Virtuális vízitúrákra visz a luxus evezőpad

Amikor nem opció az edzőterembe járás, és a négy fal között próbáljuk megőrizni a kondíciónkat, a napi rutin egy idő után elég unalmassá válhat. Ezen sokat dobhat a Hydrow multifunkciós evezőpad, ami virtuális túrákat és teljes testes edzésprogramokat is kínál.

Az evezőpados edzés nem tartozik a legizgalmasabb mozgásformák közé, de az izmok jóval nagyobb százalékát mozgatja át, mint pl. a szobakerékpározás - a hát-, törzs-, kar- és lábizmokban is érezzük a hatását. A Hydrow Rower Connected Rowing Machine (a továbbiakban csak Hydrow) kondigép fejlesztésében profi sportolók is részt vettek, alkotói számos trükköt és virtuális látványelemet bevetettek annak érdekében, hogy a monoton edzés élmény legyen, még a nappaliban is.

A géphez egy 56 cm-es, elfordítható, izzadságálló HD érintőképernyős kijelző is tartozik, amit hi-fi hangfalakkal, 2 megapixeles kamerával, beépített mikrofonnal is elláttak – ez utóbbiakra akkor lehet szükség, ha csetelni szeretnénk az edzővel, vagy edzőtársainkkal, akikkel „egy hajóban evezünk”. Az evezőpad USB 2.0 csatlakozással, Bluetooth és WiFi kapcsolattal is rendelkezik.

Három különböző edzéstípus közül választhatunk. Sportolhatunk edzők útmutatása alapján, vagy élőben is követhetjük az általunk preferált tréningeket. Aki plusz motivációra vágyik, versenyezhet a többi Hydrow-nautával: az élő edzések során nyomon követheti a többiek eredményeit.

A második típust, ami a „journey” nevet kapta, akkor célszerű választani, ha nem a teljesítményre hajtunk. A Live Outdoor Reality™ technológiának köszönhetően kedvenc virtuális tájképünkbe feledkezve evezhetünk, a saját tempónkban. Itt nincsenek instrukciók vagy előre meghatározott ütem, ez inkább egy igazi flow, ahol elfelejthetjük egy időre, hogy valójában nem a vadvizeken, hanem a nappalinkban szeljük a virtuális hullámokat.
A harmadik csoportot a jógaszőnyegen végezhető erősítő, stretching, pilates és jóga- gyakorlatsorok alkotják, amelyeket elismert szakemberek és oktatók állítottak össze. A három kategóriában összesen mintegy 500 edzésprogram közül válogathatunk, edzettségi szintünknek megfelelően, a bemelegítő mozdulatsoroktól a kemény intervall edzésekig rengeteg lehetőség áll előttünk.

A magányos sportolásnál különösen fontos a motiváció és a virtuális közösség támogatása. A Hydrow iOS applikációjával nyomon követhetjük, mennyit fejlődtünk, és kapcsolatot tarthatunk a többi otthon-evezővel. Az edzésprogramokat akkor is használhatjuk, ha más típusú evezőpadunk van.

Az elszántság mellett a Hydrow evezőpaddal való edzéshez némi hely is kell, a 66 kg-os minimalista gépcsoda ugyanis 220 cm hosszú és 63,5 cm széles. Használaton kívül, összecsukott állapotban 84 cm magas. A lábain levő gumiborításnak köszönhetően a padlót nem kell féltenünk tőle. Viszonylag halk, kivéve, ha maximum ellenálláson használjuk, így remélhetőleg sem a családtagok, sem a szomszédok nem fognak száműzni minket az evezőpadunkkal együtt a garázsba.

A Hydrow-ra több évnyi kondibérlet árát kell rászánni: 2200 dollárba (727 ezer forintba) kerül, és pluszban havi 38 dolláros (12550 forintos) klubtagság is szükséges ahhoz, hogy az összes funkciót ki tudjuk használni, és hogy a teljes edzéskönyvtárhoz hozzájussunk. Azoknak a magányos sportolóknak érheti meg, akik nem elégszenek meg egy „hagyományos” evezőpad funkcióival, és profik segítségével szeretnének fejlődni.

A sorozatot a Telenor támogatja

(forrás: Kreatív Online)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!