hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kékgalléros HR kihívások

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Időpont:
2017. november. 21. 13:30
Helyszín:
Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

HR-esként beszéled a kékgallér nyelvet?

Kék gallér, fehér gallér, pink gallér, zöldgallér, aranygallér … minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

A nap másik felében a Közösségi média a HR szolgálatában c. wokrshopunkon is részt vehet! Azonos nap, azonos helyszín, két félnapos workshop együtt, kedvezményes áron! A Közösségi média a HR szolgálatában programjáért kattintson ide!

 

Kékgalléros HR kihívások - Program

13:30-14:00 Regisztráció

14:00-14:20 Hogyan váljunk vonzóvá? - Kékgallérosok számára vonzó employer branding megoldások

Mostanában, a jó munkaerő hiányában, kikerülhetetlen a professzionális és tudatos employer branding tevékenység egy cégnél. Hogyan tette vonzóvá saját cégét a Grundfos potenciális munkavállalói számára?

Urbán Anita, HR igazgató – Grundfos

14:25-14:45 Fizikai dolgozók kiválasztása,fejlesztése és motiválása - a munkapszichológia szemszögéből

A rendszerváltás előtt munkapszichológusaink napi munkája jórészt fizikai dolgozók alkalmasságvizsgálatából állt; még öt évvel ezelőtt is a "kiválasztás" a vezetők kiválasztását jelentette - eljött az ideje annak,hogy újra a ló hátára üljünk, és mindkét csoportból a legalkalmasabbakat válasszuk ki a szervezet számára. Példákkal igyekszünk alátámasztani, hogy mit tehetünk a tudatos fejelsztés, motiválás érdekében.

dr. Klein Sándor, munka-és szervezetpszichológus, SHL Tanácsadó Kft.

14:50-15:05 Hol és hogy keresnek állást a fizikai munkások?

Vida Eszter kommunikációs igazgató előadásában kifejezetten a workshopra készített kutatás eredményeit prezentálja, melyből kiderül, hogy hol és hogyan keresnek munkát a kékgallérosok, mennyire jön szóba a fizikai munka a pályakezdők körében, és azon belül milyen prioritások vannak. Milyen nyelvhasználatra és felületekre nyitottak, és milyen tendencia mutatható ki e keresések terén az elmúlt évekhez képest.

Vida Eszter, kommunikációs igazgató - Sentione Hungary

15:10-15:20 KÖSZÖNJÜK NEKED! - A fizikai munka megbecsülésére épített kampány

A "KÖSZÖNJÜK NEKED" egy tavalyi kampány óta szállóige lett.  Mi áll e kampány hátterében? Miért érezték fontosnak a megrendelők, hogy a fizikai munka megbecsülése mellett álljanak ki?

Vidó Csilla – HRC Group

15:20-15:35 Kávészünet

15:35-15:45 Hogy találom meg a legjobbakat?

Hogy találja meg a LEGO a legjobbakat? Mennyire nehéz jó fizikai munkást találni? És milyen megoldások születtek erre, melyek ezek közül a leghatékonyabbak a LEGO-nál?

Nagy István, Senior HR Manager – LEGO

15:50-16:00 Fluktuáció ellenszerei termelő vállalatoknál

Hogyan érjünk el valódi eredményt a fluktuációkezelésben? Mi kell ma ahhoz, hogy a munkavállalók ne átjáróházként tekintsenek ránk? Az elvándorlás sok időt, és hatalmas költségeket emészt fel, miközben a legjobb megoldások gyakran csupán fillérekbe kerülnek. 10 perces előadásunkban ismertetjük a fluktuációs lépcsőt és a fluktuációkezelés 3 pillérét.

Gégől Júlia, Fluktuációkezelő partner

16:05-16:15 Szállás, utazás - kis lépés a munkavállalónak, hatalmas lépés a cégnek

A szállásoltatás és utaztatás problémája látszólag nem tűnik egy központi kérdésnek, míg a munkavállalók életminőségét alapjaiban befolyásolja e két tényező, így a döntésben is segítség lehet, ha megkönnyítjük e feltételeket. Mik a tapasztalatok az Unilevernél? 

Mészáros Szilvia, Unilever

16:20-16:40 A pénzen túl… mitől érzik jól magukat a fizikai munkások?

A pénz nem minden, igenis léteznek olyan eszközök, amelyek jobb teljesítményre sarkallják a kékgalléros munkavállalókat is. Költséges megoldások helyett engedjük szabadjára a HR-es kreativitásunkat és próbáljunk ki akár több módszert is! Dolgozóink meg fogják hálálni!
Gyakorlati példáinkkal az egri székhelyű Aventics Hungary Kft, egy gépipari és autóipari termeléssel foglalkozó középméretű vállalat tapasztalatait mutatjuk be.

Fiser Orsolya, Aventics

16:45-17:15 Ki és mi motivál?

 Kerekasztal beszélgetés a motivációról. Az ország vezető nagyvállalatainak HR-esei számolnak be jó és olykor tanulságos megoldásaikról, ami a kékgalléros munkatársak motiválását illeti.

Csoknyainé Horváth Gertrúd, HR osztályvezető - DM

Kreiter Éva, HR igazgató - Dreher Sörgyárak

Nagy István, toborzási vezető - Lego

Mészáros Szilvia, HR vezető – Unilever

Résztvevőként lehetősége van a nap másik felében rendezett  Közösségi média a HR szolgálatában c. workshopon is részt venni, ebben az esetben az alábbi kedvezményben részesülhet:

Közösségi média a HR szolgálatában + Kékgalléros HR kihívások
Egésznapos jegy (az ár az ebédet tartalmazza): 37 900 Ft+áfa/fő
Csoportos kedvezmény 3 főtől: 29 900 Ft+áfa/fő


Amennyiben egy workhopon szeretne részt venni:

 

Közösségi média a HR szolgálatában workshop - Félnapos jegy
Normál jegy 21 900 Ft+áfa/fő
Csoportos kedvezmény 3 főtől: 17 900 Ft+áfa/fő

 

Kékgalléros HR kihívások workshop - Félnapos jegy
Normál jegy 21 900 Ft+áfa/fő
Csoportos kedvezmény 3 főtől: 17 900 Ft+áfa/fő

 

 

Kérjük, a jelentkezésnél tüntesse fel, melyik opciót választja!


A jelentkezési lap letöltéséhez kattintson a képre:

Letöltöm a jelentkezési lapot!

Időpont: 2017. november 21.
Helyszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)
Kontakt: Szebek Rita szebek.rita@pphmedia.hu 06-1-430-4568

A programváltozás jogát fenntartjuk. A rendezvényre való regisztráció a részvételi díj elfogadásának és megrendelésnek minősül, a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A részvételi díjról elektronikus utón számlát küldünk ki a megadott címre, 8 napos fizetési határidővel. Az étel és ital közvetített szolgáltatás. A rendezvény teljes időtartama alatt kép- és videófelvételek készülnek.

Fájlok

hirdetés
hirdetés
hirdetés