hirdetés
hirdetés
hirdetés

Visszavette a 24.hu a Lájkbajnokság vezetését

Tragikus hírek és ünnepi receptek vitték a decembert a magyar internetben, de kormánybarát tartalmak sem álltak még ilyen jól.

hirdetés

Novemberben akkora hullámokat vetett a saját lábában eleső magyar labdarúgó válogatott, hogy az a Kreatív Lájkbajnokságának első helyére segítette a Trollfocit. Decemberben kicsit visszarendeződött a világ, a sorozat legtöbb elsőségét begyűjtő 24.hu megint az élen van, utána viszont ismét a Trollfoci és az ünnepeknek köszönhetően a Receptneked következik. (A Lájkbajnokságban az újságok, propagandakiadványok és mémgyűjtő oldalak közösségi felületein begyűjtött interakciókat mérjük a bécsi Storyclash segítségével.)

Frissítés: a hatodik helyen, az Indexnél 20 százalék fölötti esés látszik. Tőlük jelezték, hogy emögött az állhat, hogy decemberben http-ről https-re váltották a cikkek internetcímének kezdetét, ami össze tudja zavarni a Facebook és ezáltal a mi robotjainkat, náluk alsó hangon öt napi adat hiányzik ebből a decemberi adatsorból.

Az egyes tartalmak (cikkek, videók, gifek és satöbbik) szereplését listázó alsó táblázatban sokkal több meglepő dolog akad. Aki megnézi a videó fület, az láthatja, hogy ott mindent elvittek a Receptneked videói, és azt is, hogy Magyarország nagyon sok csirkét evett karácsonytájt.

A képek között nem az az igazán érdekes, hogy mik nyertek (a mémes oldalak nyertek, nahát), hanem hogy a tizenötödik helyen, tízezer fölötti interakciószámmal ott van egy Insta-poszt is a sok Facebookra kiszórt kép között, a TV2 jelentett be egy műsorváltozást vele. Ha valaki kérdezi majd, mikor lett nagykorú Magyarországon az Instagram, lehet mondani neki, hogy 2017. december 23-án.

A cikkek rangsorát sajnos tragikus hírek vezetik (összesítésben egyébként egy Receptneked-videó volt a legnépszerűbb az összes tartalomfajta közül), utánuk pedig leginkább az okoz meglepetést, hogy a szokásos rendszerellenes túlsúlyt két kormánybarát kontent is megtöri a top 20-ban: a miniszterelnök úr karácsonyi köszöntője és Geert Wilders holland szélsőjobbos politikus Magyarországnak küldött üdvözletként tálalt iszlámkritikus könyvrészletei.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!