hirdetés
hirdetés
hirdetés

Csökken a Youtube-videók nézettsége

Jelentős mértékben csökkent a Youtube-videók össznézettsége az elmúlt hónapokban. Ennek azonban nem az az oka, hogy az emberek ráuntak volna, hanem a háttérben a Youtube új tartalomajánlási stratégiája húzódik meg. 

hirdetés

A Comscore adatai szerint 2012 januárja és áprilisa között jelentősen csökkent a Youtube-videók nézettsége és az oldalon eltöltött idő is. Míg a Youtube-videókat januárban még 21,8 milliárdszor nézték meg, addig áprilisban már csak 15,65 milliárdszor. Az oldalon eltöltött idő eközben 74 milliárd percről 61,8 milliárd percre csökkent. Az Advertising Age amerikai szaklap cikke szerint ez a csökkenés javarészt a Youtube tartalomajánlási stratégiájában bekövetkezett változásnak tudható be.

A lap szerint azzal, hogy a Youtube százmillió dollárt fektetett be a márka- és egyéb csatornák létrehozásába, egyben azt is vállalta, hogy eltereli az embereket a gördeszkázókutyás videók nézésétől. Az ajánlási rendszert úgy alakította át, hogy most már nem egy videó nézettsége a fő mérőszám, hanem a videó nézésével eltöltött idő.
„Célunk, hogy a fogyasztók többet nézzenek, de kevesebbet klikkeljenek” – nyilatkozta Cristos Goodrow, a Youtube keresőmotor-fejlesztési igazgatója. „Ez jobb a fogyasztóknak, mert kevesebb klikkből is eljuthatsz addig a videóig, amit meg akarták nézni”.

Tény, hogy a videók nézésével eltöltött idő dinamikusabban nőtt a kattintások számához képest, márpedig az előbbi mérőszám egyre fontosabb lesz üzletileg is a Youtube számára. Az egy videó nézésével eltöltött átlagos idő az elmúlt egy évben négy percre nőtt, ami több lehetőséget ad a hirdetőknek a videókban való reklámozásra is. Ugyanakkor ez a szám még jócskán elmarad a Hulutól, ahol egy videóra átlagosan 8,5 percet szánnak a nézők.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Szerinte kevés a forrás, az unió pedig még mindig nem érti, hogy a demokrácia léte függ attól, eljutnak-e a lakosokhoz a valódi információk.

A Hirado.hu vezetését egy hónapja vette át a Lokál nevű kormányközeli bulvárlaptól érkezett Leitner Attila. 

Naomie Harris, a James Bond-filmek sztárja és Brian Eno brit zenész is közreműködött a rövidfilmben.

Ennél többet csak focira költött eddig a közmédia. a 2020-2022 közötti futamokért kellett ennyit fizetni.

A jellegzetes ta-damm hang megmarad, de a mozikba jobban passzoló, hossszabb zenei felvezetés előzi meg a védjegyszerű kezdést.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

Mentes-M Díj 2020-ban is! Idén is keressük a legkiemelkedőbb minőségű mentes termékeket hazánkban! Nevezési határidő: 2020 augusztus 31.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

A Kreatív és a Vodafone közös Ready pályázatának célja, hogy ösztönözze, elismerje és támogassa azokat a vállalkozásokat, vállalatokat és magánszemélyeket, akik 2020-ban alkalmazkodni tudtak a járványhelyzet miatt kialakult változásokhoz, és sikeresen leküzdötték a kihívásokat.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés
hirdetés