az ITN (Independent Television Network) is elindított egy YouTube-csatornát Royal Wedding Channel néven, amelynek Twitter-fiókot is létrehozott.

Az oldalak technikai felkészültségét mutatja a CNN cikke szerint, hogy míg Michael Jackson halálhíre kapcsán többek között a Google News is leállt a túlterheltség miatt, addig a királyi esküvő alatt mindkettő – ahogy az oldalak többsége – zavartalanul működött. Csupán a BBC online videóközvetítése omlott össze egy időre a nagy forgalom miatt.

(forrás: BBC, CNN, Mashable)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Tisztességtelen módon reklámozták a Black Friday-es akciókat. 

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) ötödik alkalommal hirdette meg az Employer Branding Awardot az idei év elején. 

Az EY nemzetközi felmérése szerint a fogyasztók szorongása a korlátozások feloldása után is megmaradt.

A cél az új szlogen bevezetése, a hazai gyártás, illetve a márka és Szikszó város kapcsolatának tudatosítása.

De Bayer Zsolt fröcsögését és a Híradó sajátos szerkesztési gyakorlatát már nem büntette a Médiatanács.

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

Hetedik alkalommal rendezzzük meg content marketing versenyünket, amelyre most megújult kategóriarendszerben jelentkezhetnek az ügynökségek, médiumok és a megbízói oldal képviselői az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásaival.

Bemutatjuk a GyártásTrend első, letölthető online webinárját! #FACTORY Insight - II. rész: Autóipari technológiák. A szakmai anyag egy hónapig elérhető!

A Kreatív második alkalommal hirdeti meg az Influt, a közösségi márkavezérek versenyét, melyre az elmúlt év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk.

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2020. július 31.

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés
hirdetés