hirdetés
hirdetés
hirdetés

Vezérigazgatót nevezett ki a Publicis Groupe

A Saatchi & Saatchi eddigi vezére, Sásdi Helga került az ügynökségi csoport élére, miután a korábbi vezérigazgató, Mészáros Kinga a Central Médiához távozott 2017 őszén.

hirdetés

Sásdi Helga, a Saatchi & Saatchi reklámügynökség tavaly kinevezett vezetője lett a Publicis Groupe ügynökségi csoport vezérigazgatója - tudatta a hírt a cég közlemény útján a Kreatívval.

Sásdi „új szerepében felelős lesz a Power of One modell továbbfejlesztéséért, amely magába foglalja a Publicis Groupe ernyője alá tartozó összes ügynökségi márkát: a Saatchi & Saatchit, a Leo Burnettet, a Publicist, a Zenithet, a Publicis Emilt, a Starcomot és a Performicsot. Az új vezérigazgató stratégiai fókuszában szerepel, hogy a budapesti központtal működő, globális tartalom-előállításban betöltött Center of Excellence szerepkört további globális márkák számára tegye elérhetővé. A budapesti Center of Excellence jelenleg több mint 40 ország számára biztosít különböző digitális szolgáltatást" - olvasható a csoport közleményében.

Sásdi Helga

Sásdi Helga közel húsz év szakmai tapasztalattal rendelkezik a marketingkommunikáció területén, Budapest mellett New Yorkban, Londonban, és Prágában is dolgozott ezen idő alatt. Pályafutásának első néhány évében ott volt a magyar digitális média születésénél, amikor több márka digitális termékportfóliójának bővüléséért és médiapiaci terjeszkedéséért felelt. 2007-ben Londonba költözött, majd pedig New Yorkba  került, ahol az FMCG és a telekommunikációs szektor, valamint a gyógyszeripar körébe tartozó globális ügyfelek digitális portfólióját vezette. Karrierje során Sásdi Helga mind ügynökségi, mind pedig ügyfél oldalon dolgozott. A Publicis Groupe-hoz 2017-ben került, mint a Saatchi & Saatchi magyarországi brand leadere. 

Sásdi Helga új szerepében közvetlenül fog jelenteni a cégcsoport Csehországot, Szlovákiát és Magyarországot tömörítő közép-európai részlegét vezető Tomas Varganak. Kinevezésével kapcsolatban Tomas Varga, a Publicis Groupe Central Europe CEO-ja többek között elmondta: „Helga előléptetése a Publicis Groupe Hungary elsőszámú vezetőjévé azt a kimagasló teljesítményt tükrözi, amit a vállalathoz való csatlakozása óta mutatott. Helga a Publicis Groupe Hungary üzleti modelljének átalakításáért lesz felelős. Ez magába foglal új megoldásokat az adat alapú digitális technológia felhasználásával mind a média, mind pedig az erősteljes kreatív ötletek területén".

„Nagy kihívás számomra a Publicis Groupe Hungary teljeskörű irányítása, bár ezzel egyidőben teljesen egyértelmű, hogy az egységes és integrált üzleti gondolkozás ügynökségi oldalon óriási lehetőséget nyit számunkra. A Saatchi & Saatchi-ban szerzett tapasztalatom erős bázis ahhoz, hogy a többi Publicis Groupe ügynökségi márkával együtt mind globális, mind a hazai piacon további sikereket érjünk el.” – nyilatkozta Sásdi Helga.

A pozíció Mészáros Kinga tavalyi, Central Médiához való távozása óta nem volt betöltve, a csoport vezetését együttesen látták el a divízióvezetők (a cég megfogalmazásában brand leaderek): Horváth Rita (médiaügynökségek), Urvölgyi Balázs (Publicis és Leo Burnett), Sásdi Helga (Saatchi) és Vincze Judit pénzügyi igazgató, illetve egy rövid ideig operatív igazgatót is kineveztek Tóth Vazul személyében. Sásdi Helga vezérigazgatói pozíciójában önállóan fogja vezetni a céget - mondta el Egriné Matisz Tünde, a Saatchi & Saatchi internal operations igazgatója a Kreatív kérdésére.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Két év után szervezik meg ismét az Event Touchot.

A Westendben és a Széna téren lehet szagolgatni.

Lengyel Tamás és Péterfy Bori segíti az alapítvány új termékeinek promócióját.

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója arról is beszélt, zavarja-e a csatorna nézettségét, ha Rogán Cecíliával fotózzák.

Az Operaház szfinxjével összeakaszkodó Ady Endréről, a csillebérci tündérekről, és a Lánchíd alagútba tolásáról is született már epizód.

hirdetés

A HRKOMM Award 2018 nyertes pályázatainak bemutatása február 20-án. SAVE THE DATE!

hirdetés