Nem lesz állami rendezvényes tender

A Hungarofest rendezi a jövőben az állami ünnepeket, amiknek rendezvényszervezésére eddig tendert hirdettek. Az idei event feladatokra 653,8 millió forintot szánnak.

A nemzeti, és kiemelt ünnepeket, valamint az állam által finanszírozott egyéb események szervezését a jövőben a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. látja el - az erről szóló közigazgatási és igazságügyi miniszteri rendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az említett feladatokra az idei költségvetésben 653,8 millió forint szerepel. Az eddigi gyakorlat szerint a forrást kezelő miniszterelnökség közbeszerzést írt ki a nagy rendezvények szervezésére.

A Hungarofest 2000-ben kezdte meg működését az akkori Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma háttérintézményeként - olvasható a társaság honlapján. Kezdetben a magyar kultúra külföldi bemutatása volt a fő feladata, valamint több művészeti ösztöndíj, fesztivál és zenei verseny szervezőirodájaként működött (Magyar-Orosz Kulturális Évad 2004-2005, Holland Kulturális Évad 2004, Olasz Kulturális Évad 2002).

Az elmúlt években elsősorban a hazai programszervezés, valamint a kulturális stratégia, kulturális marketing és kutatás lett a fő tevékenysége. A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programban a kommunikációs közbeszerzések lebonyolítója, illetve több kiemelt program szervezője a társaság.

A Hungarofest ügyvezető igazgatója 2008-tól Rubovszky Rita. A társaság szervezetéhez három iroda – Klassz Zenei Iroda, Égtájak Iroda, KultúrPont Iroda - tartozik.

(forrás: MTI )