hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bill Gates olvasmánylistája

Nyolc könyvből álló nyári olvasmánylistát posztolt Bill Gates saját blogján. A könyvek közül csak egy fikciós, a többi tudományos és ismeretterjesztő mű.

hirdetés

Bill Gates saját blogján (Gates Notes) posztolta nyári olvasmánylistáját. A Mashable-ön is közzétett könyvcsokor nem a kedvenc, már olvasott könyveit tartalmazza, hanem azokat, amelyeket a nyár folyamán tervez elolvasni a Microsoft-vezér. A legtöbb könyv nem fikciós olvasmány, egyetlen kivétel Robert Cook Patriot & Assassin című műve. „Általában nem olvasok túl sok fikciót” – kommentálta Gates a Cook-regény posztját.

A listából kiderül, hogy Gates mindenevő. A könyvfalóként ismert Gates évente kétszer rendszeresen eltölt egy hetet Pacific Northwest-i nyaralójában, hogy átrágja magát a különböző felkéréseken és a Microsoft mérnökeinek technológiai írásain, a szünetekben bridzsfeladványokkal szórakozva és Diet Orange Crush üdítőt iszogatva.

Gates a blogján megjelentetett egy 150 műből álló listát is, amelynek minden eleme tartalmaz egy-egy Gates által írt összefoglalóra vagy ajánlóra mutató linket.  A listát öt kategóriára osztotta, ezek: oktatás, energia, fejlődés, egészség és személyiség. A legutolsó kategóriában található szépirodalom is, nevezetesen Az éhezők viadala és a Zabhegyező.

1.       The World Until Yesterday: What Can We Learn from Traditional Societies? – Jared Diamond, 2012

2.       The Box: How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger – Marc Levinson, 2008

3.       However Long the Night: Molly Melching's Journey to Help Millions of African Women and Girls – Aimee Molloy, 2013

4.       How Children Succeed: Grit, Curiosity, and the Hidden Power of Character – Paul Tough, 2013

5.       Japan's Dietary Transition and Its Impacts – Vaclav Smil and Kazuhiko Kobayashi, 2012

6.       Made in the USA: The Rise and Retreat of American Manufacturing – Vaclav Smil, 2013

7.       Whistling Vivaldi: How Stereotypes Affect Us and What We Can Do – Claude Steele, 2011

8.       Patriot & Assassin – Robert Cook, 2013

A listázott könyvek közül csak kettőt találtunk meg magyarul, Jared Diamond „A világ tegnapig – Mit tanulhatunk a régi társadalmaktól?” (Typotex, 2013) és Paul Tough „Segítsük kibontakozni gyerekeinket!:kitartás, kíváncsiság és a személyiségben rejlő erő” (HVG, 2013) című művét.

 

(forrás: Mashable)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A márka nevét veszi fel az Aréna és a chill zóna, a Dreher 24 pihenőszigetet kap, az Asahi a VIP-ben jelenik majd meg.

Új évaddal folytatódhat az elmúlt évek egyik legsikeresebb TV2-es műsora, az Exatlon Hungary.

Bár csak 2022-ig jelentették be a felfüggesztését, a kormány tervezete 2023-ban sem számol belőle bevétellel.

Eric Tveter a UPC közép-kelet-európai szárnyának sikeres eladását követően vonul vissza. Az új vezér a Vodafone-tranzakció lezárásáig fogja ezt a posztot betölteni.

Eközben új női online bulvármagazint indítottak, több másik portáljukat pedig átpozicionálják.

hirdetés

A Pont Itt gasztro/szállás/utazás szaklap idén is meghirdeti a hazai Horeca-szakma körében legrangosabb, leglátványosabb design versenyét, a ma már igazi nemzetközi brandnek számító Gastro&Hotel Design Award-ot. Nevezési határidő: július 5.

hirdetés
hirdetés