hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vörös a vér a Libresse betétreklámjában

Ez elég nagy tabu ledöntését jelenti. És még egy horrorfilmes utalás is van benne.

hirdetés

Pár napja jött ki a Bodyform (ez a Libresse neve Angliában) új kampányának videója, amelyben a szembetűnő, hogy a betétreklámban vörös folyadékkal szemléltetik a vért. Ez egyáltalán nem magától értetődő, a betéthirdetések általában kék folyadékkal illusztrálják a menstruációt, illetve többnyire visszafogottan és szimbolizálva a nők havonta ismétlődő testi szenvedését. Erről egyébként öt évvel ezelőtt épp a Bodyformnak volt egy szellemes videója.

 

A mostani kampány szlogenje a #bloodnormal, ezzel a korszellemnek is engedve egy tabut döntene meg: nyíltabb diskurzust teremtene a témában egy elsősorban prűd piacon. Azért persze meglehetősen divatos fiatalokat szerepeltetve, szépen fényképezett élethelyzetekben. Igazából a vörös folyadék is szimbolikussá válik a videóban, de ez nem von le a jelentőségéből, sőt, épp arra a groteszk helyzetre mutat rá, hogy nem nevezzük nevén a legalapvetőbb dolgokat. Ráadásul van egy szép utalás benne a Carrie című 1976-os Brian De Palma-film nyitójelenetére is.

A lent látható videókat Daniel Wolfe rendezte, az operatőre Monika Lenczewska. Van egy rövidebb és egy hösszabb verzió, mindkettőt érdemes megnézni. 

Puskár Krisztián
a szerző cikkei

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

A digitális divízió vezetője Hegyi András, a projektmenedzsmenti feladatokat Both Zsuzsanna viszi.

10 éves lett ugyanis a mára legendássá vált, Isaiah Mustafa főszereplésével készült reklám.

Kiadók helyett egy szakértői csapat döntött a 20-as listáról, amelyből majd a győztest is kiválasztják.

A zsúfoltnak és zajosnak ígérkező 2020-as évben a lap szerint még fontosabb lesz a megbízható hírforrás.

Hagyományos sportreklámnak indul, de jön a csavar.

Gyakorlatorientált tréning az INTREN szakmai támogatásával a Google Ads kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. január 28., 08.30 - 14.00

Gyere, ünnepelj velünk a Best.net díjátadóján! Helyszín: Story Budapest (1075 Budapest Kazinczy utca 21.) Időpont: 2020. január 29. kapunyitás: 19:00, pontos kezdés: 19:30

2019 legdíjazottabb ügynökségeinek és megbízóinak estéje. A 2019-es Kreatív-MAKSZ M+Lista és a Kreatív PR Toplista helyezettjeinek díjazása. Időpont: 2020. február 11.

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

Február 18-án ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a 2019-es év kiemelkedő PR-kampányaival.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: február 21.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Ismerd meg a legújabb üzleti trendeket és módszereket, majd próbáld ki a tanultakat március 4-én!

GYÓGYKOMM március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

Az FMCG és kereskedelmi szektor kiemelkedő éves eseménye! Dátum: 2020. május 13-14. Helyszín: Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, Egerszalók

hirdetés
hirdetés